Σκαραβαίος τροχόσπιτο!


Ο σκαραβαίος ήταν από τα πλέον δημοφιλή αυτοκίνητα τη δεκαετία του 60, όμως λίγοι γνώριζαν ότι στη δεκαετία του ’70 μια εταιρεία έβγαλε στους δρόμους της Αμερικής και τροχόσπιτα-σκαραβαίους.

Τη μετατροπή είχε κάνει η εταιρεία Costa Mesa, στην Καλιφόρνια και τα πουλούσε αντί 6.000 δολαρίων. Το Super bugger, όπως το έλεγαν ήταν ασυνήθιστο, δεν διέθετε τις ανέσεις ενός άλλους τροχόσιτου, αλλά είχε στιλ.

Στο εσωτερικό του, δεν υπάρχει χώρος για άλλα καθίσματα, εκτός του οδηγού και του συνοδηγού, μια μικρή τραπεζαρία με κουζίνα και ένας νεροχύτης. Υπάρχουν και δύο καναπέδες, που ενδεχομένως να κάνουν χρέη κρεβατιών.

Σύμφωνα με την διαφήμιση της δεκαετία του 1970, τα Super buggers έκαιγαν 3,5 λίτρα βενζίνης στα 40 χιλιόμετρα. Η μέγιστη ταχύτητα τους έφτανε τα 85 χιλιόμετρα, και ζύγιζε μόνο 250 κιλά περισσότερο από ό, τι τα οχήματα της εποχής εκείνης.

Σήμερα, υπάρχουν περίπου 1.000 σκαραβαίοι-τροχόσπιτα, που είναι συλλεκτικοί και κατά καιρούς παρουσιάζονται σε εκθέσεις αυτοκινήτων στην Αμερική.

Όπως λένε κάποιοι από τους ιδιοκτήτες τους, δεν τα χρησιμοποιούν πλέον για βόλτες, αλλά σαν δωμάτια για να κάθονται και να συζητούν.
Πηγή
Σκαραβαίος τροχόσπιτο! Σκαραβαίος τροχόσπιτο! Reviewed by Sahiel on 4/15/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.