Αγριεύει η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ για Καμμένο και Noor1

- Ιουλίου 06, 2017

Αγριεύει η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης μετατρέπεται η υπόθεση του Noor1 και η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τη συνομιλία του με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί η Εξεταστική να διερευνήσει την εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, καθώς και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, «εμπλοκή που αναδεικνύει ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες». Σύμφωνα με τη Ν.Δ., στην πρόταση επισημαίνονται συγκεκριμένα γεγονότα και καταγράφονται καίριας σημασίας ερωτήματα, η διερεύνηση των οποίων καθιστά αναγκαία τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Μαξίμου: Στοχοποιούν Καμμένο κατ’ εντολή των φίλων τους

Για απεγνωσμένη επιχείρηση αντιπερισπασμού κάνει λόγο το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζοντας το αίτημα της Ν.Δ. για εξεταστική επιτροπή για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, τονίζοντας ότι «δεν θα συμμετέχουμε». Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού «ούτε Siemens, ούτε Novartis, ούτε Ερρίκος Ντυνάν, ούτε εξοπλιστικά, ούτε θαλασσοδάνεια. Το μόνο που θυμάται ο κ. Μητσοτάκης είναι να στοχοποιεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, κατ΄ εντολή φίλων του επιχειρηματιών».Το πινγκ πονγκ των ανακοινώσεων όμως δεν τελείωσε εκεί. Καθώς επίθεση στον πρωθυπουργό ότι αρνείται να απαντήσει στα ερωτήματα των πολιτών για το αν γνώριζε τους διαλόγους και τη σχέση του κ. Καμμένου με το φυλακισμένο ισοβίτη εξαπέλυσε η ΝΔ. Και απαντώντας σχολίασε ότι «το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο πρωθυπουργός είναι γιατί αρνείται τις Εξεταστικές Επιτροπές για την οικονομική καταστροφή του 2015 και την εμπλοκή του κ. Καμμένου στη σκανδαλώδη υπόθεση με τον ισοβίτη κατάδικο για εμπόριο ναρκωτικών».


Καμμένος: Η ΝΔ προσπαθεί να καλύψει Μαρινάκη

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία ότι προσπαθεί να καλύψει τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε ανακοίνωσή του μετά το αίτημα για εξεταστική επιτροπή.

«Οι δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής και του οργανωμένου εγκλήματος με προμετωπίδα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης συγκαλύπτουν τη μεγαλύτερη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών των τελευταίων χρόνων. Συγχρόνως επιδιώκουν τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας στη Δικαιοσύνη, με διττό στόχο την ατιμωρησία υψηλά ιστάμενων προσώπων και την αποσταθεροποίηση των θεσμών της Δημοκρατίας» σημειώνει.Κάνει λόγο για απόπειρα αντιστροφής των ρόλων των ιδιοτήτων των κατηγορουμένων και υπόπτων σε καταγγέλλοντες και τονίζει ότι το αποτέλεσμα αυτού του εγκληματικού σχεδιασμού είναι η στοχοποίηση εισαγγελικών λειτουργών και προανακριτικών υπαλλήλων που ανθίστανται στις έκνομες επιδιώξεις τους.

«Σε αυτό το έργο βρήκαν συμπαραστάτη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αποδεικνύεται πλέον ότι η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να καλύψει τον επιχειρηματία κ. Ευάγγελο Μαρινάκη» αναφέρει ο κ. Καμμένος. Ειδικά για τον κ. Μαρινάκη σημειώνει πως «πρόκειται για τον επιχειρηματία που εξετάζεται η εμπλοκή του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο, σε υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Πρόσφατα αποκαλύφθηκαν εμβάσματα εταιρειών συμφερόντων του προς τη ναυλώτρια εταιρεία του πλοίου Noor-1 και τηλεφωνικές συνομιλίες του με εμπλεκόμενο στην υπόθεση την ώρα της σύλληψης της συμμορίας και της κατάσχεσης των ναρκωτικών». Κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για πλήρη ταύτιση με τον επιχειρηματία καθώς και ότι παίρνει γραμμή από τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει. «Ας απαντήσει πρώτα λοιπόν ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ποιο συγγενικό του πρόσωπο συστεγάζεται και συνεπιχειρεί με τον κ. Μαρινάκη;» αναφέρει κλείνοντας.

H απάντηση Μαρινάκη

Όπως αναφέρει η απάντηση του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη: «ο Πάνος Καμμένος, έχει εγκλωβιστεί στο αδιέξοδο που ο ίδιος δημιούργησε και τον χαρακτηρίζει πρωταγωνιστή της σκευωρίας που στήθηκε εναντίον του με τη στρατολόγηση του πρόθυμου καταχραστή της εξουσίας λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη. «Ο Μαρινάκης δεν επιζήτησε ποτέ και από κανέναν κάλυψη. Των δικών σας εγκλημάτων, κ. Καμμένε, βιώνει την αποκάλυψη. Οργανωμένο είναι το δικό σας έγκλημα, κ. Υπουργέ» αναφέρεται στην ανακοίνωση και καταλήγει «καήκατε, κ. Καμμένε, από τα θλιβερά σας καμώματα».

Πηγή
 
-->