Λοταρία αποδείξεων: Χίλια ευρώ κάθε μήνα για χίλιους φορολογούμενους


Χίλιοι φορολογούμενοι κάθε μήνα θα κερδίζουν χίλια ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, όσοι φορολογούμενοι χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα στις συναλλαγές τους θα μπαίνουν στην κλήρωση του υπουργείου Οικονομικών που θα διενεργείται μία φορά τον μήνα. 

Το ποσό που θα μοιράζει το Δημόσιο ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο ευρώ και θα αφορά αποκλειστικά συναλλαγές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες και όχι μεταφορές χρημάτων μέσω e-banking, ακόμα και για αν πρόκειται για πληρωμές σε επιχειρήσεις. Τα στοιχεία των συναλλαγών θα αποστέλλονται από τις τράπεζες στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η οποία και θα αναλάβει τη διαδικασία της κλήρωσης.

Σημειώνεται ότι για φέτος έχει προϋπολογιστεί ότι θα μοιραστούν 12 εκατ. ευρώ γεγονός που σημαίνει ότι, αν το σύστημα εφαρμοστεί από το τέλος Ιουλίου, τα ποσά που θα μοιράζονται μπορεί να αυξηθούν.

Όσο για το τι θα συμβαίνει στην περίπτωση που ο φορολογούμενος που θα κληρωθεί έχει βεβαιωμένες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές, η επικρατέστερη σκέψη είναι το πόσο που θα κερδίζει να συμψηφίζεται με τις οφειλές που τυχόν υπάρχουν.

Το ποσό που θα κερδίζουν θα πιστώνεται στους λογαριασμούς τους και θα μπορούν να το «σηκώνουν» και να το χρησιμοποιούν όπου επιθυμούν οι ίδιοι. Τo προηγούμενο σχέδιο προέβλεπε την πίστωση πόντων στους λογαριασμούς τους οποίους οι νικητές μπορούσαν να τους εξαργυρώσουν μόνο για αγορές σε καταστήματα.

liberal.gr
Λοταρία αποδείξεων: Χίλια ευρώ κάθε μήνα για χίλιους φορολογούμενους Λοταρία αποδείξεων: Χίλια ευρώ κάθε μήνα για χίλιους φορολογούμενους Reviewed by Sahiel on 6/20/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.