Καταργείται η επιστροφή φόρου - Τι θα ισχύει


Οι αυτόματοι συμψηφισμοί θα βάλουν τέλος στις επιστροφές φόρων, σύμφωνα με τις αλλαγές στον τρόπο είσπραξης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. - Το σύστημα αυτοματοποιείται πλήρως και μαζί και η λήψη αναγκαστικών μέτρων με κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων.
Ουσιαστικά όμως δεν μπαίνουν στο στόχαστρο μόνον όσοι έχουν ήδη οφειλές, αλλά όλοι οι φορολογούμενοι που πληρώνουν κανονικά τις δόσεις σε εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία.

Αυτό καθώς η ΑΔΑΕ μέσω του νέου πληροφοριακού συστήματος θα πραγματοποιεί κάθε χρόνο αυτόματους συμψηφισμούς των επιστροφών φόρου με τις μηνιαίες δόσεις ΕΝΦΙΑ ή αν δεν υπάρχουν δόσεις για τα ακίνητα που εκκρεμούν θα γίνεται συμψηφισμός με χρέη προηγούμενων ετών. Εάν ούτε προηγούμενες οφειλές υπάρχουν τα χρήματα θα παρακρατούνται για την αποπληρωμή δόσεων του επόμενου έτους.

Ουσιαστικά το κράτος με άμεσο τρόπο καταργεί πλήρως τις επιστροφές φόρου με στόχο τόσο τη διασφάλιση πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων, ακόμη και μελλοντικών, αλλά και για την αποφυγή συσσώρευσης χρεών του δημοσίου προς τους πολίτες.

Οι επιστροφές φόρου θα μπορούν να συμψηφίζονται και με άλλες οφειλές που έχουν τα φυσικά ή τα νομικά πρόσωπα προς άλλους φορείς του Δημοσίου.
Εάν κάποιος είναι λοιπόν δικαιούχος επιστροφής, δεν έχει χρέη για ΕΝΦΙΑ ή δεν έχει άλλα χρέη προς την εφορία, αλλά έχει χρέη προς τον ΕΦΚΑ δεν θα λαμβάνει επιστροφή φόρου, θα γίνεται αυτόματος συμψηφισμός.
Επί της ουσίας με τον τρόπο αυτό το Δημόσιο καταργεί τις επιστροφές και στερεί από πολίτες και επιχειρήσεις το δικαίωμα διαχείρισης των χρημάτων.

Πηγή


Καταργείται η επιστροφή φόρου - Τι θα ισχύει Καταργείται η επιστροφή φόρου - Τι θα ισχύει Reviewed by Sahiel on 5/13/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

- Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου...
- Tο Sahiel.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
- Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το Sahiel.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

Από το Blogger.