$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

Έλληνες και Τούρκοι δήμαρχοι συνυπογράφουν διακήρυξη ειρήνης

Οι δήμαρχοι του βορείου Αιγαίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού ετοιμάζουν διακήρυξη ειρήνης, που θα συνυπογράψουν και οι δήμαρχοι των απέναντι τουρκικών μικρασιατικών παραλίων.


Οι δήμαρχοι του βορείου Αιγαίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού ετοιμάζουν διακήρυξη ειρήνης, που θα συνυπογράψουν και οι δήμαρχοι των απέναντι τουρκικών μικρασιατικών παραλίων. Σε αυτή τη διακήρυξη που σχεδιάζεται να υπογραφεί σε ειδική εκδήλωση στη Μυτιλήνη, τονίζεται ότι «το Αιγαίο είναι και πρέπει να παραμένει μια θάλασσα, ειρήνης, ασφάλειας και συνεργασίας».

Όπως είναι γνωστό, οι κάτοικοι των δυο πλευρών του Αιγαίου έχουν χτίσει τα τελευταία χρόνια άριστες σχέσεις γειτονίας και συνεργασίας. Ζώντας σε απόσταση αναπνοής ο ένας με τον άλλον, αναπτύσσουν τουριστικές και άλλες επιχειρηματικές συνεργασίες, και οργανώνουν κοινές εκδηλώσεις.

«Όχι μόνο δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν, αλλά αντίθετα έχουν πολλά να τους ενώνουν». Αυτό το μήνυμα λέει πως επιχειρεί να στείλει ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για την υπογραφή της κοινής διακήρυξης, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ήδη η πρότασή του έχει εγκριθεί από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Βορείου Αιγαίου ενώ έχει υποβληθεί και στην ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου. Επίσης στάλθηκε και στους Δημάρχους των απέναντι τουρκικών πόλων προκειμένου να υπογραφεί.
Η διακήρυξη

Αναλυτικά το κείμενο της Διακήρυξης που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από την ημερήσια εφημερίδα της Μυτιλήνης «Νέα της Λέσβου» αναφέρει τα εξής:

«Οι δήμαρχοι των Ελληνικών νησιών και οι δήμαρχοι των τουρκικών πόλεων που βρέχονται από τα νερά του Αιγαίου, έχουμε εδώ και χρόνια οικοδομήσει σχέσεις συνεργασίας σε οικονομικό, πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο. Σχέσεις που βασίζονται σε αμοιβαίο σεβασμό και εκτίμηση, οι οποίες χτίστηκαν με αργά και σταθερά βήματα και έχουν διαχυθεί στις τοπικές μας κοινωνίες. Τιμώντας το παρελθόν και έχοντας το βλέμμα στο μέλλον φέραμε τις κοινότητές μας πιο κοντά με αμοιβαία οφέλη και για τις δύο πλευρές ακολουθώντας τη βασική αρχή ότι το Αιγαίο θα πρέπει να είναι πρωτίστως μια θάλασσα ειρήνης, ασφάλειας και συνεργασίας.

Θεωρούμε ότι οι δήμαρχοι μαζί με τις τοπικές κοινωνίες έχουν αποδείξει στην πράξη ότι μέσα από τις παραπάνω αρχές είναι δυνατό να υπάρξει αμοιβαία επωφελή προσέγγιση που έχει ξεπεράσει τις καιρούς εντάσεις. Πιστεύουμε ότι οι όποιες διαφορές θα πρέπει να επιλύονται σύμφωνα με την αρχή της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών βάσει του Διεθνούς Δικαίου και σε κλίμα εμπεδωμένης ασφάλειας που επιθυμούν οι τοπικές μας κοινωνίες και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου. Η καλή σχέση που έχει οικοδομηθεί σε όλα τα επίπεδα ανάμεσα μας μπορεί να αποτελέσει τη βάση προσέγγισης και καλής γειτονίας των εθνών μας.

Εμείς οι δήμαρχοι των ελληνικών νησιών και των πόλεων των τουρκικών παραλίων διακηρύσσουμε ότι:

- Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα ειρήνης ασφάλειας και συνεργασίας. Οι διεθνείς συμφωνίες και το διεθνές δίκαιο είναι το στέρεο έδαφος για την ειρηνική συνύπαρξη και τη φιλία των λαών μας.

- Οι τοπικές μας κοινωνίες επιθυμούν την ειρηνική συμβίωση και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας.

- Αντιμετωπίζοντας ίδιες προκλήσεις αλλά και προβλήματα επιδιώκουμε κοινές δράσεις που ωφελούν τους συμπολίτες μας.

- Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε την αμοιβαία επωφελή συνεργασία σε πολιτιστικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο».

iellada.grΣΧΟΛΙΑ

BLOGGER

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο blog - sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το blog - sahiel.gr.
  • Το blog - sahiel.gr περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com ... Στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το blog - sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

[/fa-fire/ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ]_$type=two$h=0$meta=0$rm=0$snip=0$show=home

Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,110,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,427,ΑΠΟΨΕΙΣ,1322,ΑΡΗΣ,174,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,549,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,754,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,198,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,404,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,38,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,33,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,642,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4602,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1450,ΕΛΛΑΔΑ,2620,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,318,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1020,ΕΣΕΙΣ,500,ΗΛΙΟΣ,104,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,265,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,80,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,103,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2182,ΚΥΠΡΟΣ,258,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,151,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,616,ΝΑΣΑ,481,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,615,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,8,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,437,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1645,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,611,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,271,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1220,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,300,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2111,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,154,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3775,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,179,ΣΕΛΗΝΗ,83,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,129,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1119,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,49,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1124,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,30,ΤΟΥΡΚΙΑ,473,ΥΓΕΙΑ,2221,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,87,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,55,LIFESTYLE,319,UFO,213,VIDEO,2931,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Έλληνες και Τούρκοι δήμαρχοι συνυπογράφουν διακήρυξη ειρήνης
Έλληνες και Τούρκοι δήμαρχοι συνυπογράφουν διακήρυξη ειρήνης
Οι δήμαρχοι του βορείου Αιγαίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού ετοιμάζουν διακήρυξη ειρήνης, που θα συνυπογράψουν και οι δήμαρχοι των απέναντι τουρκικών μικρασιατικών παραλίων.
https://4.bp.blogspot.com/-TktLonSbSkY/WrYykHz5qJI/AAAAAAABnas/Yv6mHOKVQvMirPIl1uVeP8Z0ww_HLmWQACLcBGAs/s640/ellines-kai-toyrkoi-dimarhoi-synypografoyn-diakiryxi.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-TktLonSbSkY/WrYykHz5qJI/AAAAAAABnas/Yv6mHOKVQvMirPIl1uVeP8Z0ww_HLmWQACLcBGAs/s72-c/ellines-kai-toyrkoi-dimarhoi-synypografoyn-diakiryxi.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2018/03/ellines-kai-toyrkoi-dimarhoi-synypografoyn-diakiryxi.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2018/03/ellines-kai-toyrkoi-dimarhoi-synypografoyn-diakiryxi.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ Προβολή όλων ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Table of Content