Ο 77χρονος μπαρμπα - Θόδωρος από τις Σκουριές καταδικάστηκε για αντίσταση κατά των ΜΑΤ


Το δικαστήριο καταδίκασε τον 77χρονο μπαρμπα-Θοδωρο με ποινή 12 μηνών με τριετή αναστολή για αντίσταση κατά των ΜΑΤ

Όλα ξεκίνησαν στις 10 Ιουλίου το 2013. Ήταν η ημέρα που προφυλακίστηκαν δυο από τους 21 κατοίκους που κατηγορούνται για τον εμπρησμό του εργοστασίου στις Σκουριές.

Τότε το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού διαμαρτυρήθηκε τόσο στο δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου όσο και στο δασικό δρόμο των Σκουριών και έξω από το χωριό της Μεγάλης Παναγιάς.

Εκεί τα ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές . Μεταξύ άλλων στα επεισόδια σημειώθηκε ο ξυλοδαρμός του 73χρονου, που έβγαινε να διαμαρτυρηθεί σε κάθε κινητοποίηση παρά την αναπηρία στο ένα του πόδι.

Ο μπαρμπα - Θόδωρος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής με βαριά τραύματα και με συνοδεία πέντε αστυνομικών που τον φρουρούσαν. Οι γιατροί διέγνωσαν: «εγκεφαλική διάσειση, οίδημα και εκχύμωση βλεφάρων άμφω, τραυματικό υπόσφαγμα άμφω, τραυματική απόπτωση ενδοθηλίου κερατοειδούς χιτώνος, εκ του βυθού του οφθαλμού, δεξιός οφθαλμός περιθηλιαία φλογοειδής αιμορραγία στη 12η ώρα, οίδημα στην ωχρά κηλίδα και υποαμφιβληστροειδής αιμορραγία στην 6η ώρα. Παρουσίασε επίσης έντονη σημειολογία εγκεφαλικής διάσειση.

Κι όμως τελικά ο μπαρμπα - Θόδωρος ήταν αυτός που βρέθηκε κατηγορούμενος για παρακώλυση συγκοινωνιών από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη της κοινής ειρήνης από κοινού πάλι με άγνωστους δράστες, όπως και αντίσταση.

Πηγή


Ο 77χρονος μπαρμπα - Θόδωρος από τις Σκουριές καταδικάστηκε για αντίσταση κατά των ΜΑΤ Ο 77χρονος μπαρμπα - Θόδωρος από τις Σκουριές καταδικάστηκε για αντίσταση κατά των ΜΑΤ Reviewed by Sahiel on 5/31/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.