ΤΡΟΜΟΣ! ΣΤΑ… ΚΑΓΚΕΛΑ Η ΑΓΚΥΡΑ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την έντονη οργή της Τουρκίας προκαλεί η είδηση ότι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος μετά την ορκωμοσία του την δεύτερη τηλεφωνική επαφή που είχε με ξένους ηγέτες, μετά την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, ήταν ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Abdülfettah el Sisi.

Όπως είναι γνωστό οι σχέσεις της Τουρκίας με την Αίγυπτο του προέδρου Σίσι είναι πολύ κακές, καθώς η Άγκυρα τον έχει κατηγορήσει ότι είναι δικτάτορας και ότι καταπιέζει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους που είναι αδελφό κόμμα με τους Τούρκους ισλαμιστές του Ερντογάν, ενώ ο Σίσι έχει κατηγορήσει με έντονο τρόπο την Τουρκία ότι ανακατεύεται στα εσωτερικά της Αιγύπτου και ότι αυτό το Καιρό δεν το ανέχεται.

Παράλληλα η Άγκυρα έχει εξοργιστεί με την Αίγυπτο εξ’ αιτίας της συμφωνίας που έχει υπογράψει με την Κυπριακή Δημοκρατία για τον καθορισμό της ΑΟΖ μεταξύ των δυο χωρών, χωρίς να λάβουν υπόψη τις τουρκικές αμφισβητήσεις.

Τώρα η επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ να επικοινωνήσει σχεδόν αμέσως μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, έχει εξοργίσει τους Τούρκους και προβλέπουν ότι αυτή η επικοινωνία θα δημιουργήσει νέα προβλήματα στις σχέσεις ΗΠΑ Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές ανακοινώσεις, ο Τραμπ επικοινώνησε με τον πρόεδρο Σίσι για να επιβεβαιώσει την άριστη συνεργασία των δυο χωρών σε ένα πολύ ευαίσθητο χώρο, όπως αυτός της ευρύτερης περιοχής, και ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί.

Μετά από αυτά η… Άγκυρα στα κάγκελα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

ΤΡΟΜΟΣ! ΣΤΑ… ΚΑΓΚΕΛΑ Η ΑΓΚΥΡΑ ΤΡΟΜΟΣ! ΣΤΑ… ΚΑΓΚΕΛΑ Η ΑΓΚΥΡΑ Reviewed by Sahiel on 1/24/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.