Αστεροειδής με διάμετρο τρία μίλια, περνά «μια ανάσα» από την Γη την 1η Σεπτεμβρίου

- Αυγούστου 19, 2017

Ενας αστεροειδής με διάμετρο τρία μίλια, που θα μπορούσε να καταστρέψει την ζωή ή το μεγαλύτερο μέρος της ζωής επάνω στη Γη θα περάσει «μια ανάσα» για τα δεδομένα του διαστήματος και των αποστάσεων σε αυτό την 1η Σεπτεμβρίου.

«Δεν είναι το πιο κοντινό αντικείμενο που έχει περάσει από τη Γη, είναι όμως το μεγαλύτερο σε αυτήν την απόσταση», δηλώνει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της Διαστημικής Υπήρεσίας. «Το ίδιο διάστημα θα περάσουν πολλοί αστεροειδείς κοντά στη Γη, αλλά όλοι τους θα είναι κατά πολύ μικρότεροι», προσθέτει.

Ο αστεροειδής έχει ονομαστεί «Φλοράνς» και θα περάσει σε απόσταση μόλις 7 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη. Μπορεί να ακούγεται τεράστια απόσταση για τα δικά μας δεδομένα, ωστόσο εξηγούν ότι είναι εξαιρετικά κοντινή για τα επιστημονικά δεδομένα


Αν για κάποιο λόγο π.χ. πρόσκρουση κάποιου άλλου ουράνιου σώματος επάνω του, όπως αυτές που συμβαίνουν καθημερινά εκατομμύρια φορές στο διάστημα, αλλάξει πορεία, τότε το μοιραίο θα ήταν εύκολο να συμβεί.

Η NASA παρακολουθεί την πορεία του και οι επιστήμονες προσπαθούν να υπολογίσουν επακριβώς την πορεία του, σημειώνοντας πως πρόκειται για το μεγαλύτερο ουράνιο αντικείμενο που πλησιάζει τόσο κοντά στον πλανήτη μας.

Ο αστεροειδής πέρασε για τελευταία φορά κοντά στη Γη το 1890 και μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2017, αναμένεται να επανέλθει το 2.500!pronews.gr
 
-->