ΒΟΜΒΑ ΚΙΛΙΝΤΣΑΡΟΓΛΟΥ! – Ο Ερντογάν «κρύβεται» πίσω από το πραξικόπημα

- Απριλίου 03, 2017

Με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τα έβαλε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Κιλιτσντάρογλου προκάλεσε την οργή του Τούρκου προέδρου όταν υποβάθμισε τη σοβαρότητα του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου υποστηρίζοντας ότι οι αρχές είχαν «υπό έλεγχο» την κατάσταση ευθύς εξ αρχής.

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), είπε ότι έχει αποδείξεις που στηρίζουν τους ισχυρισμούς του σύμφωνα με τους οποίους το πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν ήταν «υπό έλεγχο» και η κυβέρνηση το άφησε να εξελιχθεί για δικό της όφελος.

Σύμφωνα με τον Κιλιτσντάρογλου, τουλάχιστον 180 πρόσωπα που εργάζονται σε δημόσιους οργανισμούς είχαν λάβει ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα για να προετοιμάσουν το πραξικόπημα και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν στη διάθεσή τους έναν κατάλογο με τα ονόματά τους.

«Αν αυτός ο κατάλογος παραμείνει κρυφός, αυτό θα υπονοεί πως ό,τι συνέβη στις 15 Ιουλίου ήταν ένα πραξικόπημα υπό έλεγχο. Οι αρχές είχαν εκ των προτέρων πληροφορίες για το πραξικόπημα», είπε ο ηγέτης του CHP, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Πρόσθεσε ότι έχει ετοιμάσει έναν «ειδικό φάκελο» για την υπόθεση, που αποδεικνύει τα λεγόμενά του.

Πυρά κατά του Κιλιτσντάρογλου εξαπέλυσε και ο πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ. » Τι σημαίνει ελεγχόμενο πραξικόπημα; Δεν είναι μόνο προσβολή στους μάρτυρές μας, δεν πληγώνει τις οικογένειές τους που ζουν τον πόνο του; Δεν είναι ασυνείδητη συμπεριφορά κατά των βετεράνων μας; Κάποιοι σχεδίασαν αυτό το πραξικόπημα, αεροπλάνα έριξαν βόμβες και τανκ άνοιξαν πυρ εναντίον ανθρώπων. Όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο είναι υπεύθυνος για να το αποδείξει», είπε.

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι η απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης ενορχηστρώθηκε από τον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Ο Κιλιτσντάρογλου είχε εκφράσει την υποστήριξή του στον Ερντογάν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος αλλά διαφωνεί με την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου που προωθείται με τη συνταγματική αναθεώρηση.

Πηγή


 
-->