$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

Μύκητες στα πόδια: Αναγνωρίστε τους και απαλλαγείτε μια για πάντα!

Οι μύκητες στα πόδια είναι μια από τις πιο συχνές μολύνσεις που συναντάμε και απασχολεί τουλάχιστον το 1/3 των ανθρώπων. Οι μυκητιάσεις προξενούνται, συνήθως, από ανθρωπόφιλα δερματόφυτα, δηλαδή, μύκητες που μεταφέρει ο ένας άνθρωπος στον άλλον.


Οι μύκητες στα πόδια είναι μια από τις πιο συχνές μολύνσεις που συναντάμε και απασχολεί τουλάχιστον το 1/3 των ανθρώπων. Οι μυκητιάσεις προξενούνται, συνήθως, από ανθρωπόφιλα δερματόφυτα, δηλαδή, μύκητες που μεταφέρει ο ένας άνθρωπος στον άλλον. Τα πιο συνηθισμένα από αυτά τα δερματόφυτα είναι το Trichophyton και το Epidermophyton. Εμφανίζονται στο δέρμα, ανάμεσα στα δάχτυλα ή και στην επιφάνεια του νυχιού. Αναπτύσσονται, κυρίως, λόγω υγρασίας και μεταδίδονται με άμεση επαφή ή μέσω αντικειμένων.

Μύκητες στο δέρμα

Η επιστημονική ονομασία για την μυκητίαση στο δέρμα, ανάμεσα στα δάχτυλα είναι «Tinea pedis» (=το πόδι του αθλητή). Οι αθλητές είναι μία από τις πιο ευπαθείς ομάδες στη μόλυνση, και αυτό συμβαίνει, γιατί τα πόδια τους είναι συνεχώς ιδρωμένα, αφού φορούν κλειστά παπούτσια και εκτίθενται περισσότερο στις μολύνσεις, καθώς χρησιμοποιούν κοινούς χώρους όπως, τα αποδυτήρια. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, οι μύκητες προσβάλλουν το δέρμα ανάμεσα και κάτω από τα δάχτυλα, ακόμα και τις φτέρνες. Κατά την εκδήλωσή τους, στην περιοχή προκαλείται κνησμός (φαγούρα), κάψιμο, κοκκινίλες, εξανθήματα, ξεφλούδισμα του δέρματος και δυσοσμία.
Μύκητες στα νύχια

Η ονυχομυκητίαση εκδηλώνεται πιο συχνά στα πόδια, αλλά υπάρχουν πιθανότητες να εκδηλωθεί και στα νύχια των χεριών. Βασικό σύμπτωμα της πάθησης είναι η εμφάνιση μιας κίτρινης ή λευκής κηλίδας πάνω στην περιοχή του νυχιού. Χρόνο με το χρόνο, η κηλίδα μεγαλώνει και μπορεί να μεταφερθεί και στα υπόλοιπα, υγιή νύχια. Εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, η μόλυνση εισχωρεί πιο βαθιά. Το σαθρό υλικό κάτω από τα νύχια συσσωρεύεται, με αποτέλεσμα τα νύχια να παχαίνουν και να γίνονται δύσχρωμα, αποκτώντας ένα κίτρινο, καφέ, ή μαύρο χρώμα. Σταδιακά, γίνονται πιο αδύναμα, σπάνε και τείνουν να αποκολληθούν από το υγιές δέρμα. Η πλήρης αποκόλληση του νυχιού ονομάζεται ονυχόλυση.

Παράγοντες που προκαλούν την μ για πάνόλυνση του νυχιού

- Βασική αιτία της μυκητίασης στα πόδια είναι η ύπαρξη υγρασίας. Τα συνηθισμένα κλειστά παπούτσια δεν επιτρέπουν στο πόδι να αναπνέει και το κάνουν να ιδρώνει. Τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας αποτελούν τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη μυκήτων. Αυτός είναι και ο λόγος, που το συγκεκριμένο δερματικό πρόβλημα εμφανίζεται πολύ συχνά σε αθλητές.
- Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε την απαραίτητη υγιεινή στα πόδια μας. Ένα μη καθαρό περιβάλλον είναι καθοριστικό για την εμφάνιση των μυκήτων.
- Ως δερματική πάθηση, η μυκητίαση ενδέχεται να παρουσιαστεί στην περιοχή των ποδιών, ύστερα από μικροτραυματισμούς. Οι ανοιχτές πληγές, σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία, θα επιταχύνουν την εμφάνιση των μυκήτων.
- Εκτός από τους αθλητές, στις ευπαθείς ομάδες ανήκουν και τα άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, έχουν προβλήματα στο κυκλοφορικό και μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι ομάδες αυτές τείνουν να εμφανίσουν πιο εύκολα μικροτραυματισμούς στην περιοχή των ποδιών και η ελλιπής άμυνα του οργανισμού, θα επιτρέψει σύντομα την εμφάνιση της λοίμωξης.

Πρόληψη

Η αντιμετώπιση των μυκήτων δεν είναι απλή υπόθεση. Παρά τα διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα που κυκλοφορούν όπως, κρέμες, σπρέι, τζελ, λοσιόν, το μικρόβιο δεν αντιμετωπίζεται εύκολα στο 100%. Παραμένει στον οργανισμό μας σε αδράνεια και τείνει να επανεμφανίζεται ανά διαστήματα, κυρίως σε περιόδους που το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι χαμηλό. Γι’αυτό το λόγο, είναι καλύτερα να στοχεύσουμε σε μια ολοκληρωμένη πρόληψη, παρά να δώσουμε μάχη με μια πολύπλοκη αντιμετώπιση. Πιο συγκεκριμένα:

Kρατάμε τα πόδια μας στεγνά

Κάθε φορά μετά το μπάνιο πρέπει να αφιερώνουμε λίγο χρόνο και να σκουπίζουμε πολύ καλά τα πόδια μας, ιδιαίτερα στην περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα. Ακόμη και σε περιπτώσεις που έχουμε ιδρώσει πολύ, πρέπει να τα αφήνουμε να αναπνέουν και να τα στεγνώνουμε τακτικά. Η υγρασία και η ζέστη ευνοούν την ύπαρξη μυκήτων και τους βοηθούν να αναπτυχθούν γρήγορα.

Προσοχή στα κοινά ντους

Σε μέρη όπως, το γυμναστήριο, τα αποδυτήρια, οι πισίνες, τα κάμπινγκ κ.α., συνωστίζονται πολλά άτομα. Το υψηλό ποσοστό υγρασίας βοηθάει πολύ τους μύκητες να εξαπλωθούν στο χώρο και στη συνέχεια να μεταφερθούν από άνθρωπο σε άνθρωπο, στο δέρμα των ποδιών και στα νύχια.

Χρησιμοποιήστε ταλκ

Φροντίζουμε να κρατάμε τα πόδια μας στεγνά και κατά τη διάρκεια της μέρας. Τα άτομα που ιδρώνουν σε μεγάλο βαθμό πρέπει να είναι πιο προσεκτικά και να χρησιμοποιούν ταλκ στα πόδια, στα παπούτσια και στις κάλτσες τους. Σε περιπτώσεις δυσοσμίας, καλό είναι να χρησιμοποιείτε ταλκ με αποσμητικό.

Έχετε πετσέτα αποκλειστικά για τα πόδια

Φροντίστε η πετσέτα που χρησιμοποιείτε για το υπόλοιπο σώμα, να μην είναι αυτή που χρησιμοποιείτε στα πόδια. Έχετε μια μικρή πετσέτα, την οποία θα αφήνετε να στεγνώνει καλά πριν την ξαναχρησιμοποιήσετε. Με αυτόν τρόπο δεν επιτρέπετε στους μύκητες να εξαπλωθούν.

Προμηθευτείτε τα κατάλληλα παπούτσια

Εάν η μέρα σας είναι μεγάλη και τα πόδια σας είναι εγκλωβισμένα σε κλειστά παπούτσια, μην αμελήσετε να διαλέξτε παπούτσια που αερίζονται καλά και αφήνουν το πόδι να αναπνέει.

Τρόποι Αντιμετώπισης

Η αντιμετώπιση της μυκητίασης των ποδιών ξεκινάει από την έγκαιρη αναγνώριση του προβλήματος. Είναι πολύ σημαντικό να δράσουμε γρήγορα, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούμε κατά την διάρκεια της θεραπείας. Όπως αναφέραμε, οι μύκητες, εάν δεν αντιμετωπιστούν αμέσως, φεύγουν δύσκολα από τον οργανισμό. Παραμένουν σε αδράνεια και κατά περιόδους βρίσκονται σε έξαρση, ανάλογα με τα επίπεδα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε πρόβλημα, απευθυνθείτε άμεσα στον δερματολόγο σας, ώστε να σας χορηγήσει την κατάλληλη θεραπεία. Εάν υπάρχει ονυχομυκητίαση, επισκεφθείτε έναν ποδολόγο, ώστε να κόψει το μολυσμένο νύχι και να αποτρέψει την πιθανότητα εξάπλωσης της λοίμωξης.

Ταυτόχρονα, δώστε βάση στην καθημερινή φροντίδα και υγιεινή. Πλένετε, σκουπίζετε και στεγνώνετε πολύ καλά τα πόδια σας, δίνοντας έμφαση ανάμεσα στα δάχτυλα. Έχετε συγκεκριμένη πετσέτα για τα πόδια σας, την οποία πρέπει να αντικαθιστάτε τακτικά και αλλάζετε καθημερινά κάλτσες. Πλένετε τα ρούχα σε υψηλή θερμοκρασία (60 ή 90 βαθμούς) προκειμένου να αποστειρωθούν καλά. Σε πόδια που ιδρώνουν περισσότερο από το συνηθισμένο, χρησιμοποιείστε ταλκ και φροντίστε να φοράτε παπούτσια που αφήνουν το πόδι να αναπνέει. Μην ξεχνάτε να τα αερίζετε για μια μέρα πριν τα ξαναβάλετε, για να έχουν στεγνώσει.

Φυσικές θεραπείες για μύκητες στα πόδια

Για τους μύκητες των ποδιών υπάρχουν πολλές φυσικές συνταγές που χρησιμοποιούνται είτε για πρόληψη, είτε για βελτίωση της κατάστασης. Είναι πολύ απλές, με καθημερινά συστατικά και βοηθούν σημαντικά στην διατήρηση της υγιεινής των ποδιών.

Σκόρδο

Η αντισηπτική, απολυμαντική και αντιβιοτική του δράση, καθιστούν το σκόρδο ως τον Νο1 σύμμαχο ενάντια στις μυκητιάσεις. Σύμφωνα με έρευνα, άτομα με δερματικά προβλήματα, που χρησιμοποίησαν σκευάσματα με τη δραστική ουσία «ajoene», ανέκαμψαν μέσα σε διάστημα δύο μηνών. Ωστόσο, τέτοια προϊόντα δε διατίθενται στο εμπόριο, γι’αυτό και είναι ανάγκη να στραφούμε στην κλασσική, φυσική συνταγή. Πολτοποιείστε μερικές σκελίδες σκόρδο με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο ή ακόμα και έλαιο τεϊόδεντρου και περάστε τα σημεία του ποδιού στα οποία υπάρχουν μύκητες. Έπειτα τυλίξτε χαλαρά το πόδι σας με έναν επίδεσμο και αφήστε τον πολτό να δράσει όλο το βράδυ. Το σκόρδο θα αρχίσει να απολυμαίνει την περιοχή, ενώ το ελαιόλαδο θα βοηθήσει στη θρέψη των νυχιών και στην ενυδάτωση του δέρματος.

Λεμόνι

Ο χυμός λεμονιού χρησιμοποιείται ως θεραπεία για τους μύκητες στα πόδια, χάρη στις αντιβακτηριδιακές, απολυμαντικές και αντισηπτικές του ιδιότητες. Περάστε την περιοχή των πελμάτων με χυμό λεμονιού και αφήστε το δέρμα να το απορροφήσει. Επαναλάβετε την διαδικασία και για τα νύχια. Με αυτόν τον τρόπο οι μύκητες στα πόδια απομακρύνονται και ταυτόχρονα τα συστατικά του λεμονιού φροντίζουν για την επούλωση των πληγών που έχουν προκληθεί.

Μηλόξυδο ή λευκό ξύδι

Γνωστά για την αντιμικροβιακή τους δράση, μπορούν και τα δύο να χρησιμοποιηθούν για τους μύκητες στα πόδια, θεραπεύοντας αποτελεσματικά τα νύχια και το δέρμα των ποδιών. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι αραιώσετε μια ποσότητα ξυδιού με την διπλάσια ποσότητα χλιαρού νερού σε μια λεκάνη και να αφήσετε τα πόδια σας να μουλιάσουν για 15 λεπτά. Σε περίπτωση δυσφορίας ή ερεθισμού προσθέστε περισσότερο νερό. Στη συνέχεια, αποσύρετε και σκουπίστε καλά τα πόδια σας. Εάν χρησιμοποιήσετε μηλόξυδο, που είναι πιο ελαφρύ, αναμείξτε ίση ποσότητα με νερό.

votanonkipos.gr

[/fa-fire/ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ]_$type=two$h=0$meta=0$rm=0$snip=0$show=home

Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,110,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,425,ΑΠΟΨΕΙΣ,1317,ΑΡΗΣ,174,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,548,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,753,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,197,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,399,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,38,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,33,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,641,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4593,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1447,ΕΛΛΑΔΑ,2618,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,318,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1019,ΕΣΕΙΣ,500,ΗΛΙΟΣ,104,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,264,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,80,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,103,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2179,ΚΥΠΡΟΣ,258,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,58,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,151,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,616,ΝΑΣΑ,481,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,614,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,8,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,436,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1645,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,609,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,270,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1217,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,300,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2104,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,154,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3766,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,178,ΣΕΛΗΝΗ,83,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,129,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1118,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,49,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1123,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,29,ΤΟΥΡΚΙΑ,468,ΥΓΕΙΑ,2216,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,87,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,55,LIFESTYLE,318,UFO,213,VIDEO,2931,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Μύκητες στα πόδια: Αναγνωρίστε τους και απαλλαγείτε μια για πάντα!
Μύκητες στα πόδια: Αναγνωρίστε τους και απαλλαγείτε μια για πάντα!
Οι μύκητες στα πόδια είναι μια από τις πιο συχνές μολύνσεις που συναντάμε και απασχολεί τουλάχιστον το 1/3 των ανθρώπων. Οι μυκητιάσεις προξενούνται, συνήθως, από ανθρωπόφιλα δερματόφυτα, δηλαδή, μύκητες που μεταφέρει ο ένας άνθρωπος στον άλλον.
https://1.bp.blogspot.com/-xbqmgzv1XP0/Wuiotkmxr1I/AAAAAAABpFM/fpd4Hqby6WwVRaFVtxNHudjFVLSU_psLgCLcBGAs/s640/mykhtes-sta-podia-apallageite-gia-pan.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-xbqmgzv1XP0/Wuiotkmxr1I/AAAAAAABpFM/fpd4Hqby6WwVRaFVtxNHudjFVLSU_psLgCLcBGAs/s72-c/mykhtes-sta-podia-apallageite-gia-pan.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2018/05/mykhtes-sta-podia-apallageite-gia-pan.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2018/05/mykhtes-sta-podia-apallageite-gia-pan.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ Προβολή όλων ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Table of Content