Προσλαμβάνει 2.338 άτομα που θα πληρώνονται από τη ΔΕΗ!


Oι χαυλιόδοντες και τα άλλα προϊστορικά ευρήματα που έχουν κατά καιρούς εντοπιστεί στα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ… βρίσκονται πίσω από τις αθρόες προσλήψεις -2.338 άτομα! - που ενέκρινε με «εξαιρετικά επείγουσα» απόφαση η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και οι οποίες θα πρέπει να πληρωθούν από τη ΔΕΗ, παρά τα τεράστια οικονομικά της προβλήματα! Σύμφωνα με την απόφαση οι προσλήψεις αφορούν σχέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου, χρονικής διάρκειας έως οκτώ μήνες σε υπηρεσίες αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήρων και Πολιστιστικής Κληρονομιάς.

Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι οι θέσεις θα χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά από τη ΔΕΗ και αφορούν δύο συγκεκριμένες εφορείες αρχαιοτήτων, της Φλώρινας και της Κοζάνης.

Οι ειδικότητες αφορούν 1.840 εργάτες, 319 αρχαιολόγους, καθώς και αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, συντηρητές αρχαιοτήτων, τοπογράφους, φύλακες κ.λπ. Οπως εξηγούν από τη ΔΕΗ, η υποχρέωση διεκπεραίωσης των συγκεκριμένων εργασιών με πληρωμή από την εταιρεία, ξεκινά από νόμο του 2002, ο οποίος υποχρεώνει όποιον βρει προϊστορικά ευρήματα στους χώρους του να πληρώσει για τις ανάλογες εργασίες.

Μετά τα διάφορα ευρήματα που έχουν εντοπιστεί στα ορυχεία της ΔΕΗ -σχετικά πρόσφατη ήταν η ανακάλυψη δύο χαυλιόδοντων μήκους περίπου 2,5 μέτρων στη Μεγαλόπολη- η εταιρεία έχει κατά καιρούς προχωρήσει σε ανάλογες εργασίες και έχει προϋπολογίσει ποσά για τις πληρωμές όπως π.χ. 900.000 ευρώ για την Καρδιά, 1,5 εκατ. ευρώ για το ορυχείο της Μαυροπηγής, 2,5 εκατ. ευρώ στο Αμύνταιο κ.λπ.

Κύκλοι της ΔΕΗ πρόσθεταν ότι οι προσλήψεις δεν πρόκειται να γίνουν ταυτόχρονα, ότι κατανέμονται στα χρόνια, ότι πολλές αφορούν συμβάσεις τριμήνου και ότι θα προχωρούν ανάλογα με τον προγραμματισμό και τα κονδύλια που διαθέτει η εταιρεία.

Πηγή

Προσλαμβάνει 2.338 άτομα που θα πληρώνονται από τη ΔΕΗ! Προσλαμβάνει 2.338 άτομα που θα πληρώνονται από τη ΔΕΗ! Reviewed by Sahiel on 4/20/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.