Αντικαρκινικά φάρμακα νανοτεχνολογίας: Το συμβατικό τους πλεονέκτημα έναντι των συμβατικών


Στις εφαρμογές της Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας στη θεραπεία του καρκίνου θα εστιάσει το διαδραστικό εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο: "Διαδραστικά μαθήματα σε λιποσωμιακά αντικαρκινικά φάρμακα" που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 18ου Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συνεδρίου στην Αθήνα το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου στο Ζάππειο.

Την οργάνωση και την ευθύνη του workshop που απευθύνεται αποκλειστικά σε φαρμακοποιούς όλων των κλάδων έχει ο διευθυντής του Εργαστηρίου Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (ΕΦΕ), καθηγητής Κωνσταντίνος Δεμέτζος.


Στο διαδραστικό εργαστήριο που θα βασιστεί σε περιπτωσιολογική μελέτη (case studies), θα μελετηθούν αντικαρκινικά φάρμακα νανοτεχνολογίας τα οποία βρίσκονται ήδη στην κλινική πράξη (νοσοκομεία) και θα συζητηθούν τα τεχνολογικά τους πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών αντικαρκινικών φαρμάκων. Η απόκτηση βασικών γνώσεων σχετικά με νέες νανοτεχνολογικές μορφές αντικαρκινικών φαρμάκων, με την αξιοποίηση των προϊόντων νανοτεχνολογίας, με την κατανόηση της συμπεριφοράς των νέων βιοϋλικών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή καινοτόμων φαρμάκων, αλλά και η εξοικείωση με τη λιποσωμιακή τεχνολογία είναι ο βασικός στόχος του εκπαιδευτικού εργαστηρίου για φαρμακοποιούς που θα πραγματοποιηθεί από το Εργαστήριο Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας του ΕΚΠΑ.

Στο workshop που θα λάβει χώρα στις 13:00-16:00 στην αίθουσα «Γαληνός» στο Ζάππειο Μέγαρο συμμετέχουν επίσης η Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στον Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, Δρ. Νατάσσα Πίππα (MSc, PhD) και ο Υποψήφιος Διδάκτορας στον Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας Νικόλαος Ναζίρης (MSc), στελέχη του εργαστηρίου της Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ.

Στο διαδραστικό εργαστήριο μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι 40 άτομα, τα οποία θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης, ενώ δεν θα γίνουν δεκτοί προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Πηγή: onmed.gr

Αντικαρκινικά φάρμακα νανοτεχνολογίας: Το συμβατικό τους πλεονέκτημα έναντι των συμβατικών Αντικαρκινικά φάρμακα νανοτεχνολογίας: Το συμβατικό τους πλεονέκτημα έναντι των συμβατικών Reviewed by Sahiel on 10/09/2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

- Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου...
- Tο Sahiel.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
- Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το Sahiel.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

Από το Blogger.