Τσαβούσογλου: Ή θα δεχθείτε αυτό που λέμε ή θα τελειώνουμε

- Ιουνίου 30, 2017

Ένταση επικράτησε κατά την απογευματινή χθεσινή συνάντηση στο Crans-Montana μεταξύ Τσαβούσογλου-Αναστασιάδη-Κοτζιά, με τον Τούρκο ΥΠΕΞ να επιμένει σε πακετοποίηση και πάρε - δώσε, αλλά και στο ζήτημα των τεσσάρων ελευθεριών για Τούρκους υπηκόους.

Χθες η μέρα ήταν αρκετά έντονη στο ελβετικό θέρετρο, μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου ότι η ε/κ πλευρά και οι Έλληνες θα πρέπει να ξυπνήσουν και να μην ονειρεύονται λύση με πλήρη αποχώρηση στρατευμάτων και κατάργηση εγγυήσεων.

Στην απογευματινή συνάντηση και ενώ ο Τσαβούσογλου ήγειρε το θέμα των τεσσάρων ελευθεριών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι "εδώ ήρθαμε για να δώσει η Τουρκία και όχι για να δώσουμε στην Τουρκία". Αυτό έδωσε το έναυσμα στον Τούρκο ΥΠΕΞ να ζητήσει πακετοποίηση των έξι κεφαλαίων και συνολικό πάρε - δώσε. Η πρόταση αυτή, ωστόσο, αντιμετώπισε την αντίδραση τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας, με τον Νίκο Κοτζιά να λέει ότι "δεν ήρθα εδώ για να συζητώ θέματα εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού". Η Βρετανία επεσήμανε ότι δεν είναι καλή ιδέα να γίνει κάτι τέτοιο.

Ο Τσαβούσογλου, προφανώς ενοχλημένος, σύμφωνα με πηγές, ήταν πολύ έντονος, λέγοντας "ή θα δεχθείτε αυτό που λέμε ή θα τελειώνουμε με το Κυπριακό". Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κοτζιά, ο οποίος ξεκαθάρισε προς τον Τσαβούσογλου "δεν μίλησε κανένας εδώ για τελευταία ευκαιρία για τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού. Το Κυπριακό δεν σηκώνει δεύτερη αποτυχία"

sigmalive.com

Πηγή


 
-->