$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

Φακέλωμα στο Διαδίκτυο και στα social media, με πρόφαση την τρομοκρατία

Με κανονικό φακέλωμα κινδυνεύουν οι χρήστες του Διαδικτύου που θα αναζητούν να κατεβάσουν στον υπολογιστή τους προκηρύξεις, φωτογραφίες ή βίντεο τρομοκρατικών οργανώσεων.


ΥΠΑΤΙΑ ΚΟΚΚΙΝAΚΗ

Με κανονικό φακέλωμα κινδυνεύουν οι χρήστες του Διαδικτύου που θα αναζητούν να κατεβάσουν στον υπολογιστή τους προκηρύξεις, φωτογραφίες ή βίντεο τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, η Google, συνεργάζεται με τα επίσης δημοφιλή social media Facebook και Twitter καθώς και με κυβερνήσεις κρατών για να σχηματίσουν μια βάση δεδομένων στην οποία θα τοποθετούνται όλα τα ψηφιακά μας αποτυπώματα στο όνομα της τρομοκρατίας. Με πρόφαση την αντιμετώπιση της διακίνησης τρομοκρατικού υλικού, εταιρείες και κυβερνήσεις θα μπορούν να σας στοχοποιούν και να επεξεργάζονται τα δεδομένα σας.

Μια κοινοπραξία εταιρειών τεχνολογίας και κυβερνήσεων αναφέρει ότι «υπερβαίνει κατά πολύ» τους στόχους της για τον αποκλεισμό της τρομοκρατικής προπαγάνδας στο Διαδίκτυο. Σε συνεδρίαση την Παρασκευή, που φιλοξενήθηκε από την Google, η κοινοπραξία ανακοίνωσε ότι έχουν προστεθεί 88.000 ψηφιακά αποτυπώματα περιεχομένου που σχετίζονται με την τρομοκρατία σε μια κοινή βάση δεδομένων που χρησιμοποιούν οι εταιρείες του συνασπισμού.

Τα ψηφιακά αποτυπώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μπλοκάρουν το τρομοκρατικό υλικό πριν από την ανάρτησή του. Βέβαια, ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαρακτηριστεί ως τρομοκρατικό κι άλλου είδους υλικό ή να γίνει αδικαιολόγητα έλεγχος συλλογής στοιχείων και προσωπικών δεδομένων με πρόφαση την πρόληψη της διάδοσης της τρομοκρατίας.

Το Παγκόσμιο Φόρουμ Διαδικτύου για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας (GIFCT) δήλωσε ότι ήταν σε καλό δρόμο να επιτύχει τον στόχο του για 100.000 ψηφιακά αποτυπώματα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Εκτός από την Google, μέλη της κοινοπραξίας είναι το Facebook, η Microsoft, το Twitter και άλλες, μικρότερες εταιρείες τεχνολογίας.

Το Παγκόσμιο Φόρουμ ανακοίνωσε επίσης μια πρόσθετη βάση δεδομένων για να βοηθήσει τις εταιρείες να αποκλείσουν το βλαβερό περιεχόμενο που φιλοξενείται σε εξωτερικές ιστοσελίδες από τις πλατφόρμες τους.

Το Twitter έχει αναπτύξει τη βάση δεδομένων των διευθύνσεων του παγκόσμιου ιστού που έχει μπλοκάρει στο δικό του δίκτυο, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να προσεγγιστεί από άλλες επιχειρήσεις που πειραματίζονται αυτήν τη στιγμή με την ιδέα.

Μέχρι σήμερα, έχουν προστεθεί στη βάση δεδομένων 4.734 σύνδεσμοι. Μια πηγή με γνώση του προγράμματος δήλωσε ότι ο αριθμός των συνδέσμων είναι πιθανό να αυξηθεί σημαντικά μόλις η βάση δεδομένων εξέλθει από τη φάση των δοκιμών.

Οι τρεις παραβάσεις

Το GIFCT πραγματοποίησε την πρώτη συνάντησή του τον Αύγουστο του 2017, στην οποία μετείχε η τότε Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ρουντ. Ο αντικαταστάτης Σατζίντ Χαβίντ βρέθηκε στην Καλιφόρνια για να παρακολουθήσει τη συνάντηση της Παρασκευής. Ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο γραμματέας «έμαθε» για όλες τις προσπάθειες που έχει πραγματοποιήσει η κοινοπραξία μέχρι στιγμής.

Ο Χαβίντ υποστήριξε τον κανόνα των «τριών παραβάσεων» για όσους εντοπίστηκαν να παρακολουθούν διαδικτυακά υλικό σχετικό με την τρομοκρατία μέσω ιστοσελίδων παρακολούθησης βίντεο.

«Είναι ένα αδίκημα εάν κατεβάζετε τρομοκρατικά βίντεο, αλλά όχι εάν το παρακολουθήσετε. Υπάρχει μια ανωμαλία στον νόμο εκεί», δήλωσε τη Δευτέρα ο γραμματέας της Μ. Βρετανίας.

Επίσης, στη συνάντηση παραβρέθηκε και η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Κίρστεν Νίλσεν, καθώς και υπουργοί από τον Καναδά και την Αυστραλία.

Οι εταιρείες

Τα ιδρυτικά μέλη του φόρουμ, το YouTube, το Facebook, η Microsoft και το Twitter, δήλωσαν ότι έχουν «πολύτιμο ρόλο στην υποστήριξη άλλων εταιρειών μικρότερης τεχνολογίας», οι οποίες ενδέχεται να μην διαθέτουν τους πόρους για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης επιβλαβών υλικών στις πλατφόρμες.

Άλλες υπηρεσίες που έχουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων είναι οι Ask.fm, Cloudinary, Instagram, Justpaste.it, LinkedIn, Oath και Snapchat.

Πάνω - κάτω 70 εταιρείες έχουν μιλήσει με την κοινοπραξία από την ίδρυσή της, ωστόσο το GIFCT δεν επιθυμεί να μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με συγκεκριμένες πλατφόρμες, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα αποθάρρυνε τις επιχειρήσεις από τη συμμετοχή τους λόγω πιθανής αρνητικής δημοσιότητας.

Οι επικριτές των συστημάτων που μπλοκάρουν αυτόματα το υλικό υποστηρίζουν ότι δημιουργούν ψευδείς ελπίδες, καθώς μπλοκάρεται περιεχόμενο περιπτώσεων που δεν θα έπρεπε.

Επιπλέον, ομάδες όπως το Ισλαμικό Κράτος αποφεύγουν πλέον τα μεγαλύτερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χρησιμοποιούν μικρότερες εταιρείες που δεν συμμετέχουν στο GIFCT.

Η Κίρστεν Νίλσεν υπογράμμισε ότι η συμμετοχή μεγάλων επιχειρήσεων είναι συνεχώς ευπρόσδεκτη, αλλά «η δέσμευσή τους από μόνη της δεν αρκεί. Χρειαζόμαστε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους για να καταστήσουμε αυτό το γεγονός προτεραιότητα», ανέφερε σε δήλωσή της πριν από τη συνάντηση της Παρασκευής.

topontiki.gr

ΣΧΟΛΙΑ

BLOGGER

[ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ]_$type=two$h=0$meta=0$rm=0$snip=0$show=home

Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,109,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,415,ΑΠΟΨΕΙΣ,1288,ΑΡΗΣ,174,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,547,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,748,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,194,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,372,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,35,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,33,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,639,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1312,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4545,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1429,ΕΛΛΑΔΑ,2610,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,318,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1015,ΕΣΕΙΣ,497,ΗΛΙΟΣ,103,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,261,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,76,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,101,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2154,ΚΥΠΡΟΣ,258,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,58,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,150,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,614,ΝΑΣΑ,480,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,611,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,8,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,435,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1629,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,608,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,267,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1209,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,300,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2085,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,154,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3724,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,176,ΣΕΛΗΝΗ,83,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,125,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1110,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,48,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1109,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,28,ΤΟΥΡΚΙΑ,448,ΥΓΕΙΑ,2193,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,86,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,691,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,54,LIFESTYLE,315,UFO,212,VIDEO,2924,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Φακέλωμα στο Διαδίκτυο και στα social media, με πρόφαση την τρομοκρατία
Φακέλωμα στο Διαδίκτυο και στα social media, με πρόφαση την τρομοκρατία
Με κανονικό φακέλωμα κινδυνεύουν οι χρήστες του Διαδικτύου που θα αναζητούν να κατεβάσουν στον υπολογιστή τους προκηρύξεις, φωτογραφίες ή βίντεο τρομοκρατικών οργανώσεων.
https://3.bp.blogspot.com/-ulPTjN8nIaY/Wy4JPHYfGzI/AAAAAAABrNo/aSAyvbsj2zcWmP0OA7dcGSXZaf5_8Qx7gCLcBGAs/s640/fakeloma-sto-diadiktyo-kai-sta-social-media.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-ulPTjN8nIaY/Wy4JPHYfGzI/AAAAAAABrNo/aSAyvbsj2zcWmP0OA7dcGSXZaf5_8Qx7gCLcBGAs/s72-c/fakeloma-sto-diadiktyo-kai-sta-social-media.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2018/06/fakeloma-sto-diadiktyo-kai-sta-social-media.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2018/06/fakeloma-sto-diadiktyo-kai-sta-social-media.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ Προβολή όλων ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Table of Content