$type=sticky$rm=0$va=0$count=4$va=0$show=home

Ο φοιτητής που έβγαλε 1 εκατ. δολάρια με μια εξωφρενικά απλή ιδέα

Η ιστορία λοιπόν έχει ως εξής. Το 2005 ο μόλις 21 ετών τότε Alex από το Wiltshire της Αγγλίας ψάχνει να βρει λύση στο εξής πρόβλημα: πώς θα βγάλει ένα εκατομμύριο δολάρια


Πόσοι και πόσοι στο πέρασμα των χρόνων δεν έχουν προσπαθήσει να βρουν έναν εύκολο τρόπο να πλουτίσουν. Κανείς όμως δεν κατάφερε να κάνει αυτό που έκανε ο Alex Tew, προκαλώντας το φθόνο σε αρκετούς και ένα αναπόφευκτο ερώτημα σε όλους: «Μα καλά, εγώ πώς δεν το σκέφτηκα;».

Η ιστορία λοιπόν έχει ως εξής. Το 2005 ο μόλις 21 ετών τότε Alex από το Wiltshire της Αγγλίας ψάχνει να βρει λύση στο εξής πρόβλημα: πώς θα βγάλει ένα εκατομμύριο δολάρια για να πληρώσει τις σπουδές του στα οικονομικά και να μη φορτωθεί με ένα φοιτητικό δάνειο. Για τους περισσότερους νέους αυτό θα σήμαινε εργασία στις εκτός πανεπιστημίου ώρες. Όχι όμως για τον Alex, που φημιζόταν για την εξυπνάδα του και τις καινοτόμες ιδέες του.

Η λύση για το πώς θα αποκτούσε χρήματα ήταν απλή και αποδείχτηκε άμεσα υλοποιήσιμη και κερδοφόρα.

«Δεν είχα χρήματα και ανησυχούσα για το πανεπιστήμιο. Και ξαφνικά μου ήρθε αυτή η τρελή ιδέα που απέκτησε άμεσα ζωή. Έπρεπε να είναι κατανοητή, να τραβούσε γρήγορα την προσοχή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και να είχε ένα καλό όνομα. Θα ήθελα η σύλληψη της ιδέας μου να είχε μέσα της περισσότερη δραματικότητα, αλλά δεν είχε!» είχε πει.

Ο Alex έφτιαξε λοιπόν μια σελίδα στο ίντερνετ με ένα εκατομμύριο pixels, που της έδωσε το όνομα «Million dollar Homepage» και είχε σλόγκαν «Απέκτησε και εσύ ένα κομμάτι ιντερνετικής ιστορίας».

Το κάθε pixel το πουλούσε προς ένα δολάριο σε όσους ήθελαν να τοποθετήσουν ένα μπάνερ, να αποκτήσουν δηλαδή χώρο στη σελίδα του για να διαφημιστούν και να αυξήσουν τα κέρδη τους. Στην ουσία ο 21χρονος δεν πουλούσε ένα μόνο pixel, μια κουκίδα δηλαδή, αλλά το μίνιμουμ ήταν ένα μπλοκ 10x10 pixels (100 pixels). Όταν ο κέρσορας πήγαινε πάνω στο μπάνερ εμφανιζόταν μια μεγέθυνση αυτού και ο ενδιαφερόμενος μπορούσε να κλικάρει και να μεταφερθεί στη σελίδα του εκάστοτε διαφημιζόμενου.

Ο λόγος που ο Βρετανός επέλεξε το δολάριο έναντι της λίρας ήταν απλός: τα δολάρια ήταν, όπως υποστήριζε, «το κοντινότερο πράγμα σε ένα παγκόσμιο νόμισμα» και πίστευε ότι σε αυτό το νόμισμα η ιστοσελίδα του θα είχε πολύ μεγαλύτερη απήχηση και ο κόσμος θα ανταποκρινόταν γρηγορότερα στην αγορά των pixels.

Έτσι και έγινε. Ξοδεύοντας ένα ελάχιστο ποσό για να αποκτήσει το όνομα της σελίδας του, να νοικιάσει ένα σέρβερ και να στείλει ένα δελτίο Τύπου σε μεγάλα τηλεοπτικά και όχι μόνο Μέσα για την εξωφρενικά απλή ιδέα του -κίνηση που χαρακτήρισε ως καταλύτη της επιτυχίας του- κατάφερε μέσα σε σχεδόν τέσσερις μήνες να κάνει την Million Dollar Homepage γνωστή σε κάθε μήκος και πλάτος της γης. Και φυσικά να πετύχει το στόχο του, να πλουτίσει αποκομίζοντας 1.000.000 δολάρια!

«Το ίντερνετ είναι ένα πανίσχυρο Μέσο. Ήξερα ότι η ιδέα μου θα κέντριζε το ενδιαφέρον, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο γρήγορα θα γινόταν αυτό. Όσο περισσότερη προσοχή τραβούσα, τόσα περισσότερα pixels πουλούσα και όσα περισσότερα pixels πουλούσα τόσο το ενδιαφέρον για τη σελίδα μου αυξανόταν» είχε πει ο Alex.

Αρχικά ζήτησε από την οικογένειά του και κάποιους φίλους να αγοράσουν ορισμένα pixels για να δει ο κόσμος ότι η σελίδα του «έτρεχε» με ανταπόκριση από τους εκάστοτε διαφημιζόμενους. Και αυτό έδωσε το έναυσμα για μια τρελή κούρσα πώλησης pixels και μια εξίσου τρελή ζήτηση για συνεντεύξεις και δημοσιότητα από μεγάλα Μέσα όπως το BBC και το Reuters. Μάλιστα η Million Dollar Homepage μπήκε το 2005 στην τρίτη θέση της Alexa, της μηχανής που μετράει την επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων.

Τον Οκτώβριο, δύο μήνες μετά το ανέβασμα της ιστοσελίδας του Alex στο διαδίκτυο, περισσότερα από 500.000 pixels είχαν πουληθεί σε σχεδόν 1.400 πελάτες. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2006 είχαν απομείνει 1.000 pixels προς πώληση και η ζήτηση ήταν πολύ μεγάλη. Γι’ αυτό ο 21χρονος θεώρησε «το πιο δίκαιο και λογικό πράγμα», όπως είχε πει, να βγάλει τα τελευταία 1.000 pixels σε δημοπρασία στο eBay, παρά να «χάσει την ακεραιότητα και την αποκλειστικότητα του κόνσεπτ των pixels», λανσάροντας μια δεύτερη Million dollar Homepage. Αυτό και έκανε. Μετά από 10 μέρες δημοπρασίας τα εναπομείναντα 1.000 pixels πουλήθηκαν προς 38.000 δολάρια κάνοντας τον Alex Tew τον άνθρωπο που πλούτισε κατά ένα εκατομμύριο δολάρια χωρίς να χρειαστεί να δουλέψει.

Δέκα μέρες πριν την πώληση των τελευταίων pixels στο eBay η ιστοσελίδα δέχτηκε απειλές από ομάδα χάκερ ονόματι «Dark Group», οι οποίοι ζητούσαν 5.000 δολάρια για να μην του «ρίξουν» τη σελίδα. Θεωρώντας ότι πρόκειται για κάποιου είδους φάρσα ο Alex αγνόησε τις προειδοποιήσεις των Ρώσων, που τελικά έκαναν πράξη τις απειλές τους και για μία εβδομάδα η σελίδα του δεν ήταν προσβάσιμη στους χρήστες της, μέχρι που έγινε αναβάθμιση του συστήματος ασφαλείας.

Με το πέρασμα των χρόνων πολλοί αγοραστές των pixels αμέλησαν τις «κουκίδες» τους, με αποτέλεσμα σήμερα αρκετές από αυτές να είναι «νεκρές» και να μην οδηγούν πουθενά.

Φυσικά ο Alex μετά το τέλος της ιστοσελίδας που του απέφερε τόσο γρήγορα ένα εκατομμύριο δολάρια δεν επέστρεψε στο πανεπιστήμιο, αλλά συνέχισε να κατεβάζει καινοτόμες ιδέες. Σήμερα ζει στο Σαν Φρανσίσκο και είναι, μεταξύ άλλων, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της start-up επιχείρησης Calm, που προσφέρει την ομώνυμη εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα, όπου ο χρήστης μπορεί να βρει προγράμματα χαλάρωσης και διαλογισμού για μια πιο ήρεμη καθημερινότητα.
Οι συμβουλές του σε όσους θέλουν να ρισκάρουν και να αρχίσουν τη δική τους επιχείρηση

Εάν αποτύχετε να προετοιμαστείτε, προετοιμαστείτε για αποτυχία

«Κάντε ένα επαγγελματικό πλάνο. Πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ακριβώς τι προσπαθείτε να πετύχετε» λέει.

Να είστε δημιουργικοί

«Το μεγαλύτερο πράγμα που έμαθα είναι να έχω πίστη στη δημιουργικότητα γιατί οι ιδέες αποδίδουν» επισημαίνει.

Βάλτε υψηλούς στόχους

«Σιγουρευτείτε ότι το χόμπι σας θα αποφέρει χρήματα. Όσοι ξεκινούν μια επιχείρηση βασισμένη σε ένα χόμπι τους πρέπει να είναι σίγουροι ότι η αγορά είναι αρκετά μεγάλη για να τους χωρέσει» τονίζει.

Μην σταματάτε ποτέ την προσπάθεια

«Δεν υπάρχει η λέξη αποτυχία. Κάθε φορά που αποτυχάνετε μαθαίνετε κάτι για την επόμενη φορά. Γι’ αυτό μην τα παρατάτε. Και καλή τύχη» εύχεται.

ΠηγήΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,1,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,122,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,495,ΑΠΟΨΕΙΣ,1503,ΑΡΗΣ,177,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,564,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,768,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,127,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,214,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,530,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,48,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,660,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4844,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1606,ΕΛΛΑΔΑ,2704,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,325,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1053,ΕΣΕΙΣ,510,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,315,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,101,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,140,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2419,ΚΥΠΡΟΣ,268,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,154,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,626,ΝΑΣΑ,491,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,660,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,443,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1788,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,625,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,275,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1254,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,313,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2314,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,160,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,4024,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,188,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,149,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1148,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1159,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,35,ΤΟΥΡΚΙΑ,632,ΥΓΕΙΑ,2377,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,92,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,693,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,61,KON-MAR,1,LIFESTYLE,332,UFO,218,VIDEO,2990,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Ο φοιτητής που έβγαλε 1 εκατ. δολάρια με μια εξωφρενικά απλή ιδέα
Ο φοιτητής που έβγαλε 1 εκατ. δολάρια με μια εξωφρενικά απλή ιδέα
Η ιστορία λοιπόν έχει ως εξής. Το 2005 ο μόλις 21 ετών τότε Alex από το Wiltshire της Αγγλίας ψάχνει να βρει λύση στο εξής πρόβλημα: πώς θα βγάλει ένα εκατομμύριο δολάρια
https://4.bp.blogspot.com/-YRI7KcuBBq8/Wt4dDH9qabI/AAAAAAABobM/b5_YzQub2_AQdBg0wEgte6FEGpIwyt0LQCLcBGAs/s640/foithths-poy-evgale-1-ekat-dolaria-me-mia-exofrenika.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-YRI7KcuBBq8/Wt4dDH9qabI/AAAAAAABobM/b5_YzQub2_AQdBg0wEgte6FEGpIwyt0LQCLcBGAs/s72-c/foithths-poy-evgale-1-ekat-dolaria-me-mia-exofrenika.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2018/04/foithths-poy-evgale-1-ekat-dolaria-me-mia-exofrenika.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2018/04/foithths-poy-evgale-1-ekat-dolaria-me-mia-exofrenika.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων