Κωνσταντινούπολη: Κατέβασαν τη σημαία από το ολλανδικό προξενείο... και ύψωσαν τουρκική


Της Μαρίνας Νικολάκη

Στην Κωνσταντινούπολη επέστρεψε σήμερα η Τουρκάλα υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά, καταγγέλοντας τον οικτρό τρόπο με τον οποίο της συμπεριφέρθηκαν στην Ολλανδία, απ' όπου απελάθηκε χθες Σάββατο, εντομεταξύ διαδηλωτές κατάβασαν την ολλανδική σημαία από το προξενείο της χώρας στη Κωνσταντινούπολη σήμερα όπως μεταδίδει το RT... και την αντικατέστησαν με μια τουρκική!

Η διαμαρτυρία έρχεται εν μέσω σημαντικού διπλωματικού επεισοδίου μεταξύ των ολλανδικών και τουρκικών κυβερνήσεις κατά τις προσπάθειες του Ρ.Τ.Ερντογάν να συγκεντρώσει υποστήριξη για το συνταγματικό δημοψήφισμα τον επόμενο μήνα μεταξύ των Τούρκων πολιτών στην Ολλανδία.

«Υποστήκαμε μια συμεριφορά χυδαία και σκληρή (...) Η συμπεριφορά αυτή απέναντι σε μια γυναίκα υπουργό είναι χυδαία και οικτρή. Καταδικάζουμε αυτό που συνέβη χθες το βράδυ, μας στέρησαν βασικά μας δικαιώματα. Πέντε μέλη της ομάδας μας τέθηκαν υπό κράτηση, του συμπεριφέρθηκαν με αγένεια, δημοσιογράφοι δέχθηκαν επιθέσεις από την αστυνομία», είπε ακόμη η Καγιά.


«Πήγα στην Ολλανδία για να συναντήσω τους πολίτες μας στο προξενείο μας. Δεν χρειάζομαι να πάρω άδεια για αυτό», επέμεινε η Τουρκάλα υπουργός.

Επίσης η Καγιά από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπου την υποδέχθηκε ένα πλήθος που κρατούσε τουρκικές σημαίες.
Το Σάββατο, οι ολλανδικές αρχές αρνήθηκαν την άδεια στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας με τη γη, και η Τουρκάλα υπουργός οικογένειακών υποθέσεων αργότερα απελάθηκε μετά την είσοδό της ενώ ήθελε να παραστεί σε μια πολιτική συγκέντρωση.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε τις ολλανδικές αρχές ως "απομεινάρια των Ναζί και φασίστες"


pronews.gr
Κωνσταντινούπολη: Κατέβασαν τη σημαία από το ολλανδικό προξενείο... και ύψωσαν τουρκική Κωνσταντινούπολη: Κατέβασαν τη σημαία από το ολλανδικό προξενείο... και ύψωσαν τουρκική Reviewed by Sahiel on 3/12/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.