Οκανά-Χανιά: Ώρες αγωνίας για τους τρεις εργαζόμενους - Τι ζητά ο ένοπλος

- Μαΐου 08, 2017

Στο κτίριο βρίσκονται ακόμα τρεις εργαζόμενοι - Ένας άντρας σε έξαλλη κατάσταση επειδή ο Δήμος θέλει να του κατεδαφίσει το περίπτερο που διατηρεί στο ενετικό λιμάνι των Χανίων - Διαβεβαιώσεις Δημάρχου πως δεν θα κατεδαφιστεί

Τελευταία ενημέρωση 11:30

Μια σοβαρή κατάσταση εξελίσσεται απο νωρίς το πρωί στα κτίρια του ΟΚΑΝΑ στην περιοχή του Παλιού Ψυχιατρείου στα Χανιά.

Άντρας περίπου 45 ετών ενταγμένος στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ, μπήκε στο κτίριο με φωνές, απειλές και κρατώντας ένα πιστόλι.

Ο άντρας βρίσκεται σε απόγνωση, αφού το μοναδικό του εισόδημα για να ζήσει την σύζυγο και τα 5 παιδιά του προέρχονται από ένα περίπτερο στον Ενετικό Λιμάνι Χανιών, το οποίο θα το γκρεμίσει ο Δήμος Χανίων.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίοι όταν πλησίασαν το κτίριο ο δράστης πυροβόλησε με τους αστυνομικούς να ανταποδίδουν στα πυρά.

Μέσα στο κτίριο αλλά σε διαφορετικό χώρο βρίσκονται τρεις εργαζόμενοι, ενώ έξω σε αυτό και σε αρκετή απόσταση αφού η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, βρέθηκαν και άλλοι εργαζόμενοι καθώς και συμμετέχοντες στα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ.

Εκεί μετέβη και ο πατέρας του προκειμένου να τον πείσει να παραδοθεί.

Να σημειωθεί πως ο 45χρονος φέρεται να έχει τραυματισθεί ελαφρά, άγνωστο πως.

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας μετέβη στο σημείο προκειμένου να διαβεβαιώσει τον άντρα πως δεν θα εφαρμοστεί - τουλάχιστον για το καλοκαίρι - η απόφαση κατεδάφισης του περιπτέρου.


Στο κτίριο του ΟΚΑΝΑ που βρίσκεται δίπλα στο πρώην Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Χανίων μετέβη και κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Αποστολών της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, αλλά και ο Εισαγγελέας.

Ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. και ο κ. Βάμβουκας συνομίλησαν μαζί του και παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις του Δημάρχου για την διατήρηση του περιπτέρου, ο ίδιος ζήτησε και έγγραφη χορήγηση της σχετικής απόφασης, κάτι που όπως είπε ο κ.Βάμβουκας, δεν μπορεί να γίνει.

Πάντως ο άντρας τους είπε πως μέχρι τις 12 θα αποφασίσει τι θα κάνει.


Διαβάστε τη συνέχεια στο flashnews.gr


 
-->