$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

Για πραξικόπημα της κυβέρνησης κατά της αυτοδιοίκησης κάνει λόγο ο Γ. Πατούλης

Για «πραξικοπηματικού χαρακτήρα εχθρική πράξη» κάνει λόγο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδρύσει μη κερδοσκοπική εταιρεία για τις αναπλάσεις στην Αθήνα.


Για «πραξικοπηματικού χαρακτήρα εχθρική πράξη» κάνει λόγο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδρύσει μη κερδοσκοπική εταιρεία για τις αναπλάσεις στην Αθήνα. Ο φορέας ανάπλασης είχε ήδη δεχθεί σκληρές επικρίσεις από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Η ΚΕΔΕ κατέθεσε υπόμνημα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για απόσυρση του σχεδίου νόμου με το οποίο ιδρύεται η «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ»: «Θεωρούμε ότι εκ του Συντάγματος και της ισχύουσας εθνικής νομοθεσίας η αρμοδιότητα για τη συνολική λειτουργία των πόλεων, τη διαχείριση των δημόσιων χώρων και την αδειοδότηση των έργων, ανήκει στους Δήμους και δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σε ανώνυμες εταιρείες. Αν θέλει η Κυβέρνηση να κάνει μία πραγματική τομή, ας κάνει το αυτονόητο. Αντί να δημιουργεί Α.Ε., να δώσει τη δυνατότητα στους Δήμους να λειτουργούν με την ευελιξία των Α.Ε.. Αντί να δίνει χρήματα στις Α.Ε. να τα δώσει απευθείας στους Δήμους. Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε την απόσυρση του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου» αναφέρεται στο κείμενο.

Ο Γ. Πατούλης με αφορμή την κατάθεση των θέσεων της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι η «Σύσταση Φορέα Ανάπλασης της Πόλης των Αθηνών αποτελεί μια ακόμα εχθρική πράξη, πραξικοπηματικού χαρακτήρα της κυβέρνησης κατά της Αυτοδιοίκησης».

«Για άλλη μία φορά, αναίτια και αιφνιδιαστικά, η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Χωρίς προγενέστερη αναφορά, χωρίς διαβούλευση, εν τω μέσω της Μ. Εβδομάδας έγινε η κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου το οποίο επικαλύπτει σειρά αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ καταργώντας επί της ουσίας την αυτοτέλειά τους. Μπορεί το συγκεκριμένο Σ/Ν να αναφέρει ότι η υπό σύσταση εταιρεία θα αναπτύξει δραστηριότητα εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Αθηναίων, αυτό όμως ίσως είναι η αρχή για επόμενες παρεμβάσεις και σε άλλους δήμους. Ο δήμος Αθηναίων είναι πληθυσμιακά ο μεγαλύτερος Δήμος της επικράτειας, είναι η πρωτεύουσα του κράτους και είναι αναπόσπαστο μέλος της ΚΕΔΕ» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης.

»H προώθηση στη Βουλή αυτού του νομοσχεδίου, που προβλέπει τη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας υπό κρατικό έλεγχο, αποδεικνύει πως αντιλαμβάνονται στη σημερινή κυβέρνηση την ανάγκη μεταρρύθμισης στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους. Η κυβέρνηση προωθεί, αντί για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση, την απορρύθμιση, καθώς υποκαθιστά με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου το δήμο και τις αρμοδιότητες του, με τη δημιουργία ελεγχόμενων από το κεντρικό Κράτος Ανώνυμων Εταιρειών. Με τον τρόπο αυτό γίνεται ένα ακόμη βήμα κατάλυσης της τοπικής δημοκρατίας».

Το υπόμνημα υποστηρίζει ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να αποφασίζουν οι πολίτες και οι αιρετές Διοικήσεις των Δήμων για τις τοπικές υποθέσεις, «προωθεί συστηματικά το αποτυχημένο μοντέλο του κεντρικού γραφειοκρατικού σχεδιασμού, αφαιρεί κρίσιμες αρμοδιότητες από τους Δήμους, δημιουργώντας μηχανισμούς που της επιτρέπουν να διορίζει τους κομματικά αρεστούς, καθώς και να διαχειρίζεται τα χρήματα των φορολογουμένων χωρίς να δίνει λόγο στις τοπικές κοινωνίες».

Πηγή


ΣΧΟΛΙΑ

BLOGGER

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο blog - sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το blog - sahiel.gr.
  • Το blog - sahiel.gr περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com ... Στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το blog - sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

[/fa-fire/ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ]_$type=two$h=0$meta=0$rm=0$snip=0$show=home

Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,110,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,427,ΑΠΟΨΕΙΣ,1322,ΑΡΗΣ,174,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,549,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,754,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,198,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,403,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,38,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,33,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,642,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4601,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1450,ΕΛΛΑΔΑ,2620,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,318,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1020,ΕΣΕΙΣ,500,ΗΛΙΟΣ,104,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,265,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,80,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,103,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2182,ΚΥΠΡΟΣ,258,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,151,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,616,ΝΑΣΑ,481,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,615,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,8,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,437,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1645,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,611,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,271,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1220,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,300,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2111,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,154,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3775,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,179,ΣΕΛΗΝΗ,83,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,129,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1119,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,49,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1124,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,30,ΤΟΥΡΚΙΑ,473,ΥΓΕΙΑ,2220,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,87,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,55,LIFESTYLE,319,UFO,213,VIDEO,2931,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Για πραξικόπημα της κυβέρνησης κατά της αυτοδιοίκησης κάνει λόγο ο Γ. Πατούλης
Για πραξικόπημα της κυβέρνησης κατά της αυτοδιοίκησης κάνει λόγο ο Γ. Πατούλης
Για «πραξικοπηματικού χαρακτήρα εχθρική πράξη» κάνει λόγο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδρύσει μη κερδοσκοπική εταιρεία για τις αναπλάσεις στην Αθήνα.
https://2.bp.blogspot.com/-mUV9qh80y44/WtopXniCOPI/AAAAAAABoTw/9wgOrZ-cciw6uJ_FhW-lGY9zyXqEJVLbACLcBGAs/s640/Gia-praksikophma-ths-kybernhshs-kata-ths-autodioikhshs.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-mUV9qh80y44/WtopXniCOPI/AAAAAAABoTw/9wgOrZ-cciw6uJ_FhW-lGY9zyXqEJVLbACLcBGAs/s72-c/Gia-praksikophma-ths-kybernhshs-kata-ths-autodioikhshs.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2018/04/Gia-praksikophma-ths-kybernhshs-kata-ths-autodioikhshs.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2018/04/Gia-praksikophma-ths-kybernhshs-kata-ths-autodioikhshs.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ Προβολή όλων ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Table of Content