Το Δίπολο Ελλάδος-Λευκωσίας έχει ορισμένα πολύ ισχυρά όπλα απέναντι στην Τουρκία!!!

Ένα πρόσφατο σύντομο ιστορικό των τουρκικών προκλήσεων φραστικών και των υλοποιήσεών τους στο Αιγαίο θα μας έδιδε τα εξής:Γράφει ο Ιωάννης Μάζης - Kαθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ένα πρόσφατο σύντομο ιστορικό των τουρκικών προκλήσεων φραστικών και των υλοποιήσεών τους στο Αιγαίο θα μας έδιδε τα εξής:


1) Στις 17 Ιανουαρίου τουρκικό σκάφος της ακτοφυλακής που βρισκόταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, «ακούμπησε» την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος» η οποία έκανε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή των Ιμίων. Η Αθήνα «παρέκαμψε» το γεγονός.

2) Στις 28 Ιανουαρίου έχουμε προσπάθεια παρεμπόδισης από μονάδες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, του Υπουργού Αμύνης κου Καμμένου να αποδώσει τιμές για την επέτειο των Ιμίων. Η Αθήνα «υπεβάθμισε» το γεγονός.

3) Στις 30 Ιανουαρίου ο αμερικανός πρέσβης κος Pyatt εξέφρασε τους φόβους του για πιθανό ατύχημα στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας. Η Αθήνα εθεώρησε καλοπίστως, φυσιολογική την παρατήρηση/προειδοποίηση.

4) Αμέσως μετά, την 1η Φεβρουαρίου ο επικεφαλής των συμβούλων του κου Ερντογάν Γιγκίτ Μπουλούτ μας εδήλωσε αναιδώς και ευθαρσώς «ότι θα σπάσει τα πόδια όποιων αποπειραθούν να ανέβουν στα Ίμια». Η Αθήνα «διεκωμώδησε» το γεγονός.

5) Στις 6 Φεβρουαρίου, η Τουρκία εκδίδει παράνομη navtex” και αρχίζει παράνομη στρατιωτική άσκηση. Την τουρκική “navtex”, ακύρωσε αμέσως η Κυπριακή Δημοκρατία, με την έκδοση «αντι-navtex». Η Αθήνα «παρατηρούσε» το γεγονός.

6) Στις 9 Φεβρουαρίου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της «γείτονος και συμμάχου» Χουλουσί Ακάρ μας ενημέρωσε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις [της Τουρκίας] θα μπορούσαν να να καλύψουν ολόκληρο το Αιγαίο, όχι μόνο τα Καρντάκ (Ίμια)» και ότι «έχουμε την εξουσία να λειτουργούμε στο Αφρίν και να ελέγξουμε ταυτόχρονα την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο». Η Αθήνα «συνέχισε να παρατηρεί» τα τεκταινόμενα.

7) Την ίδια ημέρα, «Τουρκικά πολεμικά πλοία παρεμπόδισαν τον πλουν του γεωτρύπανου «Saipem 12000», της ιταλικής εταιρείας ENI. Το πλωτό γεωτρύπανο έπλεε στα ανοιχτά των νοτιοανατολικών ακτών της Κύπρου, στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο, με προορισμό το βυθοτεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, προκειμένου να διενεργήσει γεώτρηση, στο στόχο ”Σουπιά”. Τα τουρκικά πολεμικά εκάλεσαν το ιταλικής σημαίας σκάφος να αποχωρήσει από την περιοχή, με τον ισχυρισμό ότι βρίσκεται σε ξένα χωρικά ύδατα». Επίσης, ότι η τουρκική πλευρά εδήλωσε στο ιταλικό σκάφος ότι εάν συνεχίσουν θα εισέλθουν σε χώρο στρατιωτικής ασκήσεως με πραγματικά πυρά, επικαλούμενοι την προαναφερθείσα παράνομη “navtex”. Η Αθήνα ασχολείται με την ΝΟVARTIS!

8) Σήμερα, Τρίτη και 13 (...μέρα κι αυτή!)«τουρκική ακταιωρός χτύπησε με την πλώρη το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος Γαύδος 090, με 27 άτομα πλήρωμα, που βρισκόταν σε περιπολία στην περιοχή των Ιμίων, προκαλώντας υλικές ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα του συμβάντος το σκάφος του Λιμενικού ήταν ακίνητο. Από το επεισόδιο δεν σημειώθηκε τραυματισμός. Το σκάφος του Λιμενικού μεταφέρθηκε στη Λέρο για επισκευή. Η Αθήνα συνεχίζει ακάθεκτη να ασχολείται με την ΝΟVARTIS!

9) Μετά από επαφές που είχε ο Νίκος Αναστασιάδης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, για την τουρκική επιθετική ενέργεια στην κυπριακή ΑΟΖ, ο τελευταίος έκαμε σήμερα 13 Φεβρουαρίου 2018, μίαν ανάρτηση στο twitter, καλώντας την Τουρκία «να αποφεύγει απειλές ή ενέργειες εναντίον οποιουδήποτε μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, την κάλεσε να δεσμευθεί για σεβασμό στην εδαφική κυριαρχία, την ειρηνική διευθέτηση διαφορών και τις σχέσεις καλής γειτονίας». Εδώ, αντιλαμβανόμεθα ότι τα Μέσα Κοινωνικής Δικτυώσεως αναλαμβάνουν να υποκαταστήσουν τα διεθνή θεσμικά όργανα και τις αποφάσεις των! Και βεβαίως την αδιαμφισβήτητον αλλυλεγγύην της ΕΕ. Η Αθήνα συνεχίζει ακάθεκτη να ασχολείται με την ΝΟVARTIS!

10) Χθες βράδυ, «η Λευκωσία προέβη σε διάβημα προς τα Ηνωμένα Έθνη. Ο πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου συναντήθηκε με τον βοηθό γενικό γραμματέα, αρμόδιο για πολιτικές υποθέσεις, Τζέφρι Φέλτμαν, με τον οποίο συζήτησε την παρεμπόδιση του γεωτρητικού σκάφους. Ο πρέσβης Κορνηλίου σημείωσε πως οι τουρκικές ενέργειες «συνιστούν παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας και απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή». «Επίσης, ζήτησε να ενημερωθεί ο γενικός γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ανταποκριτή του ΡΙΚ, ο κύριος Φέλτμαν ανέφερε ότι θα ζητηθεί από την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση». Η Αθήνα συνεχίζει να ασχολείται με την ΝΟVARTIS και συνεχίζει να παρατηρεί, «με προσοχή» όμως, (!) τα συμβαίνοντα εις την Κυπριακή ΑΟΖ και εις τα Ίμια!

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν...

Το Δίπολο Ελλάδος-Λευκωσίας έχει ορισμένα πολύ ισχυρά όπλα:

1) Την Ιταλίδα αντιπρόεδρο της Κομισιόν και Υπάτη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας κα Φεντερίκα Μογκερίνι. Μην λησμονούμε ότι τα saipem 12000 είναι ιταλικών συμφερόντων και η Ιταλία δια της ΕΝΙ αποδεικνύεται πως έχει τεράστια συμφέροντα στο βυθοτεμάχιο 6, όπου και το κοίτασμα «Καλυψώ» το οποίο στα 3200 μέτρα συνολικό βάθος, από την επιφάνεια της θαλάσσης, υπολογίζεται ότι εγκλείει περί τα 8,5τρισεκατομμύρια ft3 φυσικού αερίου, ποσότητα που θα μπορούσε να καλύψει επί 45 έτη την ενεργειακή κατανάλωση της Ελλάδος. Οι κατέχοντες, υποψιάζονται ένα «μικρό κοίτασμα Ζόρ»!

2) Το γεγονός ότι εάν η Τουρκία καταστεί ο τελικός συνομιλητής των ενεργειακών κολοσσών της περιοχής τα συμφέροντα των εταιρειών αυτών τίθενται εκ νέου εις διαπραγμάτευση με έναν, κάθε άλλο παρά αξιόπιστο, συνομιλητή.

3) Το γεγονός ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον η χώρα της εμπιστοσύνης του ΝΑΤΟ ούτε του Ισραήλ το οποίο έχει τεράστια συμφέροντα στην περιοχή της Λεκάνης της Λεβαντίνης. Η Τουρκία είναι πλέον στενή συνεργάτις της Τεχεράνης και της Μόσχας, πράγμα που θέτει μακροχρονίως εν κινδύνω την εθνική ασφάλεια του Ισραήλ και την ενεργειακή ασφάλεια της Δύσεως. Μία Τουρκία ελέγχουσα τα ενεργειακά αποθέματα της Κύπρου θα είναι σε θέση να εκβιάσει την Δύση και τα συμφέροντά της σε ευρύτατη κλίμακα. Ιδιαιτέρως δε στην πλέον κρίσιμη περιοχή του πλανήτη όπως η Μέση Ανατολή και οι τωρινές αλλά και οι σχεδιαζόμενες απολήξεις των ενεργειακών αγωγών στην Λεκάνη της Λεβαντίνης. Αυτο θα πρέπει να καταστεί σαφές στο ΝΑΤΟ, από τους ηγέτες των τριμερών αξόνων συνεργασίας στο Υποσύστημα της Ν/Α Μεσογείου.

4) Το ότι υπάρχουν οι τριμερείς άξονες συνεργασίας Αθήνα-Λευκωσία-Ιερουσαλήμ και Αθήνα-Λευκωσία-Κάϊρο οι οποίοι αυτήν την φορά πρέπει να συγκληθούν επειγόντως α) σε θέματα επιπέδου ασφαλείας και β) σε θέματα επιπέδου τηρήσεως του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θαλάσσης από πλευράς Τουρκίας. Οι αποφάσεις αυτών των επειγουσών συγκλήσεων πρέπει να διαβιβασθούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αλλά και εις το ΝΑΤΟ και την Κομισιόν. Άμεσα. Επίσης, ανάλογες στρατιωτικές ασκήσεις από τις δυνάμεις που συνιστούν τους δύο προαναφερθέντες άξονες συνεργασίας πρέπει αμέσως να εξαγγελθούν και να πραγματοποιηθούν στην Ν/Α περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας.

5) Στην Αιγαιακή πλευρά υπάρχει η ευχερής δυνατότης να οργανωθούν και να διεξαχθούν ανάλογες στρατιωτικές ασκήσεις από συμβαλλόμενες αεροπορικές και θαλάσσιες δυνάμεις των δύο τριμερών συνεργασιών και σε αξιοποίηση των ευρωπαϊκών δυνατοτήτων της PESCO.

Αυτά πρέπει να υλοποιηθούν ...χθές.

huffingtonpost.gr


ΣΧΟΛΙΑ

Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,105,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,367,ΑΠΟΨΕΙΣ,1188,ΑΡΗΣ,172,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,538,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,740,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,109,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,184,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,283,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,31,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,30,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,627,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1307,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4361,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1353,ΕΛΛΑΔΑ,2544,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,307,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,986,ΕΣΕΙΣ,483,ΗΛΙΟΣ,102,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,231,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,50,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,91,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2028,ΚΥΠΡΟΣ,245,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,58,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,148,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,607,ΝΑΣΑ,471,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,592,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,7,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,430,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1563,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,592,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,263,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1175,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,297,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,1989,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,147,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3575,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,171,ΣΕΛΗΝΗ,82,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,111,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1085,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,45,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1083,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,26,ΤΟΥΡΚΙΑ,389,ΥΓΕΙΑ,2147,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,80,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,690,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,50,LIFESTYLE,297,UFO,209,VIDEO,2887,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Το Δίπολο Ελλάδος-Λευκωσίας έχει ορισμένα πολύ ισχυρά όπλα απέναντι στην Τουρκία!!!
Το Δίπολο Ελλάδος-Λευκωσίας έχει ορισμένα πολύ ισχυρά όπλα απέναντι στην Τουρκία!!!
Ένα πρόσφατο σύντομο ιστορικό των τουρκικών προκλήσεων φραστικών και των υλοποιήσεών τους στο Αιγαίο θα μας έδιδε τα εξής:
https://4.bp.blogspot.com/-LMOHAHwWgfs/WoOkbpk1z_I/AAAAAAABmAs/AUKz8lx-mmUiu1G4ttA_nc3IkWefFoOmQCLcBGAs/s640/To-Dipolo-Ellados-Leukwsias-exei-orismena-poly-isxyra--opla.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-LMOHAHwWgfs/WoOkbpk1z_I/AAAAAAABmAs/AUKz8lx-mmUiu1G4ttA_nc3IkWefFoOmQCLcBGAs/s72-c/To-Dipolo-Ellados-Leukwsias-exei-orismena-poly-isxyra--opla.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2018/02/To-Dipolo-Ellados-Leukwsias-exei-orismena-poly-isxyra-opla.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2018/02/To-Dipolo-Ellados-Leukwsias-exei-orismena-poly-isxyra-opla.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ Προβολή όλων ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή