Η Ουάσινγκτον εκφράζει ανοιχτά τη δυσαρέσκειά της για αγορά ρωσικών S-400 από Τουρκία


Την έντονη δυσαρέσκεια του εξέφρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες για την απόφαση της Άγκυρας να προμηθευτεί από την Ρωσία τα αντιαεροπορικό – αντιπυραυλικό σύστημα S-400, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόνι Μάικλ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ανταποκριτή του TASS στην Ουάσιγκτον.

“Ενημερώσαμε του Τούρκους αξιωματούχους για το ότι ανησυχούμε όσον αφορά την επικείμενη αγορά των S-400” επισήμανε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, προσθέτοντας ότι “συζητάμε ανοιχτά με την Τουρκία για το ζήτημα αυτό και έχουμε υπογραμμίσει ότι είναι αναγκαίο να διατηρήσουμε την επιχειρησιακή συνεργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ κατά την υλοποίηση προγραμμάτων που αφορούν σημαντικές αγορές στρατιωτικού εξοπλισμού”.

“Η Τουρκία -συνέχισε- είναι σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ”. Παράλληλα τόνισε ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία ” διατηρούν σε υψηλό επίπεδο τις σχέσεις τους που αφορούν τις αγορές στρατιωτικού οπλισμού” και πως “η Τουρκία εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για αντιπυραυλική συστήματα που παράγουν οι χώρες του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, για τις μακροπρόθεσμες ανάγκες της στον τομέα της αντιπυραυλικής της άμυνας”. πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

12/09/2017 20:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ- TASS
Ουάσινγκτον

Πηγή: greeknation.blogspot.grΗ Ουάσινγκτον εκφράζει ανοιχτά τη δυσαρέσκειά της για αγορά ρωσικών S-400 από Τουρκία Η Ουάσινγκτον εκφράζει ανοιχτά τη δυσαρέσκειά της για αγορά ρωσικών S-400 από Τουρκία Reviewed by Sahiel on 9/13/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.