$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

Θα δράσουν ξανά Ισραηλινοί κομάντος; Ετοιμάζει δεύτερο «Μαβί Μαρμαρά» ο Ερντογάν

«Στόχος»…. το Ισραήλ ( μετά την Ελλάδα ) για τον Σουλτάνο Ερντογάν ο οποίος με μια δεύτερη επιχείρηση τύπου «Μαβί Μαρμαρά»


«Στόχος»…. το Ισραήλ ( μετά την Ελλάδα ) για τον Σουλτάνο Ερντογάν ο οποίος με μια δεύτερη επιχείρηση τύπου «Μαβί Μαρμαρά» στοχεύει σε μια πρόκληση που θα του δώσει την δυνατότητα να πετύχει πολλαπλούς στόχους ενόψει και των πρόωρων εκλογών στην χώρα του.

Πλοίο με την ονομασία «Al-Awda» (η επιστροφή) είναι έτοιμο να πλεύσει στη Γάζα από τη Νορβηγία τον επόμενο μήνα, για την Παλαιστίνη με σκοπό να αμφισβητήσει τον δεκαετή αποκλεισμό του Ισραήλ.

Η όλη επιχείρηση έχει γενναία τουρκική χρηματοδότηση αλλά και Τούρκους πάνω σε αυτό αλλά και σε άλλα πλοία του » στόλου της Ειρήνης» που θα έρθει και στην Ελλάδα …δημιουργώντας νέο πονοκέφαλο στην ελληνική κυβέρνηση.

Στόχος επίσημα των Τούρκων είναι η περιοχή της Γάζας όπου κατοικούν 1,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, ο οποίοι ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης και λιμοκτονούν στην κυριολεξία .

Την διοργάνωση έχει τουρκική φυσικά οργάνωση με έδρα την Κωνσταντινούπολη και αναμένεται το γεγονός που θα υλοποιηθεί τον Μάιο να προκαλέσει πιθανόν νέο γύρο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Τουρκία και Ισραήλ και για αυτό το θέμα , εκτός του ζητήματος με το Τέμενος Αλ Ακτσά .

Στο πλαίσιο της φετινής εκστρατείας που ξεκίνησε ο διεθνής συνασπισμός Flotilla Coalition (FFC), μαζί με πέντε άλλα πλοία , θα ταξιδέψουν στη Λωρίδα της Γάζας στις 15 Μαΐου, στην 70ή επέτειο από την ίδρυση του Ισραήλ γεγονός στο οποίο οι Παλαιστίνιοι αναφέρονται ως «Nakba» ή «Καταστροφή» .

«Ο στόχος του στολίσκου είναι να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των Παλαιστινίων στη Γάζα και να διακηρύξει ότι έχει διαπραχθεί ένας παράνομος και απάνθρωπος αποκλεισμός», δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ο Τούρκος Huseyin Oruc, αναπληρωτής επικεφαλής του Ιδρύματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας (IHH) με έδρα την Κωνσταντινούπολη.

Ο Huseyin Oruc, αναπληρωτής επικεφαλής της γνωστής τουρκικής ΜΚΟ IHH η δράση της οποίας στα Βαλκάνια και ειδικά την Μέση Ανατολή είναι ύποπτη, υποχθόνια και παράνομη… προωθώντας τα τουρκικά συμφέροντα με σκοπό την άλωση χωρών εκ των έσω, έχει αναλάβει την όλη «εργολαβία¨ της δράσης υπό τις ευλογίες του Τούρκου προέδρου .

«Ο στολίσκος μας (και της τουρκικής ΜΚΟ) επιδιώκει να δημοσιοποιήσει την διακήρυξη ότι οι Παλαιστίνιοι που εδιώχθησαν από τα σπίτια τους το 1948 έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν», είπε ο Τούρκος επικεφαλής.

Στις 30 Μαρτίου, οι Παλαιστίνιοι ξεκίνησαν την αποκαλούμενη «Μεγάλη Επιστροφή Μαρτίου» έξι εβδομάδων κατά μήκος των συνόρων της ανατολικής Γάζας με το Ισραήλ απαιτώντας το δικαίωμα τους να επιστρέψουν στις πόλεις και τα χωριά τους στην ιστορική Παλαιστίνη.

Από την έναρξη των συνοριακών συγκεντρώσεων, τουλάχιστον 35 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από διασυνοριακά επεισόδια και πυροβολισμούς από στρατιώτες του Ισραήλ .

Η οργάνωση IHH, είχε διοργανώσει και την περίφημη αποστολή πλοίων του Mavi Marmara 2010 στη Γάζα, και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition (FFC), το οποίο συγκροτήθηκε την ίδια χρονιά.

Από την δράση των ισραηλινών κομάντος, υπενθυμίζει το τουρκικό δημοσίευμα είχαν σκοτωθεί 10 Τούρκοι ακτιβιστές , οι οποίοι κατευθυνόταν προς τη Γάζα για να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Με το σύνθημα «Δικαίωμα σε ένα δίκαιο μέλλον για την Παλαιστίνη», τα σκάφη θα σταματήσουν σε ορισμένους ευρωπαϊκούς λιμένες, συμπεριλαμβανομένων των λιμένων της Δανίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ελλάδας, πριν το τελευταίο τους ταξίδι στην Γάζα.

Θέλοντας να κάνει το ταξίδι «συμβολικό και ουσιαστικό», ο Τούρκος επικεφαλής Oruc δήλωσε: «Θα υπάρχουν περίπου 60 άνθρωποι, οι οποίοι θα είναι συμβολικά στο σκάφος στην τελευταία στάση. Θα υπάρχει ένας συμμετέχων από την Τουρκία και σε κάθε ένα από υπόλοιπα πλοία».

Τα σκάφη θα μεταφέρουν επίσης ιατρικές προμήθειες και διάφορα άλλα υλικά που οι Παλαιστίνιοι δυσκολεύονται να αποκτήσουν, σύμφωνα με τον Oruc.

Το Ισραήλ παρακολουθεί κάθε πλοίο στη Γάζα και σίγουρα δεν θα επιτρέψει τον κατάπλου ενώ υπάρχει φόβος για επανάληψη των γεγονότων του 2010 .

Το IHH υποστηρίζει τις εκστρατείες από υλικοτεχνική, οικονομική και με τις σχέσεις των μέσων ενημέρωσης.

«Μέχρι σήμερα το Ισραήλ έχει απαγορέψει κάθε πλοίο που κατευθύνεται προς τη Γάζα χωρίς εξαίρεση ενώ συνελάμβανε όλους όσους βρίσκονται στα πλοία» , ανέφερε ο Oruc.

Από το 2010, κανένα σκάφος συνασπισμού που κατευθύνεται προς τη Γάζα δεν έχει φτάσει στην περιοχή.

«Όμως, κανείς στο συνασπισμό δεν νοιάζεται. Όλοι μας λέμε ότι θα ξεκινήσουμε εκ νέου και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στη Γάζα και θα είμαστε ένας από τους λόγους για τους οποίους θα αρθεί το εμπάργκο», πρόσθεσε.

«Είναι σημαντικό να δείξουμε ότι ο συνασπισμός μας θα καταπλεύσει στην περιοχή της Γάζας παρά την πίεση και τις δολοφονίες», πρόσθεσε.

Όσο για τους Παλαιστίνιους από το τέλος του 2016, 1.3 εκατομμύρια από αυτούς εξαρτώνται από τη διεθνή βοήθεια για να επιβιώσουν, ενώ σχεδόν το ήμισυ των οικογενειών στη Γάζα δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλή προμήθειες τροφίμων, σύμφωνα με την Υπηρεσία Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

Η τουρκική πρωτοβουλία του « στόλου της ελευθερίας» σαφώς και υποκρύπτει κινήσεις του Ερντογάν στην ευρύτερη περιοχή του Ισραήλ , αλλά αποτελεί και κίνηση εντυπωσιασμού στα « μάτια» εκατομμυρίων μουσουλμάνων.

Το πώς όμως θα απαντήσει το Τελ Αβίβ είναι γνωστό λόγω απαγορεύσεων που ισχύουν…το ζήτημα είναι τι θα πράξει η ελληνική κυβέρνηση όταν καταπλεύσουν τα πλοία σε ελληνικά λιμάνια ;


Πηγή


ΣΧΟΛΙΑ

BLOGGER

[/fa-fire/ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ]_$type=two$h=0$meta=0$rm=0$snip=0$show=home

Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,110,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,425,ΑΠΟΨΕΙΣ,1317,ΑΡΗΣ,174,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,548,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,753,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,197,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,399,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,38,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,33,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,641,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4593,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1447,ΕΛΛΑΔΑ,2618,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,318,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1019,ΕΣΕΙΣ,500,ΗΛΙΟΣ,104,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,264,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,80,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,103,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2179,ΚΥΠΡΟΣ,258,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,58,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,151,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,616,ΝΑΣΑ,481,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,614,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,8,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,436,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1645,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,609,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,270,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1217,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,300,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2104,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,154,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3766,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,178,ΣΕΛΗΝΗ,83,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,129,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1118,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,49,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1123,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,29,ΤΟΥΡΚΙΑ,468,ΥΓΕΙΑ,2216,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,87,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,55,LIFESTYLE,318,UFO,213,VIDEO,2931,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Θα δράσουν ξανά Ισραηλινοί κομάντος; Ετοιμάζει δεύτερο «Μαβί Μαρμαρά» ο Ερντογάν
Θα δράσουν ξανά Ισραηλινοί κομάντος; Ετοιμάζει δεύτερο «Μαβί Μαρμαρά» ο Ερντογάν
«Στόχος»…. το Ισραήλ ( μετά την Ελλάδα ) για τον Σουλτάνο Ερντογάν ο οποίος με μια δεύτερη επιχείρηση τύπου «Μαβί Μαρμαρά»
https://2.bp.blogspot.com/-ffA-9C-qsfo/WtzeCeWXYwI/AAAAAAABoYk/gdrD0nnxqWcWq5R_UxGZr2dJg7d2rNtLACLcBGAs/s640/tha-drasoun-ksana-israhlinoi-komantos.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-ffA-9C-qsfo/WtzeCeWXYwI/AAAAAAABoYk/gdrD0nnxqWcWq5R_UxGZr2dJg7d2rNtLACLcBGAs/s72-c/tha-drasoun-ksana-israhlinoi-komantos.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2018/04/tha-drasoun-ksana-israhlinoi-komantos.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2018/04/tha-drasoun-ksana-israhlinoi-komantos.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ Προβολή όλων ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Table of Content