Άσχημα μαντάτα για τους Έλληνες: "Πράσινο φως" για την υφαρπαγή των ελληνικών περιουσιών

- Νοεμβρίου 27, 2017

Του Άρη Δημόπουλου

Ήταν να μην γίνει η αρχή. Σε μία εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, ανακοινώθηκε η αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων, που ήταν προγραμματισμένη να διαρκέσει έως και το τέλος του χρόνου.

Ωστόσο ελέω πιέσεων τόσο από την κυβέρνηση όσο και από το εξωτερικό, οι συμβολαιογράφοι φαίνεται πως κάνουν πίσω και από την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου οι πλειστηριασμοί θα εκκινήσουν και πάλι κανονικά.

Μάλιστα η απόφαση για αναστολή της αποχής είχε μεγάλη πλειοψηφία, με την πρόταση για αναστολή να συγκεντρώνει 158 ψήφους και έναντι μόλις 34 κατά.

Φυσικοί και ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πρόκειται εντός της βδομάδας να ξεκινήσουν και πάλι κανονικά και μάλιστα με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς, ιδιαίτερα μετά τις διεθνείς οδηγίες που έχουν δοθεί από ΔΝΤ και Ευρώπη.

Σας υπενθυμίζουμε πως...όλως τυχαίως, αύριο Τρίτη αναμένεται να μεταβούν στην Αθήνα μέλη του τεχνικού κλιμακίου του SSM, που ως αρμοδιότητα έχουν να ελέγξουν τις προϋποθέσεις διεξαγωγής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, δίνοντας παράλληλα και τις απαραίτητες...οδηγίες προς κάθε ιθύνοντα.

Οι λεγόμενοι "επόπτες των πλειστηριασμών", θα μείνουν στην Αθήνα μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, μέχρι φυσικά να σιγουρευτούν πως πως το πείραμα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς θα ξεκινήσει ομαλά.

Όπως αναφέρει και η capital, το δείγμα των πρώτων πλειστηριασμών θεωρείται κρίσιμο από τον SSM και θα προσδώσει "εποπτική ασφάλεια" ενόψει των διεργασιών για τα stress tests. Υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι οι τιμές που θα αναδειχθούν από τους πλειστηριασμούς, δεν θα αποκλίνουν σημαντικά από τις τιμές στις οποίες οι τράπεζες έχουν εκτιμήσει την αξία ανάκτησης των ενεχύρων τους.

Συνεπώς μάλλον δεν είναι και τόσο "τυχαία" η αναστολή της αποχής από τους συμβολαιογράφους, οι οποίοι από κοινού με τις τράπεζες θα αρέσκονται σε μόνο ένα "κλικ" για να βγάλουν ολόκληρα ακίνητα Ελλήνων σε πλειστηριασμούς.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ήταν να μην γίνει η αρχή...

el.gr


 
-->