Σε πλήρη εξέλιξη οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συγκεντρώσεις από εργατικά σωματεία, φορείς και ομάδες πολιτών εν όψει των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ

Στο Άγαλμα Βενιζέλου πραγματοποιούν συγκέντρωση η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η ΕΔΟΘ.

Το ΕΚΘ μεταξύ άλλων στο κάλεσμα του αναφέρει ότι «αγωνιζόμαστε για την προστασία της αξιοπρέπειας των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των επόμενων γενεών σε μια κοινωνία με σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα, υγεία και ασφάλεια, δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές, και ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, με σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς».

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, τον δικό τους ξεχωριστό τόνο δίνει το Σωματείο Εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας, το οποίο διαμαρτύρεται με πυρσούς και συνθήματα.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) και οι δυνάμεις του ΚΚΕ πραγματοποιούν συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους. Στο κάλεσμα του το ΠΑΜΕ τονίζει μεταξύ άλλων, «ετοιμαζόμαστε για νέους πιο μαζικούς αγώνες. Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε κλάδο και κάθε χώρο δουλειάς».


Σε εξέλιξη είναι και οι διαδηλώσεις από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουαστικού χώρου, το ένα με αφετηρία συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγ. Σοφίας (ΛΑΕ, ΟΚΔΕ, Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό κ.α) και το δεύτερο με αφετηρία την πλατεία της Καμάρας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Επιτροπή Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας, Αναρχική Ομοσπονδία κ.α).


Το Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού πραγματοποιεί συγκέντρωση στην πλατεία της Αγίας Σοφίας.
Τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών.

Πηγή: kontranews.grΣε πλήρη εξέλιξη οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης Σε πλήρη εξέλιξη οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης Reviewed by Sahiel on 9/09/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.