Εγένετο φως από τεχνητό ήλιο!

- Μαρτίου 29, 2017

Το πείραμα διεξάγεται από το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής, στην πόλη Γιούλιχ (Jülich), 30 χιλιόμετρα δυτικά της Κολωνίας.

Εκεί, έχουν τοποθετηθεί σε ένα κλειστό χώρο 149 ειδικοί προβολείς, καθένας από τους οποίους διαθέτει περίπου 4.000 φορές την ισχύ του μέσου λαμπτήρα. Όλοι μαζί παράγουν φως περίπου 10.000 φορές πιο έντονο από το φυσικό ηλιακό φως πάνω στη Γη.Η θερμοκρασία που εκλύεται κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, φτάνει τους 3.500 βαθμούς Κελσίου, η οποία είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από τη θερμότητα που παράγεται από μια υψικάμινο.


Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι τα πειράματά τους με το Synlight, όπως λέγεται ο «τεχνητός ήλιος», θα φωτίσει τρόπους για τη δημιουργία νέων καυσίμων, όπως υδρογόνου από υδρατμούς, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κίνηση αεροπλάνων και αυτοκινήτων.


Το πείραμα δεν είναι χωρίς κινδύνους, καθώς αν κάποιος μπει στο δωμάτιο του πειράματος την ώρα της λειτουργίας των προβολέων, θα καεί άμεσα. Και το κόστος του είναι μεγάλο, αφού για τέσσερις ώρες καταναλώνεται τόση ηλεκτρική ενέργεια, όση χρειάζεται ένα τετραμελές νοικοκυριό για ένα χρόνο.


Στο μέλλον, η εγκατάσταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντιμετωπίσουμε ενεργειακή κρίση, αλλά και στην εξερεύνηση άλλων κόσμων, πέρα ​​από τον δικό μας.

Πηγές: Guardian και Science Alert

snoopit24.com
 
-->