$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$hide=mobile$show=home

$hide=mobile$show=home

Δραματικές εξελίξεις: Το Ισραήλ κηρύττει τον πόλεμο στο Ιράν

Αποφασισμένος να επιτεθεί στην Τεχεράνη ο Νετανιάχου, με ή χωρίς τη στήριξη των ΗΠΑ - «Έχουμε αποδείξεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν» διαμηνύει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός


Αποφασισμένος να επιτεθεί στην Τεχεράνη ο Νετανιάχου, με ή χωρίς τη στήριξη των ΗΠΑ - «Έχουμε αποδείξεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν» διαμηνύει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

Όλο και πιο δυνατά ηχούν τα τύμπανα του πολέμου στη Μέση Ανατολή και το μπαρούτι μυρίζει πλέον έντονα σε όλη την περιοχή

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου, από το υπουργείο Άμυνας της χώρας του παρουσίασε πλήθος φακέλων και ηλεκτρονικών αρχείων τα οποία όπως είπε περιλαμβάνουν αποδείξεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Η Ιερουσαλήμ έχει ζητήσει ήδη τη στήριξη της Ουάσιγκτον για επίθεση κατά της Τεχεράνης και αναμένει την απάντηση. Είναι γνωστό ότι το Ισραήλ είχε πιέσει αφόρητα τις ΗΠΑ, επί Ομπάμα, για να γίνει επίθεση στο Ιράν. Ο Ομπάμα δεν είχε πειστεί και το Ισραήλ εξέτασε τότε σενάρια επίθεσης, χωρίς την βοήθεια των ΗΠΑ. Ωστόσο, δεν προχώρησε.

Ο Νετανιάχου δήλωσε πως σε λίγες ημέρες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα πάρει τις αποφάσεις του για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. «Πιστεύω ότι θα πάρει τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλεια των ΗΠΑ και του Ισραήλ», σημείωσε με νόημα.

Οι δηλώσεις Νετανιάχου από το υπουργείο Άμυνας είναι ένα πρώτο σοβαρό σημάδι ότι το χτύπημα στο Ιράν αυτή τη φορά είναι ακόμη πιο πιθανό.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, το Ισραήλ έχει στην κατοχή του και μπορεί να αποκαλύψει «νέες και καθοριστικές αποδείξεις» ότι το Ιράν αποκρύπτει τις δραστηριότητές του για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.


Ο Νετανιάχου κατήγγειλε ότι «το Ιράν ψεύδεται» αφότου υπέγραψε τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα με τη διεθνή κοινότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ιράν μετέφερε το πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων σε μυστική τοποθεσία και η αποθήκη όπου βρίσκονται τα απόρρητα αρχεία για τα ατομικά όπλα του Ιράν έχει εγκατασταθεί εντός τεράστιων μεταλλικών καταφυγίων.


Ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης τόνισε ότι η χώρα του έχει στην κατοχή της «ακριβή αντίγραφα» των αρχείων με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ενώ παρουσίασε βίντεο το οποίο, όπως υποστήριξε, δείχνει τις ιρανικές εγκαταστάσεις.


Ραγδαίες εξελίξεις

Το Ιράν έχει την τεχνική ικανότητα να παράγει ουράνιο υψηλότερου βαθμού εμπλουτισμού από εκείνον που μπορούσε να παράγει πριν από την επίτευξη της πολυεθνικής πυρηνικής συμφωνίας για την περικοπή του πυρηνικού προγράμματός του, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη τον επικεφαλής της Ιρανικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας Αλί Ακμπάρ Σαλεχί.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει δώσει προθεσμία έως τις 12 Μαΐου στους Ευρωπαίους συνυπογράφοντες τη συμφωνία προκειμένου να «διορθώσουν τα τρομερά μειονεκτήματα» της συμφωνίας, σε διαφορετική περίπτωση θα αρνηθεί να παρατείνει την άρση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.

Ο Σαλεχί προειδοποίησε τον Τραμπ να μην προσχωρήσει σε αυτή την ενέργεια. «Το Ιράν δεν μπλοφάρει… Από τεχνική άποψη, είμαστε πλήρως έτοιμοι να παράγουμε ουράνιο υψηλότερου βαθμού εμπλουτισμού από εκείνο που παρήγαμε πριν από την επίτευξη της συμφωνίας… Ελπίζω πως ο Τραμπ θα λογικευθεί και θα παραμείνει στη συμφωνία».

Βάσει της συμφωνίας, που οδήγησε στην άρση των περισσότερων διεθνών κυρώσεων το 2016, ο βαθμός εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν πρέπει παραμείνει γύρω στο 3.6%.

Το Ιράν σταμάτησε να παράγει εμπλουτισμένο ουράνιο 20% και εγκατέλειψε το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων του στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Κίνα και τη Ρωσία.

Ο υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν επέστρεψε εκτάκτως στο Ισραήλ τη Δευτέρα το απόγευμα.

Ο ίδιος πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας να πιέσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην συνεχίσουν την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.

Ο Τραμπ μίλησε με τον Νετανιάχου τηλεφωνικά την Κυριακή για να συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.


Η «ανάγνωση» της τηλεφωνικής συνομιλίας τους δήλωσε ότι «συζήτησαν τις συνεχιζόμενες απειλές και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή της Μέσης Ανατολής, ιδιαίτερα τα προβλήματα που θέτουν οι αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες του ιρανικού καθεστώτος» .Όλα αυτά προδικάζουν σύγκρουση και μάλιστα σφοδρή μεταξύ δύσης και Ιράν.

Το Ιράν ενδεχομένως να είναι έτοιμο για πυρηνική επίθεση κατά του Ισραήλ και αυτό θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές εκρήξεις στην περιοχή της ήδη φλεγόμενης Μέσης Ανατολής, με απρόβλεπτες συνέπειες.

newsbomb.gr

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,116,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,462,ΑΠΟΨΕΙΣ,1419,ΑΡΗΣ,175,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,553,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,761,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,204,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,443,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,46,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,652,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4727,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1522,ΕΛΛΑΔΑ,2657,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,319,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1035,ΕΣΕΙΣ,504,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,291,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,88,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,131,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2303,ΚΥΠΡΟΣ,264,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,153,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,619,ΝΑΣΑ,486,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,649,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,11,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,441,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1724,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,618,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,273,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1241,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,305,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2188,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,155,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3894,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,181,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,139,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1139,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1137,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,34,ΤΟΥΡΚΙΑ,532,ΥΓΕΙΑ,2318,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,90,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,58,LIFESTYLE,329,UFO,215,VIDEO,2963,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Δραματικές εξελίξεις: Το Ισραήλ κηρύττει τον πόλεμο στο Ιράν
Δραματικές εξελίξεις: Το Ισραήλ κηρύττει τον πόλεμο στο Ιράν
Αποφασισμένος να επιτεθεί στην Τεχεράνη ο Νετανιάχου, με ή χωρίς τη στήριξη των ΗΠΑ - «Έχουμε αποδείξεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν» διαμηνύει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
https://2.bp.blogspot.com/-jykaWzYnCDo/Wuh-Mr76W2I/AAAAAAABpCs/yq3_401aF2YbjxUITu4hSQpTb5eSHZKRgCLcBGAs/s640/dramatikes-ekselikseis-to-israil-kiryttei-ton-polemo-sto-iran.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-jykaWzYnCDo/Wuh-Mr76W2I/AAAAAAABpCs/yq3_401aF2YbjxUITu4hSQpTb5eSHZKRgCLcBGAs/s72-c/dramatikes-ekselikseis-to-israil-kiryttei-ton-polemo-sto-iran.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2018/05/dramatikes-ekselikseis-to-israil-kiryttei-ton-polemo-sto-iran.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2018/05/dramatikes-ekselikseis-to-israil-kiryttei-ton-polemo-sto-iran.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων