7/04/2017

Από τι απειλούνται ανά πάσα στιγμή οι ΗΠΑ και τρομάζει τους ειδικούς;

Από τι απειλούνται ανά πάσα στιγμή οι ΗΠΑ και τρομάζει τους ειδικούς;


Το υπερηφαίστειο κάτω από το Εθνικό Πάρκο του Yellowstone για άλλη μια φορά έγινε ένα σημείο εστίασης για τους επιστήμονες, αφού έκαναν κάποια δυσοίωνη σεισμική δραστηριότητα αυτό το μήνα.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Γιούτα, υπεύθυνοι για την παρακολούθηση του επονομαζόμενου υπερηφαιστείου στο Wyoming, δήλωσαν ότι στις 12 Ιουνίου ξεκίνησε ένα «σμήνος» 464 σεισμών, ο μεγαλύτερος από τους οποίους καταγράφηκε στις 15 Ιουνίου.

«Το επίκεντρό του βρέθηκε στο Εθνικό Πάρκο του Yellowstone, οκτώ μίλια βόρεια-βορειοανατολικά της πόλης West Yellowstone, Montana», ανέφεραν επιστήμονες της UU. «Ο σεισμός έγινε αισθητός στις πόλεις West Yellowstone και Gardiner, Montana, στο Εθνικό Πάρκο του Yellowstone, και αλλού στην γύρω περιοχή».

Ο σεισμός μεγέθους 4,5 είναι ο μεγαλύτερος που έπληξε την περιοχή γύρω από το υπερηφαίστειο από τον Μάρτιο του 2014.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι η «ενεργητική σειρά σεισμών περιλάμβανε περίπου 30 σεισμούς μεγέθους 2ρίχτερ και άνω και τέσσερις σεισμούς μεγέθους 3 και μεγαλύτερους.

Το πρόσθεσε: «Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός σεισμών στο Yellowstone μέσα σε μια εβδομάδα τα τελευταία πέντε χρόνια».

Την τελευταία φορά που σημειώθηκε μια μεγάλη έκρηξη ήταν πριν από 640.000 χρόνια και το supervolcano δεν «ξύπνησε» με κανένα τρόπο για τα επόμενα 70.000 χρόνια.

fnews.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ...

© Copyright 2019 Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι! | Κατοχυρωμένα Πνευματικά Δικαιώματα
-->