Αμαλιάδα: Δεν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι...

- Αυγούστου 14, 2017

Σοβαρές και επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τη μία μετά το μεσημέρι την Δευτέρα (14.08.2017) σε δασική έκταση στην περιοχή Κρυονέρι Αμαλιάδας. Η Πυροσβεστική διέταξε την εκκένωση του χωριού Ανάληψη, ωστόσο, οι κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους παρά την επικίνδυνη πυρκαγιά που κατακαίει τα πάντα στο πέρασμα της.

«Προσπαθούμε να πείσουμε τους κατοίκους της Ανάληψης να εκκενώσουν τον οικισμό, που απειλείται από τη φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε στο Κρυονέρι Αμαλιάδας, αλλά δυστυχώς αρνούνται», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

«Εμείς», όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, «είμαστε σε ετοιμότητα και στην περιοχή βρίσκονται ήδη λεωφορεία, προκειμένου να μεταφέρουν τους κατοίκους, αλλά οι τελευταίοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους». Επίσης, ανέφερε ότι «προσπαθούμε, ώστε να φύγουν τουλάχιστον από τον οικισμό οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι».

Στην περιοχή, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, περοζοπόρο τμήμα με 17 άτομα και δύο βυτιοφόρα, ενώ από αέρος ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη PZL.

Πηγή: voicenews.gr


 
-->