$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$hide=mobile$show=home

$hide=mobile$show=home

Ηρωική έξοδος ή παραμονή στην εξουσία μέχρις εσχάτων;

ο σενάριο που κυκλοφορεί ευρέως το τελευταίο διάστημα, είναι ότι ο Τσίπρας θα αναγκαστεί να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. Αρκετοί το θεωρούν δεδομένο


Το σενάριο που κυκλοφορεί ευρέως το τελευταίο διάστημα, είναι ότι ο Τσίπρας θα αναγκαστεί να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. Αρκετοί το θεωρούν δεδομένο, καθώς υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός είναι αναγκασμένος να οδηγηθεί στις κάλπες διαφορετικά τα ποσοστά του θα πληγούν άμεσα εφόσον επιλέξει να εφαρμόσει τις νέες μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο που χτυπούν απειλητικά την πόρτα του Μαξίμου.

Άλλοι λένε ότι θα επιλέξει την ηρωική έξοδο για να πετάξει την καυτή πατάτα των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων που δεν τόλμησε να υλοποιήσει στον Μητσοτάκη για να τον εγκλωβίσει. Έτσι, η κυβέρνηση της ΝΔ θα φθαρεί άμεσα, με τον Τσίπρα να ξαναφοράει τον μανδύα του μπαχαλάκια και να πετάει πέτρες στον Κυριάκο από το απέναντι πεζοδρόμιο.

Το εν λόγω σενάριο είναι αρκετά λογικό ιδιαίτερα μετά τον τοίχο που ύψωσαν στον Τσίπρα οι δανειστές, στερώντας του το όνειρο για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Φαινομενικά λοιπόν όλες οι ενδείξεις οδηγούν στις κάλπες.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Κατ’ αρχάς κανένας πολιτικός δεν πάει στις κάλπες για να χάσει. Αντίθετα όταν θα αποφασίσει να κάνει εκλογές θα τις κάνει για να κερδίσει.

Για παράδειγμα ο Σαμαράς, παρά το γεγονός ότι τον είχαν αδειάσει οι δανειστές και γνώριζε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πάλεψε μέχρι τέλους για να διατηρηθεί στην εξουσία και να μην οδηγηθεί στις κάλπες.

Θεωρούμε ότι ανάλογα θα πράξει και ο Τσίπρας.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η εξουσία είναι αδιαίρετη και δεν χαρίζεται.

Οπότε καλό είναι οι σεναριογράφοι, οι όποιοι εσχάτως όπως μαθαίνουμε έχουν κατακλύσει τα γραφεία της Πειραιώς συμπαρασύροντας τα στελέχη της στις μυθοπλασίες τους, να αναθεωρήσουν.

Οι ολετήρες... σύντροφοι ήρθαν για να μείνουν!

Είναι δυνατόν να χάσουν τα λούσα της εξουσίας; Που θα τα ξαναβρούν;

«Και τι θα κάνει o Τσίπρας, θα προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων, δηλαδή σε αυτοκτονία;» θα πουν ορισμένοι δύσπιστοι.

Εδώ και τρία χρόνια έχει πάρει μέτρα που ούτε καν τόλμαγαν οι προηγούμενοι κι όχι μόνο δεν έχει οδηγηθεί σε μονοψήφια ποσοστά, αλλά έχει καταφέρει να μειώσει την ψαλίδα στις δημοσκοπήσεις, τους απαντούμε.

Έφαγε τον γάιδαρο και θα κολλήσει στην ουρά; Έχει τσακίσει τους πάντες με τα πρωτοφανή μέτρα που πήρε και θα κωλώσει, μετά συγχωρήσεως, σε μια ακόμη μείωση συντάξεων και αφορολογήτου;

Μάλλον κουτοί πρέπει να είναι όσοι το πιστεύουν.

Έχουμε κουραστεί να διαβάζουμε και να γράφουμε ότι πέφτει ο λαοπρόβλητος και στο τέλος να συμφωνεί με τους δανειστές και να διασώζεται.

Να είστε σίγουροι ότι κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και τώρα.

Τα σημάδια φάνηκαν ήδη προχθές διά των τζάμπα μαγκιών από το Καστελόριζο.

Το μόνο που μένει είναι να λήξει και επισήμως το πρόγραμμα τον Αύγουστο και να βγει στο Σύνταγμα μετά βαΐων και κλάδων να σερβίρει τον νέο σανό στους χαχόλους.

Κι εκεί που θα νομίζουν ότι βγήκαμε από τα μνημόνια θα τους στείλει και τον λογαριασμό της σωτηρίας τους. Τί τζάμπα νόμιζαν πως θα σωθούν;

Στο μεταξύ όλο και κάτι θα του έχουν δώσει τα κοράκια για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του. Είτε αυτό είναι μια επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους που θα βαφτιστεί κούρεμα, είτε κάποια ενίσχυση που θα φουσκώσει το «μαξιλαράκι» του Αλέξη ώστε να μπορεί μετά να κάνει περισσότερους διορισμούς ημετέρων και να πετάξει κανένα κοκαλάκι στους εξαθλιωμένους ψηφοφόρους.

Μην ανησυχείτε, οι δανειστές θα βρουν τρόπο για να στηρίξουν και να διασώσουν το λατρεμένο τους γιουσουφάκι. Όσο γι’ αυτούς που ακόμη επιμένουν ότι τον έχουν ήδη πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων ας το ξανασκεφτούν, διότι στο άκουσμα μόνο των πρόωρων εκλογών οι... εταίροι μας βγάζουν φλύκταινες. Μια ακυβέρνητη Ελλάδα είναι το τελευταίο που θέλουν σε μια παραπαίουσα Ευρώπη ανίκανη να αντιμετωπίσει το χάος που συντελείται στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Και κάπως έτσι ο λαοπρόβλητος θα μας ταλαιπωρεί μέχρι να αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να πάει σε εκλογές.

Ειδικά τώρα που απ’ ότι φαίνεται μικραίνει η χρονική διάρκεια του «πολέμου» με τον Σουλτάνο - άντε δύο μήνες είναι οι προσπάθειες για να τον επανεκλέξουν τα μεμέτια - ποιος τον πιάνει τον Αλέξη.

Βέβαια, μπορεί να μην συμβεί τίποτε από τα παραπάνω και να επικρατήσει το αρχικό σενάριο για ηρωική έξοδο το φθινόπωρο.

Για καλό και για κακό, όμως, ας έχουν υπόψιν τους στην Πειραιώς κι αυτό που αναφέρουμε. Διότι αν καταφέρει ο Τσίπρας να παραμείνει στην εξουσία μέχρις εσχάτων, αυτομάτως η στρατηγική της ΝΔ θα καταρρεύσει.

Και να δούμε τότε τι θα πει η ίδια στους χαχόλους για να την ψηφίσουν όταν θα έχουν διαψευστεί πλήρως οι πολιτικές της προβλέψεις και δεν θα της έχει μείνει τίποτα για να αντιπολιτευθεί.

Απλώς το αναφέρουμε. Για να μην πουν ότι δεν προειδοποιήθηκαν.

Θα επανέλθουμε...

antinews.gr
ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,116,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,462,ΑΠΟΨΕΙΣ,1419,ΑΡΗΣ,175,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,553,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,761,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,204,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,443,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,46,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,652,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4727,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1522,ΕΛΛΑΔΑ,2657,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,319,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1035,ΕΣΕΙΣ,504,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,291,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,88,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,131,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2303,ΚΥΠΡΟΣ,264,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,153,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,619,ΝΑΣΑ,486,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,649,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,11,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,441,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1724,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,618,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,273,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1241,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,305,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2188,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,155,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3894,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,181,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,139,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1139,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1137,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,34,ΤΟΥΡΚΙΑ,532,ΥΓΕΙΑ,2318,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,90,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,58,LIFESTYLE,329,UFO,215,VIDEO,2963,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Ηρωική έξοδος ή παραμονή στην εξουσία μέχρις εσχάτων;
Ηρωική έξοδος ή παραμονή στην εξουσία μέχρις εσχάτων;
ο σενάριο που κυκλοφορεί ευρέως το τελευταίο διάστημα, είναι ότι ο Τσίπρας θα αναγκαστεί να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. Αρκετοί το θεωρούν δεδομένο
https://3.bp.blogspot.com/-gFdXJ0W5ftE/Wto5fCo0XoI/AAAAAAABoU8/cAWpHsfe4BMAcv406n7KajaiOOR8Ih0-gCLcBGAs/s640/iroiki-eksodos-i-paramoni-stin-eksousia-mexris.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-gFdXJ0W5ftE/Wto5fCo0XoI/AAAAAAABoU8/cAWpHsfe4BMAcv406n7KajaiOOR8Ih0-gCLcBGAs/s72-c/iroiki-eksodos-i-paramoni-stin-eksousia-mexris.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2018/04/iroiki-eksodos-i-paramoni-stin-eksousia-mexris.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2018/04/iroiki-eksodos-i-paramoni-stin-eksousia-mexris.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων