Ο Ερντογάν "Κήρυξε" πόλεμο στην Ευρώπη!!!

- Μαρτίου 13, 2017

Η Τουρκία κάλεσε τον ολλανδό επιτετραμμένο στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί για τις ενέργειες της αστυνομίας του Ρότερνταμ κατά των τούρκων διαδηλωτών το σαββατοκύριακο, δήλωσαν πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σε διπλωματική νότα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η επέμβαση της αστυνομίας ήταν δυσανάλογη και ζητεί να επιληφθεί η δικαιοσύνη, εξήγησαν οι πηγές.

Η ολλανδική αστυνομία έκανε χρήση αστυνομικών σκύλων και αντλιών νερού για να διαλύσει εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το τουρκικό προξενείο του Ρότερνταμ. Ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και πέτρες και άλλοι κτυπήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.


Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας Τούρκων που ζουν στην Ολλανδία οργανώθηκαν όταν οι ολλανδικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στο προξενείο της υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας, από την οποία είχαν ζητήσει να μη έρθει στην Ολλανδία, και στην συνέχεια την απέλασαν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεώρησε αυτονόητο το δικαίωμα για τον ίδιο και τα μέλη της κυβέρνησής του να επεκτείνουν την τουρκική προεκλογική εκστρατεία για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στις πόλεις των ευρωπαϊκών χωρών όπου ζουν και εργάζονται Τούρκοι που διατηρούν δικαίωμα ψήφου στη χώρα τους και, όταν αυτό δεν έγινε αποδεκτό, δήλωσε ότι η Ολλανδία ενεργεί σαν «μπανανία» και πρέπει να υποστεί κυρώσεις.

Είναι η τρίτη φορά που ο ολλανδός επιτετραμμένος καλείται στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Ο ολλανδός πρεσβευτής βρίσκεται σε άδεια και η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί την επιστροφή του «για κάποιο διάστημα».

Ολλανδία: Να προσέχετε τους Τούρκους, μπορεί να σας επιτεθούν

Η Ολλανδία κάλεσε τους πολίτες της στην Τουρκία να βρίσκονται σε επαγρύπνηση σε νέα ταξιδιωτική οδηγία που εκδόθηκε έπειτα από ένα ταραγμένο σαββατοκύριακο που οδήγησε σε διπλωματική κρίση τις σχέσεις της Χάγης με την Άγκυρα.

«Από τις 11 Μαρτίου υπάρχει διπλωματική ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και την Ολλανδία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών: «παραμείνετε σε επαγρύπνηση και αποφύγετε τις συγκεντρώσεις και τους πολυσύχναστους τόπους».


Ο προκλητικός κύριος Ερντογάν

Την τακτική της «τσάμπα μαγκιάς» υιοθετεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανεβάζοντας σε επικίνδυνο βαθμό τους τόνους της αντιπαράθεσης με την Ολλανδία, μετά και την άρνηση της Χάγης να απαγορέψει σε Τούρκους υπουργούς και αξιωματούχους να παραμείνουν στη χώρα και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις.

Στη διάρκεια δύο ομιλιών του χθες, Κυριακή (12/03/2017), ο Ερντογάν κατήγγειλε τη συμπεριφορά της Ολλανδίας, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, θυμίζει «τον ναζισμό και τον φασισμό».

Ο ίδιος αντιδρούσε στην απέλαση το Σάββατο (11/03/2017) της Τουρκάλας υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων, Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά, και την άρνηση των ολλανδικών αρχών να επιτρέψουν την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Και παρά το γεγονός ότι ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, ζήτησε να αποκλιμακωθεί η κρίση και να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ο Ερντογάν εμφανίστηκε ακόμη πιο οργισμένος λέγοντας χαρακτηριστικά, απειλώντας τους πάντες από το Κατσαελί της βορειοδυτικής Τουρκίας.: «Δεν έχετε ακόμη πληρώσει το τίμημα για να μιλάτε για εξομάλυνση των σχέσεών σας με την Τουρκία!».

«Θα πρέπει να λογοδοτήσετε για αυτή την αναίδεια», τόνισε, χαρακτηρίζοντας την Ολλανδία «μπανανία».

Παράλληλα ζήτησε από διεθνείς οργανισμούς να επιβάλουν κυρώσεις εναντίον της Χάγης. «Καλώ τους διεθνείς οργανισμούς στην Ευρώπη και αλλού να επιβάλουν κυρώσεις στην Ολλανδία», δήλωσε ο Ερντογάν. «Έχει πει τίποτε η Ευρώπη; Όχι. Γιατί; Γιατί δεν δαγκώνει ο ένας τον άλλον. Η Ολλανδία ενεργεί σαν μπανανία», κατήγγειλε.


Ο Τούρκος πρόεδρος επέκρινε επίσης την υπερβολική βία που χρησιμοποιήθηκε από τους Ολλανδούς αστυνομικούς για τη διάλυση του πλήθους των περίπου χιλίων διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή μπροστά από το τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ.

«Αν στείλετε τα άλογα, τα σκυλιά εναντίον των συμπολιτών μου, θα πρέπει να λογοδοτήσετε», προειδοποίησε, αναφερόμενος στις μονάδες της ολλανδική αστυνομίας με σκυλιά που χρησιμοποιήθηκαν για τη διάλυση του πλήθους, μαζί με τις αντλίες νερού και τους έφιππους αστυνομικούς.

Επί της ουσίας, ο Τούρκος πρόεδρος ανεβάζει τους τόνους, σε μια προσπάθεια να κερδίσει πόντους στο εσωτερικό της χώρας του, εν όψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου 2017, οπότε θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών, ώστε να αποκτήσει υπερεξουσίες μέχρι το 2029.

newsbomb.gr
 
-->