$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

ΣΥΜΜΕΤΡΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ Ο ΒΩΞΙΤΗΣ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗ

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της; 23ης Ιουλίου 2018, όταν καιγόταν η Αττική, έκανε λόγο για “ασύμμετρη απειλή”


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής της “Ελλήνων Πολιτείας” – αρθρογράφος

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της; 23ης Ιουλίου 2018, όταν καιγόταν η Αττική, έκανε λόγο για “ασύμμετρη απειλή”, που ενδεχομένως σκοπό είχε την αποσταθεροποίηση της χώρας!

Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε μαζί του, ωστόσο στις 24 Αυγούστου του 2007, όταν η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή χρησιμοποιούσε αυτόν τον όρο για τη βιβλική καταστροφή της Ηλείας, οι σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα στον “Συνασπισμό της ριζοσπαστικής αριστεράς,”, άλλα έλεγαν:

«Αυτές τις δύσκολες ώρες της εθνικής τραγωδίας η κοινωνία πλημμυρίζει από αισθήματα οδύνης και οργής. Οδύνη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών, τον δασικό πλούτο της χώρας και τις αγροτικές καλλιέργειες που καταστράφηκαν, τα ζώα που αφανίστηκαν, τα σπίτια και τις περιουσίες που χάθηκαν.

Οργή γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ προφυλαγμένη στις κλιματιζόμενες αίθουσες του Μαξίμου, διέθεσε τις ελάχιστες δυνάμεις του ήδη διαλυμένου κρατικού μηχανισμού για τον ένα και μοναδικό στόχο της: Την εκ νέου νομή της εξουσίας.

Η κυβέρνηση αγνοώντας το γεγονός ότι αυτό το καλοκαίρι ζούμε μια πρωτοφανή οικολογική καταστροφή έσπευσε να προκηρύξει εκλογές πάνω στην καμένη γη, στο όνομα της Συνταγματικής αναθεώρησης, δηλαδή της αναθεώρησης του άρθρου 24, κλείνοντας το μάτι σε κάθε λογής καταπατητές, εμπρηστές και οικοπεδοφάγους. Ακόμα πιο προσβλητική για την κοινή νοημοσύνη, αυτές τις τραγικές στιγμές, είναι η ανόητη επικοινωνιακού χαρακτήρα ενέργεια της κυβέρνησης να εμπλέξει στις έρευνες την αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ, προσπαθώντας να πείσει ότι πίσω από την καταστροφή βρίσκεται κάποιο σκοτεινό σχέδιο και όχι η δική της πολιτική για τα δάση»!

Άρα κ. Τσίπρα, διγλωσσία! Άλλα λέμε ως κυβέρνηση και άλλα ως αντιπολίτευση!
Ο βωξίτης “έβαλε” τη φωτιά;

Ανατρέχοντας στο διαδίκτυο βλέπω αναρτήσεις που λένε τα εξής:

Στα Γεράνεια Όρη οι εργολάβοι θέλουν να κάνουν πάρτι με αιολικά εργοστάσια και μεταλλεία βωξίτη! Μήπως η φωτιά στην Κινέττα “άναψε” για αυτόν τον λόγο;
Επειδή κάποιοι θέλουν να κάνουν ορυχεία βωξίτη στην περιοχή;

Το 2017, μια Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), που υποβλήθηκε για έγκριση (και περιβαλλοντική άδεια) προκειμένου να πραγματοποιηθούν γεωτρήσεις για κοιτάσματα βωξίτη στα Γεράνεια Όρη, στα διοικητικά όρια του Δήμου Μεγαρέων, απορρίφθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και τέλος, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (αρμόδια για την άδεια)! Οι λόγοι της απόρριψης ήταν κυρίως ότι: η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά και κινδύνευε να ξεπεράσει την φέρουσα ικανότητά της, οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα της ευρύτερης περιοχής δεν είχαν τη δυνατότητα να δεχτούν άλλες πιέσεις από το δευτερογενή τομέα και ιδίως, οι επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον από την εξόρυξη και την εκμετάλλευση του βωξίτη, κρίθηκαν ως μη αναστρέψιμες γιατί θα διαταραχθεί η ισορροπία των βιοτόπων, τμήμα των οποίων ανήκει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000.

Ο βωξίτης όταν περιέχει περισσότερο από 45-50% οξείδιο του αργιλίου ή αλουμίνα (Al2O3) είναι οικονομικά εκμεταλλεύσιμος για την τελική παραγωγή μεταλλικού αλουμινίου. Το θεσμικά προστατευόμενο φυσικό περιβάλλον στα Γεράνεια Όρη εμπόδιζε την εξόρυξη του βωξίτη! Μήπως η πυρκαγιά “καθαρίζει” το εμπόδιο;


Αυτό ήταν το κίνητρο για έρευνα και οφείλει απαντήσεις η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Έτσι, ψάχνοντας το ζήτημα, διαπιστώσαμε πως εκτός από ασύμμετρη απειλή, ενδεχομένως να υπάρχει και συμμετρική απειλή! Και γίνομαι περισσότερο σαφής!

Ανακαλύπτω στο διαδίκτυο, πως έχει γίνει τα τελευταία χρόνια πολύ μεγάλη φασαρία για τον βωξίτη στα Γεράνεια Όρη! Από εκεί, που ξεπήδησαν οι πρώτες “τυχαίες” εστίες φωτιάς της βιβλικής καταστροφής της Αττικής!

Έτσι, διαβάζω στην διαδικτυακή πλατφόρμα Enimerosi-News.gr των Μεγάρων και της Δυτικής Αττικής με ημερομηνία 10 Αυγούστου 2017, πως έγινε χαμός στο Δήμο των Μεγαρέων την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017, όπου συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο και φορείς των Μεγάρων! Αποφασίζοντας ομόφωνα και εκδίδοντας σχετικό ψήφισμα για να μην επιτραπεί η κατασκευή ορυχείου στα Γεράνεια Όρη! Αναγνωρίζοντας ότι το ορυχείο βωξίτη, είναι εχθρός και μετατρέπει τη Δυτική Αττική σε αποθήκη της Αττικής!
Καταπέλτης ο Δήμαρχος Μεγαρέων…

Παρακάτω παραθέτω μέρος της ανάρτησης της ιστοσελίδας Enimerosi-News.gr:

Με σύμπνοια για κινητοποιήσεις εναντίον των γεωτρήσεων για βωξίτη στα Γεράνεια όρη, συνεδρίασαν Δήμος και φορείς των Μεγάρων, την Πέμπτη 3 Αυγούστου. Ομόφωνα ψηφίστηκε σχετικό ψήφισμα…

Πολλοί πολίτες βρέθηκαν στο Δημαρχείο, δηλώνοντας παρόντες στον αγώνα για το περιβάλλον της Μεγαρίδας και εξέφρασαν με ειρηνικό τρόπο την αντίθεσή τους. Από την πλευρά της Διοίκησης και των δημοτικών συμβούλων, εκφράστηκαν επίσης με σαφήνεια επιχειρήματα κατά του ενδεχομένου δημιουργίας ορυχείου βωξίτη, ενώ παρευρέθηκαν, εκφράζοντας συμπαράσταση και οι βουλευτές της Αττικής, Γιώργος Πάντζας (ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας (ΝΔ), Εύη Χριστοφιλοπούλου (Δημοκρατική Συμπαράταξη). Παρών και σε συνεργασία με τον Δήμο Μεγαρέων και ο Δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, σημαντικό για την ενίσχυση της αντίθεσης, όπως και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου.

Εκπρόσωποι φορέων και δημότες εξέφρασαν την αντίθεσή τους, φέροντας νέα επιχειρήματα και προτάσεις κινητοποιήσεων…


Παίρνοντας αρχικά το λόγο ο Δήμαρχος Γρ. Σταμούλης μίλησε για τις επιπτώσεις των ορυχείων στο περιβάλλον: «Τα ορυχεία είναι τεράστια σκάμματα, και οι εξάρσεις που δημιουργούνται από τα στείρα υλικά που δημιουργούν καινούργιους λόφους και ακόμα δημιουργείται ένα τεράστιο οδικό δίκτυο που εξουθενώνει την περιοχή…

Προκαλείται σε μεγάλο βαθμό, τόνισε ο Δήμαρχος Μεγαρέων, αλλοίωση φυσικού περιβάλλοντος, με όλα τα δημιουργήματα που θα προκύψουν. Θα είναι μεγάλες οι μεταβολές στα επιφανειακά και στα υπόγεια ύδατα, θα υπάρξουν ακόμα μεταβολές στον αέρα, με σκόνες που δημιουργούνται από τις εξορύξεις, τις εκρήξεις κλπ, που υποβαθμίζουν. Το κλίμα θα αλλοιωθεί. Οι θόρυβοι και οι δονήσεις θα είναι συνεχείς.

Λένε ότι οι γεωτρήσεις θα είναι υπόγειες αλλά 80% που γίνονται είναι επιφανειακές, για οικονομικούς λόγους. Η τεράστια καταστροφή στη χλωρίδα και στην πανίδα είναι αναπόφευκτη, ενώ είναι καταπληκτική η χλωρίδα του ορεινού όγκου των Γερανείων με 945 είδη φυτών, μερικά από τα οποία είναι πολύ σπάνια. Από το αυτά τα 61 είναι ενδημική… Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στα άκρα…

Ποιος βάζει στη ζυγαριά την υποβάθμιση του περιβάλλοντος υποθήκευση των επόμενων γενιών με οικονομικό όφελος, επεσήμανε ο Γρ. Σταμούλης. Αυτές οι εργασίες απαιτούν εξειδικευμένο προσωπικό και ελάχιστοι θα είναι οι ντόπιοι που θα απασχοληθούν.

Βλέπω μόνο μια τεράστια καταστροφή. Οι κυβερνήσεις έχουν δει την Δυτική Αττική, πίσω αυλή ή αποθήκη της Αττικής, και προσπαθούν ότι επιβαρυντικό να το φέρουν στη Δυτική Αττική. Δε θα ανεχτούμε περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας. Δεν έχουμε δει κανένα αναπτυξιακό έργο σε αυτήν..

Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στα άκρα, τόνισε ο Γρ. Σταμούλης. Θα μετέρχουμε κάθε μορφής αγώνα, η παρουσία πολιτών καταδεικνύει τη βούληση όλων την φορέων ότι δεν αντέχουμε άλλη υποβάθμιση. Η δικαιολογία που πιθανόν να προβληθεί ότι είναι ερευνητικές γεωτρήσεις και όχι ορυχεία, δεν μας πείθει. Πρέπει να σταματήσει το πράγμα εδώ όμορφα και ωραία… διαφορετικά ο αγώνας μας θα είναι σκληρός και θα παλέψουμε μέχρι τέλος.

Πρέπει η περιφέρεια να μην εγκρίνει μελέτη, και το υπουργείο να μη δώσει άδεια.

Παρών στη συγκέντρωση φορέων και δήμου Μεγαρέων ήταν και ο Δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, όπου το δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε επίσης ψήφισμα κατά του ενδεχομένου εξορύξεων βωξίτη στα Γεράνεια. Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μεγαρέων ανέφερε ότι “τα Γεράνεια μας ενώνουν και θα προχωρήσουμε και σε αξιοποίηση των Γερανείων, θα είναι στο πλευρό μας”. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης ανέφερε: “Είμαστε μαζί, είμαστε συμπαραστάτες ευχαριστώντας για την ενημέρωση. Η δουλειά είναι θέμα υπουργείου. Συνάντηση στο υπουργείο θα κάνουμε μαζί να πούμε ότι δυο τοπικές κοινωνίες είναι ομόφωνα αρνητικά σε αυτήν την επένδυση. Θα κάνουμε τα πάντα να μη γίνει ούτε μια εκσκαφή στα Γεράνεια”!
Άμεση η αντίδραση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου…

Την επομένη της βιβλικής καταστροφής της Αττικής, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, διέταξε την προκαταρκτική έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών. Η κ. Δημητρίου διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, δημοσιεύματα του διαδικτύου, με την σαφέστατη εντολή της διερεύνησης των πυρκαγιών, που επέφεραν τον φρικτό θάνατο σε δεκάδες συνανθρώπους μας!

Από πλευράς μας, δεν γνωρίζουμε εάν στο υλικό της κ. Δημητρίου που παρέδωσε στον κ. Ζαγοραίο, υπάρχει και η φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης μας! Όπου εμφανίζεται στην επάνω φωτογραφία, φωτιά σε πλαγιά της ορεινής Ναυπακτίας στις 12 Αυγούστου 2017 και στην κάτω φωτογραφία, στην ίδια περιοχή, όπου πλέον υπάρχει συστάδα φωτοβολταϊκών στις 4 Ιουλίου 2018!

Τυχαίο γεγονός; Ενδεχομένως…ΣΧΟΛΙΑ

Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,107,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,397,ΑΠΟΨΕΙΣ,1235,ΑΡΗΣ,173,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,545,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,745,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,124,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,188,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,325,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,35,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,30,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,635,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1310,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4467,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1390,ΕΛΛΑΔΑ,2581,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,315,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1006,ΕΣΕΙΣ,492,ΗΛΙΟΣ,102,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,249,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,62,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,99,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2106,ΚΥΠΡΟΣ,254,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,58,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,150,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,610,ΝΑΣΑ,476,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,605,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,8,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,433,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1598,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,600,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,265,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1198,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,298,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2043,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,152,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3646,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,176,ΣΕΛΗΝΗ,82,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,117,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1100,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,47,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1095,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,27,ΤΟΥΡΚΙΑ,422,ΥΓΕΙΑ,2173,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,82,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,691,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,51,LIFESTYLE,307,UFO,212,VIDEO,2904,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: ΣΥΜΜΕΤΡΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ Ο ΒΩΞΙΤΗΣ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗ
ΣΥΜΜΕΤΡΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ Ο ΒΩΞΙΤΗΣ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗ
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της; 23ης Ιουλίου 2018, όταν καιγόταν η Αττική, έκανε λόγο για “ασύμμετρη απειλή”
https://4.bp.blogspot.com/-CMVFdLEDFo0/W1n7ZQRju1I/AAAAAAABr_4/g44RpXyBqDIRtSZNnDkm3t6hs-ACIb_XgCLcBGAs/s640/symmetrikh-apeilh-o-bwksiths-sta-geran.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-CMVFdLEDFo0/W1n7ZQRju1I/AAAAAAABr_4/g44RpXyBqDIRtSZNnDkm3t6hs-ACIb_XgCLcBGAs/s72-c/symmetrikh-apeilh-o-bwksiths-sta-geran.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2018/07/symmetrikh-apeilh-o-bwksiths-sta-geran.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2018/07/symmetrikh-apeilh-o-bwksiths-sta-geran.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ Προβολή όλων ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Table of Content