Εκτός ελέγχου οι σχέσεις Σερβίας - ΗΠΑ: «Πείτε εδώ και τώρα αν θέλετε Μεγάλη Αλβανία»


Δραματικές εξελίξεις- Εκτός ελέγχου οι σχέσεις Σερβίας-ΗΠΑ: «Πείτε εδώ και τώρα αν θέλετε Μεγάλη Αλβανία μέχρι τη σερβική πόλη Νις και την ελληνική Ήπειρο – Θα πάμε για Τρίτο Βαλκανικό Πόλεμο και θα είστε υπεύθυνοι» – «Τύμπανα πολέμου» και από την ΕΕ

Με Τρίτο Βαλκανικό Πόλεμο απειλεί σύσσωμη η Σερβική πολιτική ηγεσία τους Αλβανούς αλλά και τις ΗΠΑ και το ερώτημα που θέτουν οι Σέρβοι είναι γιατί οι πρέσβεις των ΗΠΑ σε Πρίστινα, Τίρανα και Βελιγράδι δεν καταδικάζουν τις κινήσεις των Αλβανών και εάν η αδράνειά τους αυτή υποδηλώνει την ανοχή τους στις δηλώσεις αυτές που απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Όμως όποια και να είναι η απάντηση των ΗΠΑ διπλωματική ή μη, η ουσία είναι ότι οι ΑΛβανοί εξοπλίζονται στο Κοσσυφοπέδιο και στα Σκόπια και δεν είμαστε μακρυά από μια μεγάλη έκρηξη.

Ο Ντάτσιτς δήλωσε ότι θα μπορούσαν οι πρέσβεις αυτοί να απαντήσουν εάν αποδέχονται μια «Μεγάλη» Αλβανία που θα φθάσει μέχρι τα Σκόπια και τη σερβική πόλη Νις στο βορρά και στην ελληνική Ήπειρο στο νότο.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε ότι η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, θα είναι υπεύθυνοι για τις συνέπειες που θα έρθουν, αφού δεν αντιδρούν στις πρόσφατες δηλώσεις των Αλβανών πολιτικών για ενοποίηση των «αλβανικών εδαφών», δηλώσεις που έγιναν τόσο στην Αλβανία, όσο στο Κοσσυφοπέδιο και στους τρείς αλβανικού δήμους της νότιας Σερβίας, το Πρέσεβο, Μέντβεντζα και Μπουγιάνοβατς.

“Οι συντονισμένες δηλώσεις του Ράμα, του Θάτσι και του Μουσλίου δείχνουν ότι μια «Μεγάλη» Αλβανία είναι ο στόχος όλων των Αλβανών. Ο Μουσλίου κάλεσε την Αλβανία να φθάσει μέχρι την Νις, αλλά αύριο θα μπορούσε να ισχυρισθεί το ίδιο για τα Σκόπια, το Μαυροβούνιο ή την (ελληνική) Ήπειρο. Εάν η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αντιδρούν ότι η Αλβανία θα φθάσει μέχρι την πόλη Νις, τότε θα είναι υπεύθυνοι για τις συνέπειες», δήλωσε ο Ντάτσιτς.

Παρέμβαση είχαμε και από Boυλγαρικά κυβερνητικά ΜΜΕ τα οποία ανέφεραν πως οι ενέργειες του αλβανικού παράγοντα στα Βαλκάνια έχουν συμφωνηθεί τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και στην Ουάσιγκτον.

Συγκεκριμένα βουλγαρικό ΜΜΕ σημειώνει ότι οι Αλβανοί ηγέτες Χασίμ Θάτσι και Έντι Ράμα ωθούν τα Βαλκάνια για αλλαγές συνόρων και αυτές οι εξελίξεις θα δημιουργήσουν θα επηρεάσουν σαφώς άλλες χώρες της περιοχής

Πηγή
Εκτός ελέγχου οι σχέσεις Σερβίας - ΗΠΑ: «Πείτε εδώ και τώρα αν θέλετε Μεγάλη Αλβανία» Εκτός ελέγχου οι σχέσεις Σερβίας - ΗΠΑ: «Πείτε εδώ και τώρα αν θέλετε Μεγάλη Αλβανία» Reviewed by Sahiel on 4/23/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.