Λαβρόφ: Η Δύση πρέπει να συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο της χαλάρωσης της κατάστασης στην ΠΓΔΜ

- Μαρτίου 24, 2017

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ ΜΟΣΧΑ, 23 Μαρτίου - RIA Novosti. Μόσχα ελπίζει ότι οι δυτικές χώρες έχουν επίγνωση του κινδύνου των προσπαθειών να υπονομεύσουν την κατάσταση στην ΠΓΔΜ, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

 «Η ΠΓΔΜ βρίσκεται τώρα σε μια λίγο πιο περίπλοκη κατάσταση, εμείς την ονομάζουμε κρίση, η οποία προκλήθηκε σε μεγάλο βαθμό τεχνητά και οδηγείται στο γεγονός που πρόκειται να χωρίσει η κοινωνία της , με το να παραβιάζουν τη συμφωνία, προσπαθώντας να την χωρίσουν» - είπε ο Λαβρόφ , παρέχοντας παράλληλα μια διάλεξη στην Ακαδημία του ρωσικού Γενικού Επιτελείου της Ρωσικής Ακαδημίας . Ο Υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι «η Δύση έχει επίγνωση του κινδύνου τέτοιων προσπαθειών.»

Σε γενικές γραμμές, Λαβρόφ σημείωσε ότι η περιοχή των Βαλκανίων «γίνεται αντιληπτή ως μια περιοχή των προκλητικών δραστηριοτήτων της Ρωσίας ... και κάθε κανονική σύνδεση της Ρωσίας με τις χώρες των Βαλκανίων αποτελεί αντικείμενο των ανησυχιών συναγερμού που
που εκφράζεται από τους πολιτικούς, ότι, ας πούμε, τη Ρωσία βάζει πόδι στα Βαλκάνια.»

«Δεν έχουμε, αν μπορώ να το πω έτσι,“φόβο” για τις εν λόγω καταστάσεις , βλέπουμε τη σύγκλιση σε πολλά θέματα με τις χώρες της περιοχής», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Πηγή
 
-->