$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$hide=mobile$show=home

O Πάπας Φραγκίσκος είπε σε συζήτησή του με γνωστό άθεο δημοσιογράφο «Δεν υπάρχει κόλαση!» (το Βατικανό το αρνείται)

Σε συνέντευξη του με τον μακροχρόνιο άθεο φίλο του Eugenio Scalfari, ο Φραγκίσκος ισχυρίζεται ότι η κόλαση δεν υπάρχει και ότι οι καταδικασμένες ψυχές απλώς «εξαφανίζονται»


Σε συνέντευξη του με τον μακροχρόνιο άθεο φίλο του Eugenio Scalfari, ο Φραγκίσκος ισχυρίζεται ότι η κόλαση δεν υπάρχει και ότι οι καταδικασμένες ψυχές απλώς «εξαφανίζονται». Αυτή είναι μια άρνηση της διδασκαλίας της Εκκλησίας για την πραγματικότητα της κόλασης και την αιώνια ύπαρξη της ψυχής.Η συνέντευξη μεταξύ του 93χρονου Scalfari - ο οποίος είναι συνιδρυτής της εφημερίδας “La Repubblica” και ιδρυτής του αριστερού liberal κόμματος Partito Radicale (διαλύθηκε το 1989) - και του Πάπα δημοσιεύθηκε στις 28 Μαρτίου 2018 στην La Repubblica. Το σχετικό σχόλιο για την κόλαση μεταφράστηκε από το εξαιρετικά σεβαστό καθολικό ιστολόγιο, Rorate Caeli.

Η συνέντευξη έχει τίτλο "Ο Πάπας: Είναι τιμή να ονομάζεσαι επαναστάτης" ("Il Papa: “È un onore essere chiamato rivoluzionario."Il Papa: "Ενα άλλο κομμάτι του τσιάματο rivoluzionario".)

Ο Σκαλφάρι λέει στον Πάπα: «Η Αγιότητά σας, στην προηγούμενη συνάντησή μας μου είπατε ότι το είδος μας θα εξαφανιστεί σε μια συγκεκριμένη στιγμή και ότι ο Θεός, ακόμα από τη δημιουργική του δύναμη, θα δημιουργήσει νέα είδη. Δεν μου μιλήσατε ποτέ για τις ψυχές που πέθαναν μέσα στην αμαρτία και θα πάνε στην κόλαση για να υποφέρουν στην αιωνιότητα. Μου μιλήσατε όμως, για τις καλές ψυχές, που έγιναν δεκτές ενώπιον του Θεού, αλλά τι γίνεται με τις κακές ψυχές;

Ο Πάπας Φραγκίσκος λέει: "Δεν τιμωρούνται, εκείνες που μετανοούν αποκτούν την συγχώρεση του Θεού και εισέρχονται στην τάξη των ψυχών που Τον ενατενίζουν, αλλά αυτές που δεν μετανοούν και δεν μπορούν να συγχωρεθούν, εξαφανίζονται, δεν υπάρχει κόλαση, υπάρχει η εξαφάνιση των αμαρτωλών ψυχών".


Στις Κατηχήσεις (Catechism) της Καθολικής Εκκλησίας αναφέρεται: «Η διδασκαλία της Εκκλησίας επιβεβαιώνει την ύπαρξη της κόλασης και της αιωνιότητάς της · αμέσως μετά τον θάνατο, οι ψυχές εκείνων που πεθαίνουν σε μια κατάσταση θανάσιμης αμαρτίας κατεβαίνουν στην κόλαση, όπου υποφέρουν τις τιμωρίες της κόλασης, «αιώνια φωτιά». Η κύρια τιμωρία της κόλασης είναι η αιώνια διάσπαση της ψυχής από τον Θεό, εν τω Οποίω και μόνο ο άνθρωπος μπορεί να κατέχει τη ζωή και την ευτυχία για την οποία δημιουργήθηκε και την οποία λαχταράει». (1035).

Και επίσης: "Οι δηλώσεις της Αγίας Γραφής και οι διδασκαλίες της Εκκλησίας πάνω στο θέμα της κόλασης είναι μια έκκληση προς την ευθύνη που φέρει ο άνθρωπος να κάνει χρήση της ελευθερίας του ενόψει του αιώνιου του πεπρωμένου. Μια επείγουσα έκκληση προς τη μεταστροφή: 'Εισέρχεστε από την στενή πύλη, γιατί πλατεία είναι η πύλη και ευρύχωρος είναι η οδός που οδηγεί σε καταστροφή (απώλεια) και οι εισερχόμενοι δια αυτής είναι πολλοί, γιατί στενή είναι η πύλη και τεθλιμμένη η οδός που οδηγεί στη ζωή, και εκείνοι που την βρίσκουν είναι λίγοι».

«Καθώς δεν γνωρίζουμε ούτε την ημέρα ούτε την ώρα, θα πρέπει να ακολουθούμε τη συμβουλή του Κυρίου και να προσέχουμε συνεχώς, ώστε όταν ολοκληρωθεί η πορεία της γήινης ζωής μας, αξίζει να εισέλθουμε μαζί Του στη γιορτή του Γάμου και να αριθμηθούμε ανάμεσα στους ευλογημένους και όχι, όπως οι κακοί και ανελεήμονες υπηρέτες, να υποχρεωθούμε να οδηγηθούμε στην αιώνια φωτιά, στο σκότος το εξώτερον, όπου «θα υπάρχει ο κλαυθμός και ο τριγμός των οδόντων».


Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε στις 29 Μαρτίου, μετά την αναφορά του Scalfari, το Βατικανό είπε:

"Ο Άγιος Πατέρας Φραγκίσκος δέχθηκε πρόσφατα τον ιδρυτή της εφημερίδας La Repubblica σε ιδιωτική συνάντηση με την ευκαιρία του (καθολικού) Πάσχα, χωρίς όμως να του δώσει συνεντεύξεις. Αυτό που αναφέρει ο συντάκτης στο σημερινό άρθρο [στην La Repubblica] είναι το αποτέλεσμα δικής του ανακατασκευής, στην οποία δεν μνημονεύονται οι λέξεις που ανέφερε ο Πάπας. Ούτε γίνεται καμία αναφορά στο προαναφερθέν άρθρο ως μια πιστή μεταγραφή των λόγων του Αγίου Πατρός".


Ως απόδειξη της παρερμηνείας των λόγων του Φραγκίσκου καθολικά sites αναφέρουν ότι πρόσφατα ο Πάπας είχε παραγγείλει στα αφεντικά της Μαφίας να «μετανοήσουν για να μην βρεθούν στην κόλαση».

redskywarning.blogspot.gr


ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,116,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,462,ΑΠΟΨΕΙΣ,1418,ΑΡΗΣ,175,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,553,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,760,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,204,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,442,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,45,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,652,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4724,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1520,ΕΛΛΑΔΑ,2657,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,319,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1035,ΕΣΕΙΣ,504,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,290,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,87,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,131,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2299,ΚΥΠΡΟΣ,264,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,152,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,619,ΝΑΣΑ,486,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,649,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,11,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,441,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1723,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,616,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,273,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1240,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,305,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2184,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,155,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3893,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,181,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,138,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1139,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1137,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,34,ΤΟΥΡΚΙΑ,530,ΥΓΕΙΑ,2315,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,90,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,58,LIFESTYLE,329,UFO,215,VIDEO,2963,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: O Πάπας Φραγκίσκος είπε σε συζήτησή του με γνωστό άθεο δημοσιογράφο «Δεν υπάρχει κόλαση!» (το Βατικανό το αρνείται)
O Πάπας Φραγκίσκος είπε σε συζήτησή του με γνωστό άθεο δημοσιογράφο «Δεν υπάρχει κόλαση!» (το Βατικανό το αρνείται)
Σε συνέντευξη του με τον μακροχρόνιο άθεο φίλο του Eugenio Scalfari, ο Φραγκίσκος ισχυρίζεται ότι η κόλαση δεν υπάρχει και ότι οι καταδικασμένες ψυχές απλώς «εξαφανίζονται»
https://4.bp.blogspot.com/-idMOEKOld7w/WsqtS3BfbzI/AAAAAAABn2w/iF5Ps4FSX1kp03MHwknR9pLXpzfH0uPnwCLcBGAs/s640/O-Papas-Fragkiskos-eipe-se-syzhthsh.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-idMOEKOld7w/WsqtS3BfbzI/AAAAAAABn2w/iF5Ps4FSX1kp03MHwknR9pLXpzfH0uPnwCLcBGAs/s72-c/O-Papas-Fragkiskos-eipe-se-syzhthsh.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2018/04/O-Papas-Fragkiskos-eipe-se-syzhthsh.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2018/04/O-Papas-Fragkiskos-eipe-se-syzhthsh.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων