Ισλαμικό Κράτος: Εμείς σκοτώσαμε τους Χριστιανούς στην Αίγυπτο

- Απριλίου 09, 2017

Πάνω από 45 οι νεκροί από τις δύο επιθέσεις σε εκκλησίες κοπτών στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα Έγιναν την ώρα της Λειτουργίας για την Κυριακή των Βαΐων - Στην μία περίπτωση η βόμβα εξερράγη μέσα στην εκκλησία, στην δεύτερη βομβιστής αυτοκτονίας αυτοεξερράγη έξω από τον Άγιο Μάρκο - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις σε δύο εκκλησίες των Κοπτών στην Αίγυπτο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων που ελέγχει (AMAQ).

Στις δύο βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες Κοπτών στις πόλεις Τάντα και Αλεξάνδρεια, έχασαν την ζωή τους 45 άνθρωποι, όπως έχει ανακοινωθεί επισήμως. Στην πόλη Τάντα, κοντά στο Δέλτα του Νείλου μια βόμβα εξερράγη μέσα στην εκκλησία των Κοπτών, την ώρα της Θείας Λειτουργίας, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 27 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 50.

Λίγες ώρες αργότερα, δεύτερη έκρηξη σε εκκλησία Κοπτών έγινε στην Αλεξάνδρεια, στον Άγιο Μάρκο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες έξω από την εκκλησία ανατινάχθηκε ένας καμικάζι αυτοκτονίας, ενώ από την έκρηξη υπάρχουν τουλάχιστον 18 νεκροί και πάνω από 60 τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Δείτε το βίντεο από την στιγμή της έκρηξης στον Άγιο Γεώργιο της Τάντα:
Βίντεο λίγο μετά την έκρηξη στην Αλεξάνδρεια:


Ο Άγιος Γεώργιος στην Τάντα λίγο μετά την επίθεση..


Πηγή
 
-->