Σ. Αραβία: Κήρυξη πολέμου η απαίτηση του Κατάρ για διεθνοποίηση των ιερών προσκυνημάτων

- Ιουλίου 31, 2017

Ως «κήρυξη πολέμου» χαρακτήρισε η Σαουδική Αραβία τη φημολογούμενη απαίτηση του Κατάρ για τη διεθνοποίηση του μουσουλμανικού προσκυνήματος «Χατζ».

«Οι απαιτήσεις του Κατάρ για τηδιεθνοποίηση των ιερών προσκυνημάτων είναι επιθετικές και αποτελούν κήρυξη πολέμου κατά του βασιλείου» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Αντέλ αλ-Τζουμπέιρ.

«Διατηρούμε το δικαίωμα να αντιδράσουμε κατά οποιουδήποτε εργάζεται για τηδιεθνοποίηση των ιερών προσκυνημάτων» έσπευσε να προσθέσει, σε επιθετικό τόνο.

Σημειώνεται ότι στις αρχές Ιουνίου, η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας το εμιράτο ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία και παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις τους.

Για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων, τα τέσσερα αραβικά κράτη παρέδωσαν στην Ντόχα ένα τελεσίγραφο με 13 αιτήματα, το οποίο ωστόσο, απορρίφθηκε.

Μεταξύ άλλων, τα αραβικά κράτη αξίωναν από το Κατάρ να υποβαθμίσει τις σχέσεις του με το Ιράν, να κλείσει την τουρκική στρατιωτική βάση στο έδαφός του, να σταματήσει να στηρίζει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και να βάλει "λουκέτο" στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

naftemporiki.gr


 
-->