Σε τι κόσμο ζούμε ;


Από μικρούς μας έμαθαν πως ο κόσμος που αντιλαμβανόμαστε, αποτελεί δημιουργία του καλού Θεού.

Του Θεού που εν σοφία έχει φτιάξει το σύμπαν μας, τον ήλιο, τη σελήνη, τα δεντράκια, τα βουναλάκια, τα ποταμάκια, τις θαλασσίτσες και τέλος εμάς, για να ζούμε ευτυχισμένοι και χαρούμενοι στον κόσμο αυτό. Αυτά μας έμαθαν, ασχέτως αν ο καθένας μας το δέχτηκε τότε ή το δέχεται σήμερα.

Πέρα όμως από αυτό το πολύ ωραίο παραμύθι, υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε όλες και όλοι μας καθημερινά. Η σκληρή αυτή πραγματικότητα έχει δεδομένα που κάνουν τα θεμέλια όλων των θρησκειών να τρίζουν, αφού παρουσιάζει το εξής παράδοξο φαινόμενο. Ενώ από την μία μεριά, τα δεδομένα αυτά φαίνεται να μας δείχνουν πως υπάρχει δημιουργός, ανώτερη δύναμη που σχεδίασε και κατασκεύασε το υλικό μας σύμπαν (παρατηρούμε συμμετρία στη φύση, υπάρχει πολύπλοκη πολυσύνθετη λειτουργία ζώντων οργανισμών κτλ) ταυτόχρονα κατά κάποιο τρόπο το αναιρεί. Γιατί;

Δείτε γύρω σας. Ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι τόπος που βασιλεύει ποικιλοτρόπως και πολυπλεύρως η αδικία, η στενοχώρια και ο πόνος. Μπορεί κανείς να πει τώρα βέβαια, ότι εμείς φταίμε που είναι έτσι ο κόσμος και θα συμφωνήσω σε ένα μεγάλο ποσοστό. Ωστόσο τι θα λέγατε αν εξετάσουμε το θέμα από την επιστημονική πλευρά; Ποιες είναι οι ιδιότητες του κόσμου στον οποίο ζούμε και που μας λένε ότι τον έχει κάνει ο πάνσοφος καλός Θεός ;

Το σύμπαν μας θυμίζει περισσότερο συμπαντική φυλακή, παρά τον κόσμο ενός καλού Θεού. Δεν το πιστεύετε; Σκεφτείτε. Αντιλαμβανόμαστε ένα σύμπαν με περίεργες ιδιότητες, όλες εναντίον μας! Υπάρχει η βαρύτητα που μας φυλακίζει και μας περιορίζει. η αδράνεια, η αρνητική εντροπία, δηλαδή η ροπή προς την αταξία με το σκεπτικό ότι στον κόσμο αυτό εύκολα καταστρέφεις και δύσκολα δημιουργείς ενώ ταυτόχρονα απαιτείται πολύ μεγάλη προσπάθεια για πολύ μικρό αποτέλεσμα.

Το ατελές σώμα μας κινδυνεύει από ακτινοβολίες και καταστρέφεται αργά, μέσω της οξείδωσης Τα πάντα χάνουν με γρήγορο ή πιο αργό ρυθμό ηλεκτρόνια και αποσυντίθεται. Στο τέλος γερνάνε, σαπίζουν και πολλά από αυτά βρωμάνε κιόλας. Όλα ακολουθούν την ίδια πορεία, από την γέννηση και τη ζωή στο θάνατο. Ζούμε επάνω σε ένα σφαιρικό (πλανή)τη εγκλωβισμένοι, πρακτικά φυλακισμένοι σε αυτόν, αφού η σφαίρα αποτελεί την τέλεια φυλακή. Όσες θάλασσες και βουνά να διασχίσει κανείς, πάλι στο ίδιο σημείο θα επιστρέφει κάποια στιγμή.

Υπάρχουν επίσης τόσα πολλά δηλητηριώδη, επικίνδυνα και επιθετικά ζώα και ενοχλητικά θανατηφόρα έντομα, που μόνο φιλικό μέρος προς τους ανθρώπους δεν θυμίζουν. Υπάρχουν καιρικά φαινόμενα που καταστρέφουν και απειλούν την ίδια μας την ζωή. Υπάρχει τόσος χώρος χωρίς ζωή. Και σε όλα αυτά τα στραβά και ανάποδα για οποία εμείς οι άνθρωποι ΔΕΝ ευθυνόμαστε, έρχεται να προστεθεί το ότι παιδιά γεννιούνται με διάφορες αναπηρίες και υπάρχουν γενετικές ανωμαλίες. Ποιος ευθύνεται για τα προβληματικά αυτά σώματα; ο Θεός ; Πώς γίνεται ο τέλειος Θεός να δημιουργεί ατελή σώματα ;


Επίσης κάτι ακόμη, ίσως το κυριότερο.

Γιατί στο σύμπαν μας κυριαρχεί το πυκνό πηχτό βαθύ σκοτάδι; Τι σχέση μπορεί να έχει η σκοτεινή ενέργεια και η σκοτεινή ύλη με τον αγαθό Δημιουργό των Πάντων που όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες είναι μόνο Φως ; Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των κοσμολόγων, το σύμπαν το οποίο αντιλαμβανόμαστε, αποτελείται από τη συμβατική ύλη (την ορατή ύλη) σε ποσοστό μόλις περίπου 5%(!!!) ενώ η σκοτεινή ύλη υπολογίζεται ότι αντιστοιχεί σε ποσοστό περίπου 27%, με το υπόλοιπο ποσοστό να αντιστοιχεί στην επίσης μυστηριώδη σκοτεινή ενέργεια!!! Λοιπόν, πως μας λένε οι θρησκευτικοί ηγέτες και οι πνευματικοί ταγοί, ότι τον κόσμο αυτό τον έχει κατασκευάσει ο Δημιουργός των Πάντων που είναι μόνο Φως ;

Σε αυτά τα ερωτήματα, κανείς από την πλευρά της όποιας θρησκείας, δεν μπορεί να απαντήσει, χωρίς γελοίες απαντήσεις που προσβάλουν την νοημοσύνη κάθε λογικού ανθρώπου και δεν πείθουν ούτε τα μικρά παιδιά πλέον (πχ "είσαι αιρετικός και θα... καείς στην κόλαση¨).
Ποιος λογικός άνθρωπος που μπορεί και σκέφτεται θα μπορούσε να δεχτεί, μετά από όλα αυτά, ότι ο κόσμος αυτός είναι δημιούργημα ενός πάνσοφου υπερ-όντος, πέρα από κάθε διάνοια,που πολύ απλοϊκά ονομάζουμε "Θεό";

Όλες ανεξαιρέτως οι θρησκείες, που ανέκαθεν οδηγούσαν τον κόσμο μακριά από την αλήθεια, δίδασκαν και διδάσκουν, πως τον κόσμο αυτό τον έχει κάνει εν γένει ο καλός Θεός. Όλα μας λένε πως είναι καλά και όλα τα υπαρξιακά ερωτήματά μας, τα έχουν απαντήσει οι όποιοι "έγκριτοι" και "άγιοι" της κάθε θρησκείας. Επομένως το μόνο που έχουμε να κάνουμε εμείς, είναι να ευγνωμονούμε το Θεό (ποιο θεό ;;;) που μας έχει φέρει εδώ για να ζούμε ευτυχισμένοι (;;;) απολαμβάνοντας τον..τέλειο αυτό κόσμο.
Εσείς το πιστεύετε αυτό ;

Αν όχι, έχετε δίκιο. Αυτό μας είπαν οι μεγάλοι σοφοί των Ελλήνων, αυτό ήρθε να μας πει και ο Ιησούς Χριστός. Ότι ο κόσμος αυτός ανήκει σε μη αγαθό δημιουργό, τον οποίο πολλάκις αποκάλεσε άρχοντα και θεό του κόσμου αυτού.
Σκοπός μας είναι να γυρίσουμε στον κόσμο του φωτός και να φύγουμε από τον κόσμο του σκότους. Ωστόσο δεν φεύγει κανείς έτσι απλά, πχ αυτοκτονώντας. Χρειάζεται να αγωνιστεί στον κόσμο αυτό και να παλέψει εναντίον των ίδιων των αρχόντων και του δημιουργού του κόσμου αυτού.

Γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν, καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς. (Ιησούς Χριστός)

Γνωρίστε την Αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει.

EΛ Ηunter 888

el.gr
Σε τι κόσμο ζούμε ; Σε τι κόσμο ζούμε ; Reviewed by Sahiel on 5/26/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

- Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου...
- Tο Sahiel.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
- Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το Sahiel.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

Από το Blogger.