$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$hide=mobile$show=home

$hide=mobile$show=home

Πάρτι λαθρεμπόρων στον Πειραιά, με «χορηγό» την κινέζικη μαφία

Αποδείξεις ότι η κινεζική μαφία βρίσκεται πίσω από μεγάλης έκτασης οικονομική απάτη με εισαγωγές προϊόντων στην Ευρώπη μέσω του λιμανιού του Πειραιά


Αποδείξεις ότι η κινεζική μαφία βρίσκεται πίσω από μεγάλης έκτασης οικονομική απάτη με εισαγωγές προϊόντων στην Ευρώπη μέσω του λιμανιού του Πειραιά έχουν οι ιταλικές αρχές, όπως δηλώνει στο Reuters ο επικεφαλής της ιταλική υπηρεσίας για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος.

Σύμφωνα με τον Φάμπιο Μπότο, το μεγάλο κόλπο των κινεζικών εγκληματικών δικτύων είναι η εισαγωγή τεράστιων ποσοτήτων ενδυμάτων και άλλων προϊόντων, πολλά εκ των οποίων είναι απομιμήσεις γνωστών σημάτων («μαϊμού»), τα οποία φθάνουν στον Πειραιά και ψευδώς δηλώνεται ότι θα παραληφθούν από ιταλικές εταιρείες – φαντάσματα, αλλά καταλήγουν σε άλλες χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ιταλικές εταιρείες που είναι τυπικά υπεύθυνες για την απόδοση του ΦΠΑ δεν τον αποδίδουν με αποτέλεσμα, όπως δηλώνει ο Ιταλός αξιωματούχος, «να χάνεται εντελώς ο φόρος, κάτι που προκαλεί τεράστια βλάβη στις εθνικές φορολογικές αρχές». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιταλικών αρχών, η απώλεια ΦΠΑ φθάνει σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και το τελικό ποσό μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι πολύ υψηλότερο, όταν ολοκληρωθεί η έρευνα.
Κατά την εισαγωγή των εμπορευμάτων, τονίζει ο Μπότο, γίνεται μεγάλης έκτασης υποτιμολόγηση της αξίας τους, ώστε να μην αποδίδονται και οι αναλογούντες δασμοί.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Καταπολέμηση της Απάτης επιβεβαίωσε ότι συνεργάζεται με τις ιταλικές αρχές στην κοινή έρευνα, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Οι ελληνικές αρχές, όμως, είναι αξιοπερίεργο ότι δεν έχουν ενημερωθεί για την έρευνα από τις ιταλικές και ευρωπαϊκές αρχές, όπως δηλώνει στο Reuters στέλεχος του ΣΔΟΕ.

Το ΣΔΟΕ διεξάγει δικές του έρευνες για ανάλογες υποθέσεις. Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες προϊόντων «μαϊμού» στην Καλλιθέα και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα (ένας Ιταλός υπήκοος, ένας Έλληνας, ένας Κινέζος και μία υπήκοος Ρουμανίας), στους οποίους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Η κινεζική Cosco, στην οποία έχει περιέλθει από το 2016 η διαχείριση του λιμανιού του Πειραιά και έκτοτε έχει επιτύχει μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές εμπορευματικιβωτίων, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι εμπλέκεται στην εγκληματική δραστηριότητα, τονίζουν στο πρακτορείο ο Ιταλός αξιωματούχος, και ο μη κατονομαζόμενος στο δημοσίευμα αξιωματούχος του ΣΔΟΕ.

Εκπρόσωπος του κινεζικού κολοσσού δηλώνει στο πρακτορείο ότι η Cosco έχει ακολουθήσει πάντα με αυστηρότητα στις διεθνείς της δραστηριότητες τους εθνικούς και διεθνείς νόμου και επιδιώκει να λειτουργεί νόμιμα και σε συμμόρφωση με τους κανόνες.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΟΛΠ δηλώνει στο Reuters ότι δεν έχει λάβει πληροφόρηση για δράση εγκληματικών ομάδων στο λιμάνι και ότι, αν αυτό συμβεί, θα ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές. Τονίζει, επίσης, ότι λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίζεται η τελωνειακή επίβλεψε του λιμανιού, αλλά ότι ο ΟΛΠ δεν έχει την ευθύνη να διενεργεί ελέγχους για παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τον Φάμπιο Μπότο, η ιταλική έρευνα άρχισε στα τέλη του 2017, όταν κατασχέθηκαν εικονικά τιμολόγια από τις τελωνειακές αρχές για προϊόντα που είχαν εισαχθεί στην Ευρώπη από τον Πειραιά.

Ο Πειραιάς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιταλικών αρχών, έχει γίνει ένα μεγάλο, νέο σημείο εισόδου για τα κινεζικά δίκτυα λαθρεμπορίου, καθώς στα λιμάνια του Βορρά έχουν ενισχυθεί οι έλεγχοι και η δυναμικότητα εισαγωγών έχει εξαπλασιασθεί στην περίοδο διαχείρισης του ελληνικού λιμανιού από την Cosco.

«Διερευνούμε τους νέους δρόμους που ανοίγουν με το κινεζικό project για την αναβίωση του Δρόμου του Μεταξιού. Στην παρούσα φάση, το κυρίαρχο μονοπάτι φαίνεται ότι είναι αυτό που περνάει από τον Πειραιά», τονίζει ο Μπότο.

Sofokleousin.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,116,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,462,ΑΠΟΨΕΙΣ,1419,ΑΡΗΣ,175,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,553,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,761,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,204,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,443,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,46,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,652,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4727,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1522,ΕΛΛΑΔΑ,2657,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,319,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1035,ΕΣΕΙΣ,504,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,291,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,88,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,131,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2303,ΚΥΠΡΟΣ,264,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,153,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,619,ΝΑΣΑ,486,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,649,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,11,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,441,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1724,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,618,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,273,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1241,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,305,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2188,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,155,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3894,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,181,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,139,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1139,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1137,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,34,ΤΟΥΡΚΙΑ,532,ΥΓΕΙΑ,2318,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,90,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,58,LIFESTYLE,329,UFO,215,VIDEO,2963,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Πάρτι λαθρεμπόρων στον Πειραιά, με «χορηγό» την κινέζικη μαφία
Πάρτι λαθρεμπόρων στον Πειραιά, με «χορηγό» την κινέζικη μαφία
Αποδείξεις ότι η κινεζική μαφία βρίσκεται πίσω από μεγάλης έκτασης οικονομική απάτη με εισαγωγές προϊόντων στην Ευρώπη μέσω του λιμανιού του Πειραιά
https://2.bp.blogspot.com/-O4ugy0o6zIs/Wt4d_nIuhdI/AAAAAAABobU/xL-BFOap6v8IY8md1wz1jMTtd5iLh1cHQCLcBGAs/s640/parti-lathremporwn-ston-peiraia-me.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-O4ugy0o6zIs/Wt4d_nIuhdI/AAAAAAABobU/xL-BFOap6v8IY8md1wz1jMTtd5iLh1cHQCLcBGAs/s72-c/parti-lathremporwn-ston-peiraia-me.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2018/04/parti-lathremporwn-ston-peiraia-me.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2018/04/parti-lathremporwn-ston-peiraia-me.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων