Βόρεια Κορέα: Επίδειξη δύναμης με τη μεγαλύτερη άσκηση πυροβολικούΦωτογραφίες και βίντεο από τη μεγαλύτερη άσκηση πυροβολικού που έκανε ποτέ η Βόρεια Κορέα με αφορμή τη συμπλήρωση 85 χρόνων από την ίδρυση των ενόπλων δυνάμεών της -αλλά και για να στείλει ένα μήνυμα στις ΗΠΑ- αποκαλύπτουν τη στρατιωτική ισχύ του κομμουνιστικού καθεστώτος και τη δύναμη πυρός του στρατού του.

Παρατεταγμένα σε μια παραλία, πυροβόλα απεικονίζονται να ξερνούν φωτιά απ’ τα κανόνια τους υπό το άγρυπνο βλέμμα του Κιμ Γιονγκ Ουν, που παρακολουθούσε την άσκηση.

Περίπου 300 με 400 πυροβόλα πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκαν στην άσκηση με πραγματικά πυρά, γύρω από την Γονσάν που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της χώρας.
Τα κρατικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι ο στρατός της Πιονγιάνγκ είναι έτοιμος να βάλει ένα οριστικό τέλος «στις ραδιουργίες και τον πυρηνικό εκβιασμό των ΗΠΑ».

«Δεν έχει όρια η δύναμη πυρός του Λαϊκού Στρατού, εξοπλισμένου με τεχνολογίας αιχμής όπλα ακριβείας και πυρηνικά όπλα καθώς και υποβρύχια που εκτοξεύουν βαλλιστικούς πυραύλους» έγραψε στο πρωτοσέλιδό του το κομματικό φερέφωνο Rodong Sinmun.

H Β. Κορέα πιστεύεται ότι έχει μονίμως στραμμένο έναν μεγάλο αριθμό πυροβόλων κατά της Σεούλ.

«Με την τελευταία άσκηση πυροβολικού φαίνεται ότι ολοκληρώνεται η πολύμηνη χειμερινή εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας», δήλωσε ο καθηγητής Κιμ Ντονγκ Γιουμπ του Πανεπιστημίου Κιουνγκνάμ της Ν.Κορέας.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε ενώ το θερμόμετρο της έντασης είναι στο κόκκινο στην κορεατική χερσόνησο με τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ να προσπαθεί να πείσει την Κίνα να «λογικέψει» το γείτονα και εμπορικό εταίρο της κι ενώ ΗΠΑ και Νότια Κορέα έκαναν χθες δικά τους στρατιωτικά γυμνάσια


iefimerida.gr
Βόρεια Κορέα: Επίδειξη δύναμης με τη μεγαλύτερη άσκηση πυροβολικού Βόρεια Κορέα: Επίδειξη δύναμης με τη μεγαλύτερη άσκηση πυροβολικού  Reviewed by Sahiel on 4/26/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.