ΚΥΠΡΙΑΚΟ: “Νέα Γενεύη μόνο αν υπάρχει λόγος” λέει ο Αναστασιάδης


Συνάντηση τεσσάρων ωρών, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, είχαν σήμερα ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί. Μετά την συνάντηση ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε, πως υπάρχουν ακόμη πολλά θέματα τα οποία πρέπει να εξεταστούν και σημείωσε:

«Όταν εξαντληθούν όλα τα χρονικά περιθώρια και αν παρατηρηθεί τέτοια πρόοδος, που να δικαιολογεί μια νέα Γενεύη, τότε γιατί όχι».

Στη σημερινή συνάντηση έγινε ορισμός της μόνιμης κατοικίας, ενώ συζητήθηκαν και οι τέσσερις ελευθερίες, θέματα στα οποία, όπως είπε ο κ. Αναστασιάδης, υπάρχουν ακόμη διαφορές. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως η αναστολή των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ είναι εκτός συζήτησης.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι στις 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του ιδίου και του Μουσταφά Ακιντζί, με εκπρόσωπο του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.

militaire.gr


ΚΥΠΡΙΑΚΟ: “Νέα Γενεύη μόνο αν υπάρχει λόγος” λέει ο Αναστασιάδης ΚΥΠΡΙΑΚΟ: “Νέα Γενεύη μόνο αν υπάρχει λόγος” λέει ο Αναστασιάδης Reviewed by Sahiel on 5/03/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.