Στον άξονα του Κακού κατέταξαν την Τουρκία, Πομπέο, Μάτις και Στρατηγοί – «Πλημμυρίδα» δυνάμεων ΗΠΑ-Γαλλίας στην Ιεράπολη

Στοπ στον πρόεδρο Ν.Τραμπ έβαλαν και επίσημα οι Στρατηγοί του, ο Υπουργός Άμυνας και ο νέος Υπουργός Εξωτερικών.


Toυ Βασίλη Καπούλα

Στοπ στον πρόεδρο Ν.Τραμπ έβαλαν και επίσημα οι Στρατηγοί του, ο Υπουργός Άμυνας και ο νέος Υπουργός Εξωτερικών. Καμία αποχώρηση από την Συρία δεν μπορεί να συζητηθεί ενώ κυκλοφόρησαν και τα πρώτα βίντεο με περιπολίες των αμερικανικών δυνάμεων στην Μάνμπιτζ (Ιεράπολη). Πληροφορίες αναφέρουν πως μαζί τους είναι και βρετανικές δυνάμεις και λίγο παρακάτω γαλλικές.

Αμερικανικές , βρετανικές και γαλλικές δυνάμεις περιπολούν με το δάχτυλο στη σκανδάλη απέναντι από τις Τουρκικές. 50 Γάλλοι έχουν λάβει θέσεις στο Tal Abyad.

Δηλαδή η Τουρκία έχει απέναντι της τις…μισές χώρες του ΝΑΤΟ.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ ο Πομπέο και ο Ντάνφορντ κατέταξαν την Τουρκία στον «άξονα του κακού» μαζί με Ρωσία και Ιράν!

Ετσι, παρά την ενόχληση του και την δημόσια δήλωση του, ο Ν.Τραμπ συμφώνησε να παραμείνουν οι αμερικανικές δυνάμεις στην Συρία.

Καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισαν οι εισηγήσεις των κορυφαίων συμβούλων του και αξιωματούχων του Πενταγώνου.

Ο πρώην διευθυντής της CIA και νυν Υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, του είπε στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι μια άμεση αποχώρηση από την Συρία θα ήταν λάθος.

Ο νέος Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, πρώην πρέσβης John Bolton, δεν συμμετείχε στην σύσκεψη στον Λευκό Οίκο.

Ο Ν.Τραμπ ανέφερε ότι ο Μπόλτον έχει τις ίδιες απόψεις με αυτόν κάτι που είναι λιγάκι…δύσκολο καθώς είναι υπέρ οποιαδήποτε λύσεων που αποσκοπούν στην μείωση της επιρροής του Ιράν.Ολοι οι Κορυφαίοι στρατιωτικοί Διοικητές των ΗΠΑ ανέφεραν στον Ν.Τραμπ ότι αυτό που προτείνει είναι «λάθος».

Ο Στρατηγός Joseph Dunford, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, του είπε ότι αν φύγουν οι αμερικανικές δυνάμεις από την Συρία, τότε ανοίγουν τον δρόμο στην Ρωσία, στην Τουρκία και στο Ιράν να επιδιώξουν τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή τα οποία έρχονται σε αντιπαράθεση με αυτά των ΗΠΑ.

Κατέταξε δηλαδή και την Τουρκία στην ίδια εχθρική συμμαχία και την χαρακτήρισε αντίπαλο των ΗΠΑ.

Ο Dunford μάλιστα ρώτησε τον Ν.Τραμπ να δηλώσει ρητά τι θέλει να δει να συμβαίνει στην Συρία.

Ο Ν.Τραμπ απάντησε λέγοντας πως θέλει να δει τις αμερικανικές δυνάμεις να ολοκληρώνουν την αποστολή τους εναντίον του ISIS στη Συρία μέσα σε 6 μήνες.

Όμως εκεί έγινε νέα παρέμβαση και ο Υπουργός Άμυνας, James Mattis, μαζί με τους Πομπέο και Ντάνφορντ, του τόνισαν ότι πρόκειται για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα..

Ανώτερος αξιωματούχος αργότερα είπε ότι δεν κατατέθηκε χρονοδιάγραμμα και δεν συζητήθηκε κάτι σχετικά με αυτό. Ο Τ.Μάτις δεν παρουσίασε ούτε του ζητήθηκε επιλογές και χρονοδιάγραμμα αποχώρησης είπε ο αξιωματούχος.

Ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις ανέφερε επίσης στον πρόεδρο την πιθανότητα να ανασυγκροτηθούν οι τρομοκρατικές οργανώσεις σε απομονωμένες περιοχές της Συρίας και επισήμανε ότι η αποχώρηση θα είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα.

Ο Τραμπ διαμαρτυρήθηκε για τα ποσά που δαπανούν οι ΗΠΑ στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράκ χωρίς να λαμβάνουν τίποτα για αντάλλαγμα, οι αξιωματούχοι του απάντησαν ότι η άμεση αποχώρηση θα ήταν λάθος γιατί θα επέτρεπε στη Ρωσία, την Τουρκία και το Ιράν να επιδιώξουν ελεύθερα τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή.

Το πιο σημαντικό είναι ότι πλέον φαίνεται να έχει καταρρεύσει οποιαδήποτε προσπάθεια σύμπλευσης ΗΠΑ-Τουρκίας στην Συρία. Οι δηλώσεις των Στρατηγών του Τραμπ ήταν ενδεικτικές γι αυτό άλλωστε και ενίσχυσαν τις δυνάμεις τους στην Ιεράπολη.

Δείτε Βίντεο με τις αμερικανικές δυνάμεις στην Ιεράπολη


Aξιωματούχοι του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Ιεράπολης (MMC), σύμμαχος των δυνάμεων SDF επιβεβαίωσαν ότι οι ΗΠΑ δημιουργούν νέες βάσεις κατά μήκος της γραμμής αντιπαράθεσης με τις τουρκικές δυνάμεις και την «Ασπίδα του Ευφράτη».

«Αυτή η βάση ανήκει στις αμερικανικές δυνάμεις και προετοιμάζουμε και άλλες βάσεις επίσης» είπε ο Shiyar Gerde.

«Εργαζόμαστε μαζί σε όλα αυτά τα όπλα για να προτατέψουμε την περιοχή που επιχειρούμε» πρόσθεσε.

Ενας άλλος αξιωματούχος επιβεβαίωσε την αποστολή γαλλικών δυνάμεων.

«Πρόσφατα, ο αριθμός των συμμαχικών δυνάμεων αυξήθηκε και τα περισσότερα στρατεύματα είναι αμερικανικά. Επιπλέον υπάρχουν και άλλες εθνικότητες όπως Γαλλία και Βρετανία» είπε ο Khalil Mustafa.

«Ολες οι νέες δυνάμεις επιχειρούν στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού»

Δείτε Βίντεο από την περιοχή.


pentapostagma.gr
ΣΧΟΛΙΑ

Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,105,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,368,ΑΠΟΨΕΙΣ,1188,ΑΡΗΣ,172,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,538,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,740,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,109,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,184,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,283,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,31,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,30,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,627,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1307,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4363,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1353,ΕΛΛΑΔΑ,2546,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,308,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,986,ΕΣΕΙΣ,483,ΗΛΙΟΣ,102,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,232,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,50,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,92,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2029,ΚΥΠΡΟΣ,245,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,58,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,148,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,607,ΝΑΣΑ,471,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,593,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,7,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,430,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1563,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,593,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,263,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1176,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,297,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,1990,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,148,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3575,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,172,ΣΕΛΗΝΗ,82,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,111,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1086,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,45,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1083,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,26,ΤΟΥΡΚΙΑ,391,ΥΓΕΙΑ,2148,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,80,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,690,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,50,LIFESTYLE,298,UFO,209,VIDEO,2888,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Στον άξονα του Κακού κατέταξαν την Τουρκία, Πομπέο, Μάτις και Στρατηγοί – «Πλημμυρίδα» δυνάμεων ΗΠΑ-Γαλλίας στην Ιεράπολη
Στον άξονα του Κακού κατέταξαν την Τουρκία, Πομπέο, Μάτις και Στρατηγοί – «Πλημμυρίδα» δυνάμεων ΗΠΑ-Γαλλίας στην Ιεράπολη
Στοπ στον πρόεδρο Ν.Τραμπ έβαλαν και επίσημα οι Στρατηγοί του, ο Υπουργός Άμυνας και ο νέος Υπουργός Εξωτερικών.
https://1.bp.blogspot.com/-sHzr4XvjH7o/WseE4VixL6I/AAAAAAABnyo/o2ke7Ta4eaUkY9DGJY6YsBEhweBeJz7gACLcBGAs/s640/ston-aksona-tou-kakou-katetaksan-thn-tou.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-sHzr4XvjH7o/WseE4VixL6I/AAAAAAABnyo/o2ke7Ta4eaUkY9DGJY6YsBEhweBeJz7gACLcBGAs/s72-c/ston-aksona-tou-kakou-katetaksan-thn-tou.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2018/04/ston-aksona-tou-kakou-katetaksan-thn-tou.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2018/04/ston-aksona-tou-kakou-katetaksan-thn-tou.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ Προβολή όλων ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή