$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$hide=mobile$show=home

$hide=mobile$show=home

Ηλεία-Μια τοξική βόμβα στα μουγγά...

Φόβους ότι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος θα μείνει ατιμώρητο εκφράζουν οι πολίτες της Ηλείας και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας.


Φόβους ότι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος θα μείνει ατιμώρητο εκφράζουν οι πολίτες της Ηλείας και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας.

Για την κοινή γνώμη, το στοιχείο εκείνο που τροφοδοτεί την υπόνοια περί ατιμωρησίας είναι, όπως λένε, η άκρα του… δημοσιογραφικού κόσμου σιωπή καθώς αν και πρόκειται για πολύκροτη σε τοπικό επίπεδο –και όχι μόνο– υπόθεση δεν υπάρχει κάλυψη από τα ΜΜΕ. Για τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Πύργου που κλήθηκαν στο δικαστήριο ως μάρτυρες το παράδοξο είναι, όπως λένε, ότι διαφαίνεται προσπάθεια υποβάθμισης του εγκλήματος κατά της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. Οπως αναφέρουν, αντί να τους ζητήσουν στοιχεία για την ουσία της υπόθεσης και τους σοβαρότατους κινδύνους που υπάρχουν ακόμη και σήμερα σε βάρος της υγείας δεκάδων χιλιάδων πολιτών, επιχειρούν να υιοθετήσουν εμμέσως πλην σαφώς την υπερασπιστική γραμμή των κατηγορουμένων και να μετακυλίσουν τις ευθύνες αλλού, παρά τις αναλυτικές πολυσέλιδες εκθέσεις των επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Το παζλ της διαπλοκής

Πριν από ενάμιση χρόνο την επικίνδυνη αποθήκη των δεματοποιημένων απορριμμάτων είχε επισκεφτεί και ο τότε αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνης, ο οποίος σε δηλώσεις του τη είχε χαρακτηρίσει ευθέως «τοξική βόμβα». Τον άμεσο κίνδυνο για τους κατοίκους του Πύργου από τυχόν ανάφλεξή της επισημαίνουν και έγγραφα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στα ίδια έγγραφα αναφέρεται ότι το μέρος της αποθήκευσης των δεματοποιημένων απορριμμάτων στερείται πιστοποιητικού ενεργητικής πυροπροστασίας.


Η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί κομμάτι από το παζλ της γενικότερης εικόνας διαφθοράς και διαπλοκής που σχετίζεται με τη διαχείριση των απορριμμάτων επί δημαρχίας Μάκη Παρασκευόπουλου στον Πύργο Ηλείας. Μέρος της είχε αποκαλυφθεί πριν από εφτά μήνες και στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, με την πανηγυρική και ομόφωνη αθώωση των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Μάκη Νοδάρου έπειτα από μήνυση του Μ. Παρασκευόπουλου.

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το 64/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας, τέσσερις πρώην αντιδήμαρχοι καθαριότητας του Δήμου Πύργου επί δημαρχίας Μ. Παρασκευόπουλου, οι Γεώργιος Θεοδωρέλλος-Χαρίτος, Παναγιώτης Φραγκαντώνης, Βασίλειος Παναγόπουλος (νυν δημοτικός σύμβουλος) και Ανδρέας Ανδρικόπουλος αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ρύπανσης και υποβάθμισης περιβάλλοντος με βάση το είδος και την ποσότητα των παραγόμενων ρύπων και της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου σε βαθμό κακουργήματος. Στο πολυσέλιδο αυτό βούλευμα αναφέρονται λεπτομερώς όλες οι παράμετροι του οικολογικού και περιβαλλοντικού εγκλήματος στο Ποτόκι, οι επιπτώσεις του στη δημόσια υγεία αλλά και ο άμεσος κίνδυνος ανάφλεξης των απορριμμάτων που ανά πάσα στιγμή μπορεί να μετατραπούν σε τοξική βόμβα με σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία χιλιάδων πολιτών.

Οπως αναφέρεται, οι κατηγορούμενοι είχαν οριστεί δυνάμει σχετικών αποφάσεων του δημάρχου Πύργου αντιδήμαρχοι και τους είχε ανατεθεί η εποπτεία και η ευθύνη για τον σχεδιασμό και τη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων.

Το κατηγορητήριο συνοδεύουν η 2773/1.11.2011 έκθεση ελέγχου της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, η 5085/158327/25.6.2013 έκθεση αυτοψίας του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της ΠΕ Ηλείας, η από 19.7.2012 έκθεση αυτοψίας του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, οι 5528/19.8.2010, 5534/19.8.2010 και 24.11.2010 εκθέσεις αυτοψίας του Τμήματος Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της ΝΑ Ηλείας και μαρτυρικές καταθέσεις των αρμόδιων υπαλλήλων.

Ολοι οι κατηγορούμενοι στα απολογητικά τους υπομνήματα αναφέρουν ότι όσα έπραξαν ήσαν καθ’ όλα νόμιμα και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Αναθέσεις και offshore

Σημειώνεται ότι ένας εκ των κατηγορουμένων, ο νυν δημοτικός σύμβουλος και τότε αντιδήμαρχος καθαριότητας Β. Παναγόπουλος εμπλέκεται και στην υπόθεση της αγοραπωλησίας έκτασης στη Σκαφιδιά Ηλείας μέσω offshore εταιρεία και από κοινού με τη σύζυγο του τότε δημάρχου Μ. Παρασκευόπουλου. Οπως είχε αποκαλύψει το Documento, στα δύο συμβόλαια γνωμοδοτεί για τον χαρακτήρα της περιοχής ο Β. Παναγόπουλος που ήταν και προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Επίσης το όνομα του Β. Παναγόπουλου περιέχεται μεταξύ άλλων και στο 98/23.3.2016 πολυσέλιδο πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών. Οπως αναφέρεται σε αυτό, κατά το έτος 2010 ο Β. Παναγόπουλος με την ιδιότητα τότε του αντιδημάρχου Οικονομικών είχε προβεί σε προμήθεια υλικών για τη δεματοποίηση των απορριμμάτων, συνολικού ύψους 476.352,89 ευρώ με την παράνομη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων και όχι του ανοιχτού διαγωνισμού.

documentonews.gr

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,116,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,462,ΑΠΟΨΕΙΣ,1419,ΑΡΗΣ,175,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,553,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,761,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,204,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,443,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,46,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,652,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4727,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1522,ΕΛΛΑΔΑ,2657,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,319,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1035,ΕΣΕΙΣ,504,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,291,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,88,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,131,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2303,ΚΥΠΡΟΣ,264,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,153,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,619,ΝΑΣΑ,486,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,649,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,11,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,441,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1724,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,618,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,273,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1241,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,305,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2188,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,155,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3894,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,181,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,139,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1139,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1137,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,34,ΤΟΥΡΚΙΑ,532,ΥΓΕΙΑ,2318,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,90,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,58,LIFESTYLE,329,UFO,215,VIDEO,2963,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Ηλεία-Μια τοξική βόμβα στα μουγγά...
Ηλεία-Μια τοξική βόμβα στα μουγγά...
Φόβους ότι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος θα μείνει ατιμώρητο εκφράζουν οι πολίτες της Ηλείας και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας.
https://4.bp.blogspot.com/-g7qSjJSjy0E/WuXL4GkGZLI/AAAAAAABo9M/mGYZKjaZoTgzN3XbWJmLiiOqDfNyofn-QCLcBGAs/s640/hleia-mia-toxikh-bomba-sta-moygga.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-g7qSjJSjy0E/WuXL4GkGZLI/AAAAAAABo9M/mGYZKjaZoTgzN3XbWJmLiiOqDfNyofn-QCLcBGAs/s72-c/hleia-mia-toxikh-bomba-sta-moygga.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2018/04/hleia-mia-toxikh-bomba-sta-moygga.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2018/04/hleia-mia-toxikh-bomba-sta-moygga.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων