Στο Αφγανιστάν οι γυναίκες κυκλοφορούν με πανοπλία για να μην τις βιάσουν – Σύντομα και εδώ!!

- Ιουλίου 08, 2017

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από το Αφγανιστάν και δείχνει μια γυναίκα να κυκλοφορεί στους δρόμους της Καμπούλ με… πανοπλία, υπό τα χλευαστικά σχόλια των ανδρών που τη συναντούν.- Δεν πρόκειται για κάποια… τρελή, αλλά για μια γυναίκα που φορά ειδική κατασκευή για την προστασία της από την σεξουαλική κακοποίηση!

 Βλέπετε, καθημερινά είναι δεκάδες τα περιστατικά με γυναίκες που βιάζονται ή κακοποιούνται από άνδρες στο Αφγανιστάν και ελάχιστοι είναι οι δράστες που διώκονται και τιμωρούνται.
Έτσι, η 25χρονη Κούμπρα Καντέμι αποφάσισε να λάβει τα… μέτρα της.

Η 27χρονη Kubra Khademi, κακοποιήθηκε πριν από 23 χρόνια από έναν ξένο στο δρόμο, σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών. Μετά την φρικτή αυτή εμπειρία, συνήθιζε να λέει τότε: «Εύχομαι τα εσώρουχα μου να ήταν από σίδηρο». Η ίδια, και ενώ ο υπόλοιπος κόσμος γιόρταζε την ημέρα της γυναίκας στις 8 Μαρτίου, επέλεξε να διαμαρτυρηθεί για το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες της χώρας της με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο.


Η Khademi φόρεσε την πανοπλία, κάλυπτε από μπροστά το στήθος και έφτανε μέχρι και τους γλουτούς, και επέλεξε να διασχίσει τους πολυσύχναστους δρόμους της περιοχής Kote Sangi της Καμπούλ, που είναι από τις πιο επικίνδυνες για τις γυναίκες.

Η πεζή διαμαρτυρία της διήρκεσε μόλις 8 λεπτά κι αυτό εξαιτίας της συμπεριφοράς μερίδας του πλήθους που την ακολουθούσε. Όχι μόνο δεν χαιρέτισαν τη γενναία πράξη της, αλλά μάλλον εξόργισε τους παριστάμενους μιας και αρκετοί άρχισαν να της πετούν πέτρες! Η 27χρονη κατάφερε και διέφυγε με ταξί ενώ πλέον αναγκάζεται να κρύβεται καθώς εκφράζονται φόβοι για τη ζωή της.


«Η παρενόχληση στους δρόμους αποτελεί καθημερινή εμπειρία για γυναίκες και κορίτσια και οι γυναίκες που απευθύνονται στην αστυνομία καταγγέλλοντας το περιστατικό ή απειλές συνήθως δεν δέχονται καμία υποστήριξη», αναφέρει το ινστιτούτο Human Rights Watch.
Όλα αυτά, ενώ το 90% των γυναικών του Αφγανιστάν έχει πέσει θύμα κακοποίησης ακόμα και από συγγενείς, ενώ μόνο πρόσφατα οι βιαστές διώκονται ποινικά, σύμφωνα με την οργάνωση «Women for Afghan women».

Κάπως έτσι, λοιπόν, θα αναγκάζονται να κυκλοφορούν και οι Ελληνίδες στην… πολυπολιτισμική Ελλάδα του μέλλοντος!

Κι όπως φαίνεται, αυτό δε θα αργήσει και πολύ…(ΥΓ): Αν οι εικόνες που βλέπετε σας θυμίζουν κάτι παλιά ανέκδοτα για… τσίγκινα σωβρακάκια, καλώς σας τα θυμίζουν. Μόνο, που εδώ δε θα πρόκειται για ανέκδοτα!

Φυσικά η Τασία όπως φαίνεται απο την εικόνα δεν πρόκειται με τίποτα να κινδυνεύσει


Τασία....

periergo.com


 
-->