Ιδού όλο το σχέδιο αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας

- Νοεμβρίου 28, 2017

Μέσα από την επιστολή του προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς, Γ. Ρούσκα, προς τα μέλη του..

Η ιστοσελίδα iskra.gr αποκάλυψε την πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη και προκλητική επιστολή – πρόσκληση του προέδρου των συμβολαιογράφων Αθηνών – Πειραιώς, Γεώργιου Ρούσκα, προς τα μέλη του συλλόγου εν όψη της γενικής συνέλευσής του, που ως γνωστό αναβλήθηκε την περασμένη Πέμπτη λόγω έλλειψης απαρτίας και επαναλαμβάνεται σήμερα Δευτέρα 27/11.

Από το περιεχόμενο της επιστολής, επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και των εργατικών συλλογικοτήτων, ότι μια μικρή ομάδα επίορκων συμβολαιογράφων, παίζοντας – με το αζημίωτο φυσικά – το παιχνίδι των τραπεζών, έχει βάλει ως στόχο, σε συνεννόηση και συμφωνία με την κυβέρνηση και την τρόικα, να ανατρέψει πραξικοπηματικά τις δημοκρατικές ειλημμένες αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων όλων των συμβολαιογραφικών συλλόγων της χώρας για αποχή από όλους τους πλειστηριασμούς.

Σ’ αυτή την επιστολή ο Γ. Ρούσκας περιγράφει τις διαβεβαιώσεις που του έδωσαν οι Κοντονής – Τσακαλώτος – Τόσκας για «προστασία» των συμβολαιογράφων με ποινικοποίηση και αστυνομική καταστολή σε βάρος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Επίσης διατυπώνει υπόνοιες, ότι, εάν οι συμβολαιογράφοι δεν σταματήσουν την αποχή, θα τους πάρει άλλος φορέας τη δουλειά των πλειστηριασμών και ότι θα χάσουν τις αμοιβές για τη διενέργεια τους. Τέλος, επαναλαμβάνει τις απειλές των τροϊκανών για το μη κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και για συνεπακόλουθη καταστροφή των τραπεζών, της οικονομίας και της χώρας και πλασάρει την κάλπικη και μη θεσμοθετημένη δήθεν δέσμευση της κυβέρνησης ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα γίνουν σε βάρος μόνο των στρατηγικών κακοπληρωτών και μπαταχτζήδων και μόνο για ακίνητα αξίας μικρότερης των 300 χιλιάδων ευρώ.
Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής

Το ΜΕΤΑ, μέσω ανακοίνωσής του, έχει καλέσει τα κινήματα και τις εργατικές συλλογικότητες να εντείνουν από κοινού τον αγώνα υφαρπαγής των λαϊκών κατοικιών και περιουσιών. «Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής περιουσίας με τη δυναμική του παρουσία έχει αποτρέψει την αρπαγή εκατοντάδων πρώτων κατοικιών από τους τραπεζίτες, τα funds και τα κοράκια. Ο αγώνας αυτός συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Το κίνημα αυτό μαζικοποιείται και δυναμώνει καθημερινά και θα αποτρέψει και την ηλεκτρονική διαδικασία αρπαγής της λαϊκής περιουσίας», σημειώνει και προσθέτει:

«Σ’ αυτόν τον αγώνα πρέπει να παίξουν πιο ενεργό ρόλο τα συνδικάτα, να προστατέψουν την περιουσία των μελών τους και να συμπαραταχθούν με τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους σε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους που κινδυνεύει η περιουσία τους από εκπλειστηριασμό».

Πηγή: ergasianet.gr 
-->