Αποκάλυψη: Ο Τσίπρας απορρίπτει τις εκλογές για το 2018, αλλά «καλοβλέπει» Δημοψήφισμα!!!

- Μαΐου 14, 2017

Κώστας Τσιτούνας
Newsbomb.gr

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΠΛΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ (ΕΘΝΙΚΕΣ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ, ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ) ΤΟ 2019 ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2018

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πάει σε εκλογές αν δεν αλλάξει το σε βάρος του κλίμα». Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που βγαίνει από τις συζητήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες - Επικρατέστερο το σενάριο των τριπλών εκλογών το 2019 - Ανοικτό το ενδεχόμενο για δημοψήφισμα μέσα στο 2018 με δεδομένη την επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση

Την πρόθεσή του «να πραγματοποιηθούν οι επόμενες εκλογές το 2019», επανέλαβε –σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας- ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας σε σύσκεψη πριν αναχωρήσει για το Πεκίνο και σε συζήτηση αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα που συμφωνήθηκαν προκειμένου νε κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Το Newsbomb.gr σας έχει έγκαιρα ενημερώσει, ότι εδώ και καιρό πρόθεση του Τσίπρα είναι να πραγματοποιηθούν τριπλές εκλογές (εθνικές, ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές) σε δυο χρόνια.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα αναλυτές έχουν κάνει την πρόβλεψη ότι δεν μπορεί να φτάσει μέχρι τότε.

Με βασικό επιχείρημα, ότι θα ήταν αδιανόητο να πάει σε εκλογές όταν θα έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται οι νέες περικοπές στις συντάξεις, από 1.1. 2019.

Και αυτό ως πρόταση είναι αλήθεια ότι έχει κατατεθεί στον πρωθυπουργό και από συνεργάτες του.

Οπότε οι λογικές αναλύσεις προσδιόριζαν τις εκλογές για τα τέλη του 2018.

Ωστόσο, ο Αλ. Τσίπρας στην προαναφερθείσα σύσκεψη πριν φύγει για Κίνα, επέμεινε για εκλογές το 2019.

Όπως είπε στο επιτελείο του, ναι μεν θα αρχίσουν από 1.1.2019 να περικόπτονται για άλλη μια φορά οι συντάξεις, αλλά, τόνισε, η εφαρμογή των αντιμέτρων θα οδηγήσει σε «μηδενικό» αποτέλεσμα το 80% των συνταξιούχων και ειδικά αυτούς στους οποίους απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Αυτό είναι το αφήγημα του πρωθυπουργού.

Και το συμπληρώνει με επιχειρήματα όπως ότι μέχρι τα μέσα του ’19 θα υπάρχει ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα στην οικονομία, η χώρα θα έχει βγει στις αγορές, η ανεργία θα έχει αρχίσει να μειώνεται και επίσης θα υπάρχουν και ορατά αποτελέσματα στον επενδυτικό τομέα.

Επίσης, τονίζει, θα έχουν αρχίσει να «τρέχουν» και θεσμικές αλλαγές, όπως στην Παιδεία, τη Συνταγματική αναθεώρηση και εδώ είναι όλο το... ζουμί της επιχειρηματολογίας και της αισιοδοξίας του Αλέξη Τσίπρα ότι θα μπορέσει να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.

Αυτό, επαναλαμβάνουμε, είναι το αφήγημα Τσίπρα. Του οποίου η υλοποίηση φυσικά δεν επαφίεται στον ίδιο, σε περίοδο μάλιστα μνημονιακή και καθεστώς αυστηρής επιτήρησης...


 
-->