Κρασί με φίδι: κι όμως υπάρχει

- Αυγούστου 08, 2017

Με καταγωγή από την Ασία, το κρασί με φίδι έχει μεγάλη ιατρική αξία και είναι ένα από τα πιο σημαντικά γαστρονομικά αξιοθέατα του Βιετνάμ, της Κίνας και της Ταϋλάνδης. Το κρασί με φίδι είναι ένα από τα παλαιότερα αλκοολούχα ποτά στην Ασία και η καταγωγή του εντοπίζεται στην Κίνα κατά τη διάρκεια της δυναστείας Zhou.


Σε ε αυτή την περίοδο, αυτό το κρασί δεν ήταν συχνά στα συμπόσια των αυτοκρατόρων, αλλά, σύμφωνα με τις σύγχρονες μαρτυρίες, είχε χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς, δεδομένου ότι θα μπορούσε να θεραπεύσει από οποιαδήποτε δεινά.

Οι Βιετναμέζοι αποδίδουν σε αυτό το ποτό μαγικές ιδιότητες, όπως η καταπολέμηση της φαλάκρας, η θεραπεία του καρκίνου και η τύφλωση. Λένε επίσης, ότι είναι ένα μυοχαλαρωτικό και αποτρέπει ρευματισμούς. Πιστεύουν επίσης ότι είναι ένα εξαιρετικό αφροδισιακό.


Luang Prabang, Laos 2010: Μπουκάλια με κρασί ρυζιού, εμφυαλωμένα μαζί με το νεκρό δηλητηριώδες φίδι πωλούντε στην αγορά του Luang Prabang.

Η παραγωγή αυτού του κρασιού δεν έχει πάρα πολλά μυστικά. Σε ένα γυάλινο δοχείο γεμάτο με κρασί από ρύζι, τοποθετούν ένα νεκρό φίδι, το οποίο είναι κατά προτίμηση δηλητηριώδες, όπως για παράδειγμα μία κόμπρα. Αφήνουν για τρεις περίπου μήνες το ιδιαίτερο μείγμα να ωριμάσει και είναι έτοιμο για κατανάλωση. Το αποτέλεσμα είναι ένα κιτρινωπό υγρό…

Στην υγειά σας…

Κων/νος Γιαταγάνας.

Πηγή: itrofi.gr

 
-->