$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

Άγρια κόντρα στην Βουλή !!!

Κόκκινο χτύπησε η αντιπαράθεση στην βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε η ΝΔ,


Κόκκινο χτύπησε η αντιπαράθεση στην βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε η ΝΔ, με αφορμή την συμφωνία με τα Σκόπια για το ονοματολογικό. Η ένταση ήταν αναμενόμενη ωστόσο υπήρξαν και παραφωνίες που πυροδότησαν περαιτέρω την κατάσταση και έστρεψαν την συζήτηση σε άλλα πεδία.

Αιτία για τον εκτροχιασμό της συζήτησης ήταν οι δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής K. Μπαρμπαρούση, ο οποίος, από το βήμα της Βουλής, ζήτησε από τον στρατό να προχωρήσει σε πραξικόπημα και να συλλάβει τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας!

«Επειδή η πολιτική ηγεσία της χώρας δεν νομοθετεί προς το συμφέρον του έθνους αλλά για το προσωπικό τους συμφέρον καλώ τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να σεβαστεί τον όρκο της. Να συλλάβει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να συλλάβει τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο για να αποτραπεί αυτή η προδοσία! Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!», είπε ο Κ. Μπαρμπαρούσης. Το αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσει θύελλα αντιδράσεων στην αίθουσα και η συζήτηση να ξεφύγει από την ουσία.

«Σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο πέσανε οι μάσκες. Η πολιτική δύναμη Χρυσή Αυγή ευθύτατα κάλεσε πραξικόπημα εναντίον του πολιτεύματος, κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα και μάλιστα με την επίνευση της πλειοψηφίας της ΚΟ της Χρυσής Αυγής», είπε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στις δηλώσεις Μπαρμπαρούση. Έκανε μάλιστα λόγο για κλιμάκωση, «η οποία είναι απολύτως εσκεμμένη σχεδιασμένη, διχαστική και θέλει να προκαλέσει σήμερα αύριο και την Κυριακή βίαια επεισόδια και διχασμό μέσα στον ελληνικό λαό και θέλει να προκαλέσει και σε ελάχιστους ενδεχόμενους θύλακες και σε πρόσωπα στις ΕΔ ταραχή».


Την αποβολή των βουλευτών της ΧΑ ζήτησε ο Βούτσης

Ο πρόεδρος της Βουλή τόνισε επίσης ότι αυτά δεν γίνονται αποδεκτά και ενημέρωσε το Σώμα ότι συγκαλεί άμεσα τα αρμόδια όργανα «για τη μη παρουσία αυτών των κυρίων και κυριών μέσα σε αυτή τη Βουλή τουλάχιστον μέχρι να λήξει αυτή η διαδικασία και από και πέρα θα δούμε». Παραλλήλως αναφέρθηκε και στα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα, τα οποία ζητούσαν εκτελέσεις πολιτικών και για τα οποία έχει παρέμβει ήδη ο εισαγγελέας, ενώ σχολίασε και το γεγονός ότι δόθηκαν στην δημοσιότητα τα κινητά όλων των βουλευτών, με αποτέλεσμα να γίνονται καθημερινές οχλήσεις από «δήθεν πατριώτες», όπως είπε.

Ο πρόεδρος της Βουλής εισηγήθηκε την αποβολή των βουλευτών της ΧΑ από την συζήτηση, πρόταση στην οποία συμφώνησαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα και λίγη ώρα αργότερα με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας επιβλήθηκε στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής «στέρηση λόγου στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας».

Την ίδια ώρα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ζήτησε να μην διαγραφούν από τα πρακτικά όσα είπε ο βουλευτής της ΧΑ, γιατί όπως είπε αποτελούν τεκμήρια για τους ιστορικούς του μέλλοντος. Με την πρόταση του υπουργού Παιδείας συντάχθηκαν και τα υπόλοιπα κόμματα, ζητώντας επίσης να μην διαγραφούν από τα πρακτικά οι δηλώσεις Μπαρμαρούση.

Παρέμβαση Καμμένου

Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα δημοκρατικές, υπερασπίζονται το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία και κανείς δεν πρόκειται να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους εκκλήσεις, όπως αυτές του βουλευτή της ΧΑ Μπαρμπαρούση».

Ο υπουργός Άμυνας τόνισε επίσης ότι ανάλογες εκκλήσεις στο παρελθόν οδήγησαν σε απώλεια εθνικού εδάφους και επισήμανε ότι υπήρξε εκ μέρους του Κ. Μπαρμπαρούση παραβίαση του Ποινικού Κώδικα και συγκεκριμένα του άρθρου 134 για εσχάτη προδοσία και του άρθρου 135 για προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας. Για τον λόγο αυτό κάλεσε την Δικαιοσύνη για άμεση άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Κ. Μπαρμπαρούση και της Χρυσής Αυγής και τη Βουλή να προχωρήσει άμεσα σε άρση της βουλευτικής ασυλίας, προκειμένου η Δικαιοσύνη να εφαρμόσει τους νόμους.

Τόνισε τέλος ότι δεν μπορεί να αφήνεται σκιά στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και να καλούνται αυτές να καταλύσουν το πολίτευμα. Οι κ. Καμμένος και Κουβέλης αναμένεται να καταθέσουν από λεπτό σε λεπτό στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προφορική μηνυτήρια αναφορά, ζητώντας την άσκηση δίωξης.

Η δυσπιστία του λαού δεν ανήκει στην ΧΑ

Με τις απαράδεκτες για κοινοβουλευτική δημοκρατία δηλώσεις του ο βουλευτής της ΧΑ έδωσε ωστόσο ένα απρόσμενο επιχείρημα στην κυβέρνηση να προτάξει αυτές τις προκλητικές για την Δημοκρατία δηλώσεις μπροστά στην γενικότερη δυσπιστία που υπάρχει στον ελληνικό λαό για την συμφωνία με τα Σκόπια.

Από πολιτική απειρία, ιδεοληψία ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο ο βουλευτής της ΧΑ έδωσε στην κυβέρνηση το επιχείρημα να μπορεί να ισχυρίζεται, ότι οι όποιες αντιδράσεις στην συμφωνία εκπορεύονται από ακροδεξιούς κύκλους. Κάτι το οποίο δεν ισχύει και έχει αποδειχθεί από την μαζικότητα των συλλαλητηρίων και τις αυθόρμητες συμμετοχές Ελλήνων πολιτών σε αυτά.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μπαρμπαρούση και παραφράζοντας τον Τσόρτσιλ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς ζήτησε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις «να υψώσουν ένα ατσάλινο τείχος απέναντι σε αυτές τις λογικές, στις λογικές ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να διαπραγματεύεται».

Το θέμα έθιξε και το ΚΚΕ κατά την αποχώρησή του από την συζήτηση, τονίζοντας ότι «δεν θα δώσει άλλη νομιμοποίηση σε αυτή τη διαδικασία», την οποία αποκάλεσε «παρωδία κοινοβουλευτικής διαδικασίας». Απευθυνόμενος μάλιστα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι «την δυσπιστία του λαού την έχετε, την τελική μομφή θα σας την δώσει ο λαός με τους αγώνες του».

«Η δικιά μας παράταξη έχει την τιμή να μπορεί με επάρκεια να δηλώνει ότι απέχει τόσο από τον εθνικισμό που τόσα κακά έχει συσσωρεύσει στη χώρα όσο και από τον εθνομηδενισμό», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος από την ΔΗΣΥ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του βουλευτή της ΧΑ. Πρόσθεσε επίσης πως το «ότι κάλεσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να διαπράξει το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας και αυτό καταδικάζεται ρητά και απερίφραστα από όλη τη Βουλή».

Ο εμπρηστικός λόγος επωάζει το αυγό του φιδιού δήλωσε ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι, ζητώντας επίσης να μην σβηστούν από τα πρακτικά οι δηλώσεις Μπαρμπαρούση, γιατί δεν πρέπει να σβηστούν από τη μνήμη του λαού της Βουλής ίσως και της Δικαιοσύνης. Παραλλήλως κάλεσε να πέσουν οι τόνοι κατά το διήμερο της συζήτησης γιατί, όπως είπε «μέσα από τέτοιες καταστάσεις και φαινόμενα επωάζεται το αυγό του φιδιού…».

Μικροένταση επικράτησε όμως και εκτός Βουλής, όταν μια μερίδα διαδηλωτών, φορώντας κράνη, επιχείρησαν να φτάσουν στο Κοινοβούλιο. Η ένταση κράτησε για λίγη ώρα και τερματίστηκε με την επέμβαση των ΜΑΤ. Αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία, οι διαδηλωτές παραμένουν στα σκαλιά που οδηγούν στο Κοινοβούλιο, ενώ κάποιοι έχουν απλώσει πάνω στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη μια ελληνική σημαία και μια σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας.

Πηγή 

ΣΧΟΛΙΑ

BLOGGER

[ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ]_$type=two$h=0$meta=0$rm=0$snip=0$show=home

Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,109,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,414,ΑΠΟΨΕΙΣ,1286,ΑΡΗΣ,174,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,547,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,748,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,194,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,368,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,35,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,33,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,639,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1312,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4541,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1427,ΕΛΛΑΔΑ,2608,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,318,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1015,ΕΣΕΙΣ,497,ΗΛΙΟΣ,103,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,261,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,75,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,101,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2150,ΚΥΠΡΟΣ,258,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,58,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,150,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,614,ΝΑΣΑ,480,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,611,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,8,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,435,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1628,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,608,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,267,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1209,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,300,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2082,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,154,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3720,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,176,ΣΕΛΗΝΗ,83,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,125,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1110,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,48,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1108,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,28,ΤΟΥΡΚΙΑ,447,ΥΓΕΙΑ,2190,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,86,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,691,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,54,LIFESTYLE,315,UFO,212,VIDEO,2924,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Άγρια κόντρα στην Βουλή !!!
Άγρια κόντρα στην Βουλή !!!
Κόκκινο χτύπησε η αντιπαράθεση στην βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε η ΝΔ,
https://4.bp.blogspot.com/-tUdw4-cMJEE/WyOfIxm1IyI/AAAAAAABq1o/2H92AlK0ELINF-Ls8SbIGgQa_H4tJXIswCLcBGAs/s640/agria-kontra-stin-vouli.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-tUdw4-cMJEE/WyOfIxm1IyI/AAAAAAABq1o/2H92AlK0ELINF-Ls8SbIGgQa_H4tJXIswCLcBGAs/s72-c/agria-kontra-stin-vouli.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2018/06/agria-kontra-stin-vouli.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2018/06/agria-kontra-stin-vouli.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ Προβολή όλων ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Table of Content