Το WikiLeaks μόλις αποκάλυψε άλλο ένα μυστικό project της CIA

- Σεπτεμβρίου 02, 2017

Το WikiLeaks μόλις αποκάλυψε άλλο ένα μυστικό project της CIA που χρησιμοποιήθηκε για την παραβίαση συστημάτων με Windows. Αυτή τη φορά το hacking εργαλείο φέρεται να στοχεύει στον τομέα εκκίνησης (boot sector) του λειτουργικού συστήματος και στη συνέχεια επιτρέπει την ανάπτυξη περισσότερων κακόβουλων λογισμικών.

Το project με το κωδικό όνομα Angelfire, είχε σαν στόχο τα Windows XP και τα Windows 7 και αποτελούνταν από 5 διαφορετικά hacking εργαλεία που συνεργάζονταν για να παραβιάσουν ένα σύστημα.

Πρώτα απ ‘όλα, διέθετε το Solartime, ένα malware του οποίου ο πρωταρχικός στόχος είναι να τροποποιήσει τον τομέα εκκίνησης των Windows, φορτώνοντας ένα δεύτερο module που ονομαζόταν Wolfcreek. To Wolfcreek περιείχε το σύνολο των οδηγών που θα του επέτρεπαν να σταματήσει τη λειτουργία οδηγών και εφαρμογών.

Ένα τρίτο εργαλείο που ονομάζεται Keystone και αναπτύχθηκε από τη CIA ειδικά γιατί επέτρεπε στους πράκτορες της να εφαρμόσουν επιπλέον κακόβουλα προγράμματα στα μολυσμένα συστήματα. Το τέταρτο κακόβουλο λογισμικό σύμφωνα με το WikiLeaks, ονομάζεται BadMFS και μπορούσε να αποθηκεύει τα δεδομένα κρυπτογραφημένα και συγκεχυμένα.

Και το τελευταίο εργαλείο είναι το Windows Transitory File System, το οποίο το WikiLeaks αναφέρει ότι σχεδιάστηκε σαν εναλλακτική λύση του BadMFS και του οποίου ο σκοπός ήταν να χρησιμοποιεί προσωρινά (RAM) αρχεία αντί να χρησιμοποιεί κάποιο σύστημα αρχείων που αποθηκεύει τις πληροφορίες τοπικά (στον σκληρό).

Το WikiLeaks εξηγεί ότι παρά τα περίπλοκα συστατικά που περιείχε το Angelfire, τα εργαλεία hacking θα μπορούσαν να ανακαλυφθούν μάλλον εύκολα, εξαιτίας μιας σειράς ζητημάτων που ακόμη και η CIA τα αναγνώριζε στα εγχειρίδια που εξηγούν την χρήση.

Για παράδειγμα, το Keystone κρυβόταν ως αντίγραφο του svchost.exe και υπήρχε πάντοτε στο C:\Windows\system32. Οπότε αν το λειτουργικό σύστημα είχε εγκατασταθεί σε διαφορετικό δίσκο, η διαδικασία θα μπορούσε να προκαλέσει δυσλειτουργίες που θα φανέρωναν το κακόβουλο λογισμικό.

Επιπλέον, το σύστημα αρχείων BadMFS δημιουργεί ένα αρχείο που ονομάζεται zf, το οποίο ενδέχεται να είχαν συναντήσει κάποιοι χρήστες όταν εργαζόταν στα συστήματά τους.

Τα έγγραφα που διέρρευσαν δεν είναι χρονολογημένα, αλλά δεδομένου ότι το Angelfire αφορούσε ειδικά το Windows 7 και το Windows XP, υπάρχει πιθανότητα το project να είχε αναπτυχθεί πριν την κυκλοφορία των Windows 8 το 2012.

Η σημερινή διαρροή είναι μέρος μιας μεγαλύτερης σειράς που ονομάζεται Vault 7.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Wikileaks κυκλοφορεί έγγραφα στη σειρά Vault 7 από τις 7 Μαρτίου του 2017, εκθέτοντας όλο και περισσότερα εργαλεία των hackers της CIΑ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο: secnews.gr 
-->