$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

Δρούγος: Οι Αμερικανοί εγκαταλείπουν τους Τούρκους και προσεγγίζουν την Ελλάδα

Σκηνικό διπλωματικής σύγκρουσης στήνεται καθημερινά μεταξύ των άλλοτε συμμάχων, της Τουρκίας και των ΗΠΑ. Μιας σύγκρουσης που αν πάρει διαστάσεις αναμένεται να αλλάξει πολλά


Σκηνικό διπλωματικής σύγκρουσης στήνεται καθημερινά μεταξύ των άλλοτε συμμάχων, της Τουρκίας και των ΗΠΑ. Μιας σύγκρουσης που αν πάρει διαστάσεις αναμένεται να αλλάξει πολλά στον γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής και να προκαλέσει σοβαρές ανακατατάξεις που θα επηρεάσουν καίρια και την Ελλάδα.

Η καθαρή προσέγγιση του Ταγίπ Ερντογάν προς τη Μόσχα, η απομάκρυνση σταδιακά της Τουρκίας από τη Δύση με τις συνεχείς προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας, της Κύπρου αλλά και της Ευρώπης, οι εξελίξεις στο Συριακό αλλά και το θολό τοπίο που επικρατεί στη γειτονική χώρα μετά το πραξικόπημα, δημιουργούν νέα δεδομένα. Στην σοβαρή διάσταση απόψεων μεταξύ Αγκυρας και Ουάσιγκτον θα πρέπει να προστεθεί και η σθεναρή αντίσταση των Αμερικανών να απελάσουν τον εχθρό του Ερντογάν, Φ. Γκιουλέν, ο οποίος βρίσκεται αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ εδώ και χρόνια.

Η Ουάσιγκτον, αμέσως μετά τις δηλώσεις Ερντογάν και Πούτιν, τη συμμαχία για τη δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου και τις αναφορές στην απόκτηση από την Τουρκία των ρωσικών πυραύλων S – 400 έστειλε ξανά μήνυμα στην Αγκυρα. Ουσιαστικά την προειδοποίησε να μην αγοράσει μια χώρα μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας πυραύλους από τη Ρωσία γιατί τότε θα υπάρξει πρόβλημα και εμπλοκή με την αγορά των αεροσκαφών F-35.

Η εφαρμογή της συμφωνίας για την προμήθεια συστοιχιών πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400 στην Τουρκία αποτελεί προτεραιότητα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. «Η προτεραιότητα στη συνεργασία (Ρωσίας-Τουρκίας) στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας είναι η εφαρμογή της συμφωνίας της παράδοσης συστημάτων συστοιχίας πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumf», τόνισε ο Πούτιν σε μια συνάντηση του Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας – Τουρκίας στην τουρκική πρωτεύουσα στην Άγκυρα. Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι προοπτικές για περαιτέρω παραδόσεις προηγμένων ρωσικών αμυντικών προϊόντων στην Τουρκία θα συζητηθεί διεξοδικά σε μια συνάντηση μιας σχετικής διακυβερνητικής επιτροπής. Τον Δεκέμβριο η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για να προμηθεύσει η Μόσχα την Άγκυρα με συστοιχίες πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400, οριστικοποιώντας μια συμφωνία που βαθαίνει τις στρατιωτικές σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και το Κρεμλίνο.

Και σα να μην έφτανε αυτό, οι πληροφορίες που μετέδωσε χθες το πρακτορείο Anatolu, χειροτέρευσαν την κατάσταση. Συγκεκριμένα μεταδόθηκε η είδηση ότι οι Αμερικανοί δημιουργούν νέες βάσεις στην περιοχή Μανμπίτζ, στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, εκεί όπου βρίσκονται Κούρδοι μαχητές και θέλει να χτυπήσει ο Ερντογάν.

Οι Αμερικανοί αναφέρει το ρεπορτάζ επεκτείνουν ένα παρατηρητήριο στο χωριό Νταμπάτ, προκειμένου να χτίσουν μια βάση Βόρεια της Μανμπίτζ, σύμφωνα με πληροφορίες “από αξιόπιστες τοπικές πηγές”, που επικαλείται το Ανατολού. Ήδη τα υλικά κατασκευής και ο βαρύς εξοπλισμός έχουν ήδη μεταφερθεί στα νοτιοανατολικά του χωριού, λέει το τουρκικό πρακτορείο Η άλλη βάση, σύμφωνα με τους Τούρκους, κατασκευάζεται τέσσερα χιλιόμετρα από την πρώτη γραμμή, νότια του Νταντάτ. Παράλληλα, το Anadolu αναφέρει ότι οι ΗΠΑ έστειλαν ενισχύσεις στην περιοχή της Μανμπίτζ την Κυριακή, κάνοντας λόγο για αντίδραση των Αμερικανών σε μια «πιθανή αντιτρομοκρατική επιχείρηση» υπό την Τουρκία.

Αυτό οι Τούρκοι το εκλαμβάνουν ως μήνυμα των Αμερικανών ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ στα σημερινά «Νέα», οι Αμερικανοί μετακομίζουν τη βάση του Ιντσιρλίκ. Μεγάλα αεροπλάνα έχουν ήδη μεταφέρει κοντέινερ με οπλικά συστήματα που βρίσκονταν στην στρατηγικής σημασίας (μέχρι σήμερα) βάση στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι Αμερικανοί θέλουν να αναβαθμίσουν τις σχέσεις τους με την Ελλάδα με μια σειρά κινήσεων, όπως τη μεταφορά μέρους της βάσης του Ιντσιρλίκ στη χώρα μας.

Επίσης, οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται για τέσσερις βάσεις στην Ελλάδα:

– Επέκταση της συμφωνίας για τη βάση της Σούδας (μία από τις πλέον οργανικές αμερικανικές βάσεις στη Μεσόγειο).
– Μεταφορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου drones (που σταθμεύουν στη βάση του Iντζιρλίκ στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας – ΑΤΑ στη Λάρισα.
-Ανακαίνιση των εγκαταστάσεων των αποθηκών που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα για αποθήκευση πυρηνικών όπλων στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας. Ηδη άρχισαν οι εργασίες ανακαίνισης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εάν αποφασίσουν οι Αμερικανοί τη μεταφορά της βάσης θα φέρουν τις πυρηνικές κεφαλές στην Ανδραβίδα. Ηδη τις μετέφεραν στη Ρουμανία.
-Δημιουργία βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη.


crashonline.gr


ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

[/fa-fire/ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ]_$type=two$count=4$hide=mobile$show=home

Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,113,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,440,ΑΠΟΨΕΙΣ,1362,ΑΡΗΣ,174,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,549,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,755,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,200,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,418,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,41,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,34,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,645,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4654,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1481,ΕΛΛΑΔΑ,2641,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,318,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1026,ΕΣΕΙΣ,501,ΗΛΙΟΣ,105,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,271,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,84,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,119,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2235,ΚΥΠΡΟΣ,259,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,151,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,618,ΝΑΣΑ,481,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,630,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,10,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,439,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1679,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,613,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,273,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1227,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,303,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2139,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,155,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3831,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,180,ΣΕΛΗΝΗ,83,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,130,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1129,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,49,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1128,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,31,ΤΟΥΡΚΙΑ,500,ΥΓΕΙΑ,2272,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,87,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,56,LIFESTYLE,324,UFO,213,VIDEO,2948,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Δρούγος: Οι Αμερικανοί εγκαταλείπουν τους Τούρκους και προσεγγίζουν την Ελλάδα
Δρούγος: Οι Αμερικανοί εγκαταλείπουν τους Τούρκους και προσεγγίζουν την Ελλάδα
Σκηνικό διπλωματικής σύγκρουσης στήνεται καθημερινά μεταξύ των άλλοτε συμμάχων, της Τουρκίας και των ΗΠΑ. Μιας σύγκρουσης που αν πάρει διαστάσεις αναμένεται να αλλάξει πολλά
https://1.bp.blogspot.com/-dARL68tNSnQ/WslvAGQTVoI/AAAAAAABn0Q/SNyO0o6ODKkQXGAU_sX2vPcXhVoExL40ACLcBGAs/s640/Drougos-Oi-Amerikanoi-egkataleipoun-tous-Tourkous.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-dARL68tNSnQ/WslvAGQTVoI/AAAAAAABn0Q/SNyO0o6ODKkQXGAU_sX2vPcXhVoExL40ACLcBGAs/s72-c/Drougos-Oi-Amerikanoi-egkataleipoun-tous-Tourkous.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2018/04/Drougos-Oi-Amerikanoi-egkataleipoun-tous-Tourkous.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2018/04/Drougos-Oi-Amerikanoi-egkataleipoun-tous-Tourkous.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ Προβολή όλων ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων