Παπαζάχος για Μυτιλήνη: Ενεργοποιήθηκε ρήγμα - Έχει δώσει έως και 6,6 R


Την ανησυχία του για την ενεργοποίηση ενός ρήγματος μήκους 10-15χλμ. βόρεια της Μυτιλήνης διατύπωσε ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Παπαζάχος μετά τους τρεις σεισμούς άνω των 5 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το νησί τις τελευταίες 24 ώρες, με τελευταίο αυτό των 5,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στις 4:24 τα ξημερώματα.

Πιο πολύ με ανησυχεί το γεγονός ότι είναι ένα από τα κυριότερα ρήγματα που ιστορικά έχουν χτυπήσει το νησί» είπε ο κ. Παπαζάχος στον ΣΚΑΙ και υπενθύμισε ότι το 1865 είχε προκαλέσει σεισμό 6,6 Ρίχτερ που προκάλεσε βλάβες στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα «δύσκολο» φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη σημειώνοντας ότι το γεγονός ότι σημειώνονται τέτοιοι σεισμοί.Δεν λειτουργεί όπως όταν ανοίγει το καπάκι μιας χύτρας για να εκτονώνεται». «Όταν έχουμε συσσωρευμένη γέννηση σεισμών είναι γενεσιουργός αιτία για μεγαλύτερο σεισμό». Σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει η τοπική κοινωνία να πάρει μέτρα προετοιμασίας μολονότι το συγκεκριμένο ρήγμα «δεν έχει προκαλέσει τραγικές επιπτώσεις στη Μυτιλήνη αλλά εχει δημιουργήσει προβλήματα στο βόρειο τμήμα του νησιού».

Πηγή
Παπαζάχος για Μυτιλήνη: Ενεργοποιήθηκε ρήγμα - Έχει δώσει έως και 6,6 R Παπαζάχος για Μυτιλήνη: Ενεργοποιήθηκε ρήγμα - Έχει δώσει έως και 6,6 R  Reviewed by Sahiel on 2/07/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.