$type=sticky$count=4$cate=1$icon=1$show=home

Κατάρρευση χωρίς πάτο: Καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα – Τι δείχνουν τα γκάλοπ – Στριμωγμένος ο Τσίπρας

Eκλογική κατάρρευση δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τους Κυβερνητικούς. Παρά την παραχολογία και το σόου Τσίπρα στην Ιθάκη για την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στον Ελλήνα πρωθυπουργό.


Eκλογική κατάρρευση δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τους Κυβερνητικούς. Παρά την παραχολογία και το σόου Τσίπρα στην Ιθάκη για την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στον Ελλήνα πρωθυπουργό.

Ιδιαίτερα στριμωγμένος είναι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τα εμπόδια που συναντά τις τελευταίες ημέρες από υπουργούς που αρνούνται να φύγουν από το υπουργείο τους, ενώ σε πονοκέφαλο εξελίσσεται και η θέση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από αυτές τις αρνήσεις ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει ανασχηματισμό τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η γενική δηµοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ αντικατοπτρίζει τις τεράστιες απώλειες που καταγράφει το κυβερνών κόµµα σε όλη την επικράτεια µε πιο χαρακτηριστική περίπτωση την εξής:

(α) Ακόµα και σε λίγες περιφέρειες όπου διατηρεί την πρώτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, οι απώλειές του είναι τόσο µεγάλες, που η διαφορά του από τη Ν.∆. εµπίπτει στο περιθώριο του στατιστικού λάθους, µε τη Νέα ∆ηµοκρατία να έχει καλύψει τη µεγάλη διαφορά που είχε από τον ΣΥΡΙΖΑ στις αντίστοιχες περιφέρειες, κατά τις εκλογές του Σεπτεµβρίου του 2015.

(β) Επιπλέον, σε περιφέρεια όπου φαίνεται ότι προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, έστω και µε µικρή διαφορά (στα Ιόνια Νησιά), στη δηµοτικότητα προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τα parapolitika.gr

Στην πιο πρόσφατη δηµοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Kappa Research στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ µπορεί να προηγείται µε ποσοστό 20,3%, όµως η απόστασή του από τη Νέα ∆ηµοκρατία (20,1%) είναι 0,2 ποσοστιαίες µονάδες. ∆ηλαδή, όπως προαναφέρθηκε, η διαφορά είναι σε πλαίσιο στατιστικού λάθους

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Για να γίνουν οι σωστές αξιολογήσεις των απωλειών του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να υπενθυµίσουµε ότι στις εκλογές του Σεπτεµβρίου του 2015, στην Κεφαλλονιά, λ.χ., η διαφορά που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.∆. ήταν 6,40 ποσοστιαίες µονάδες (33,95 έναντι 27,55%), ενώ στην Κέρκυρα η αντίστοιχη διαφορά ήταν 18,6 ποσοστιαίες µονάδες (40,59% έναντι 22,19%)!

Μάλιστα σε δημοσκόπηση που έγινε στις αρχές Αυγούστου, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό σε πανελλήνια κλίμακα λίγο πάνω από το 12%, αναφέρουν τα parapolitika.gr

Στις περιοχές, δε, που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά, η απήχηση του κυβερνώντος κόμματος κινείται σε μονοψήφια ποσοστά και συγκεκριμένα στην Ανατολική Αττική η δυναμική του δεν ξεπερνά ποσοστό 9%.

Η μία εκ των δύο δημοσκοπήσεων διενεργήθηκε για λογαριασμό ξένης πρεσβείας, η οποία έχει κάθε λόγο να ενδιαφέρεται για τις εγχώριες εξελίξεις.

Βυθίζεται στη Βόρεια Ελλάδα

Εκτός, όμως, από την Ανατολική Αττική, ο ΣΥΡΙΖΑ κατακρυμνίζεται και στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς στους περισσότερους νομούς της Μακεδονίας τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος κινούνται κάτω από 10%. Συγκεκριμένα στο Νομό Κιλκίς στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνά το 8%. Αντίστοιχο ποσοστό συγκεντρώνει και στην Ημαθία.

Στην ίδια γεωγραφική περιοχή μεγάλο είναι και το πλήγμα που δέχονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καθώς δεν φαίνεται να συγκεντρώνει ούτε καν 1% το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Τι έγινε στο Πολιτικό Συμβούλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου που διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες, δεν υπήρξε ονοματολογία για τον νέο Γραμματέα του κόμματος, αλλά οι ζυμώσεις συνεχίζονται στη βάση του σκεπτικού ότι το κόμμα τίθεται σε διάταξη εκλογικής μάχης.

Κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου, τα στελέχη επικεντρώθηκαν στα δεδομένα της νέας περιόδου, ενώ σημείωσαν ότι τα όποια λάθη και αδυναμίες έχουν εντοπιστεί στην λειτουργία του κόμματος θα πρέπει να διορθωθούν άμεσα.

Πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να εξετάζει ενίσχυση της οργανωτικής πυραμίδας του κόμματος με νέα πρόσωπα και δομές, εν όψει προεκλογικής περιόδου.

Πάντως, στο επίκεντρο των αλλαγών τίθεταιτο πρόσωπο του νέου Γραμματέα του κόμματος, δεδομένου ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δύο είναι τα πρόσωπα γύρω από τα οποία διεξάγεται η συζήτηση. Ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Παππάς. Οι πληροφορίες θέλουν τον Πάνο Σκουρλέτη να συγκεντρώνει περισσότερες «ψήφους» από διαφορετικά «στρατόπεδα», αλλά μερίδα της προεδρικής κίνησης να τάσσονται υπέρ του Νίκου Παππά. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει, φυσικά, την έκπληξη.

Σε κάθε περίπτωση, οι ζυμώσεις θα κορυφωθούν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην Κεντρική Επιτροπή, τη Δευτέρα.

Μόλις οι αλλαγές στο κόμμα ολοκληρωθούν, ανοίγει ο δρόμος για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Πληροφορίες θέλουν τις ανακοινώσεις να γίνονται στα μέσα της εβδομάδας, ή το αργότερο έως τα τέλη της.

Από το πρόσωπο που θα αναλάβει τα καθήκοντα του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ θα εξαρτηθούν οι καραμπόλες που θα σημειωθούν για τις μετακινήσεις και αλλαγές προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα.

Όπως είναι φυσικό, το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται στο επίκεντρο του ανασχηματισμού, δεδομένων των εκλογικών αναμετρήσεων τον Μάιο του 2019.

Πιέσεις στον Τσίπρα για «διαζύγιο» με τον Καμμένο

Μάχη επιβίωσης µαζί µε τον Πάνο Καµµένο δίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος διαπιστώνει ότι λιγοστεύει το πολιτικό του οξυγόνο.

Στην Κουµουνδούρου πληθαίνουν τα στελέχη που υποστηρίζουν ότι η µάχη των εκλογών πρέπει να δοθεί χωρίς τους ΑΝ.ΕΛ. Υπενθυµίζεται ότι αρκετοί βουλευτές έχουν τονίσει και δηµόσια πως η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί µε το τέλος του προγράµµατος, σύμφωνα με την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου.

Ο τέως υπουργός Νίκος Φίλης έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει πως επρόκειτο για µια «συγκυριακή συνεργασία», ενώ και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου είχε επισηµάνει µε έµφαση πως «όταν τελειώσουν τα Μνηµόνια και πάµε στις εκλογές, τελειώνει η ανάγκη αυτής της κυβερνητικής συµµαχίας και πρέπει να αναζητηθούν άλλες συµµαχίες σε διαφορετική κατεύθυνση, σε κατεύθυνση προοδευτική, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη».

Από την 21η Αυγούστου και µετά, όπως εκτιµούν έµπειρα στελέχη του χώρου, το χρονόµετρο για τον κυβερνητικό συνασπισµό µετράει αντίστροφα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καµµένος θεωρείται «βαρίδι» που θα δυσκολέψει πάρα πολύ το «καραβάνι» να προχωρήσει µέχρι τις εκλογές. Μάλιστα, σύµφωνα µε πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είχε δεχθεί εισηγήσεις από συνεργάτες του να διαπραγµατευτεί µε τον κ. Καµµένο, προκειµένου να αποµακρυνθεί συναινετικά από την κυβέρνηση στον επικείµενο ανασχηµατισµό. Χωρίς αυτό βέβαια να σηµαίνει ότι θα έπαυε και η στήριξη των ΑΝ.ΕΛ. προς την κυβέρνηση.

Ο ίδιος ο Πάνος Καµµένος είχε αφήσει να εννοηθεί πως µε αφορµή το Μακεδονικό θα αποχωρούσε από την κυβέρνηση, προκαλώντας ακόµη και πτώση της. Μάλιστα, σε δηλώσεις του είχε υποστηρίξει πως οι εκλογές θα µπορούσαν να γίνουν νωρίτερα από τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης.

Από την πρώτη στιγµή της κυβερνητικής συµµαχίας οι δύο ηγέτες είχαν διαµηνύσει πως στόχος τους είναι η έξοδος από τα Μνηµόνια. Συνεπώς, «µετά την επίτευξη αυτού του στόχου», σηµειώνουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «υπάρχει µια ανάρµοστη συνύπαρξη που όσο συνεχίζεται οδηγεί και τους δύο σε δύσβατα και επικίνδυνα πολιτικά µονοπάτια».

Πηγή: pentapostagma.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Sahiel.gr - Ενημέρωση με άλλο μάτι!

  • Οι θέσεις που παρουσιάζονται στο Sahiel.gr εκφράζουν τον εκάστοτε συγγραφέα και δεν φέρει ευθύνη ο σχεδιαστής του ηλεκτρονικού αυτού χώρου για τις θέσεις τρίτων, και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Sahiel.gr. Περιλαμβάνει επίσης άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησεογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε στο email: sahielgr@gmail.com  στη συνέχεια, μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες, το υλικό θα αφαιρεθεί και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον δικτυακό τόπο.
  • Το Sahiel.gr λειτουργεί σε εθελοντική βάση, μη κερδοσκοπική και έτσι οι δημιουργοί δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη. Όλες οι πληροφορίες και οι συνδέσεις παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.
Όνομα

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,119,ΑΝΤΩΝΗΣ-ΓΡΥΠΑΙΟΣ,117,ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,463,ΑΠΟΨΕΙΣ,1427,ΑΡΗΣ,176,ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ,553,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,762,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,125,ΒΑΛΚΑΝΙΑ,204,ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ,449,ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ,46,ΔΗΜΗΤΡΗ-ΝΙΚΟΓΛΟΥ,36,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,653,ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΣΕΛΗΝΗ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ,1313,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,2,ΔΙΑΦΟΡΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,1,ΔΙΕΘΝΗ,4739,ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ,33,ΕΘΝΙΚΑ,1530,ΕΛΛΑΔΑ,2660,ΕΜΒΟΛΙΑ,2,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,320,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1036,ΕΣΕΙΣ,504,ΗΛΙΟΣ,106,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,293,ΙΣΤΟΡΙΑ,3,ΚΑΙΡΟΣ,90,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,132,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,2312,ΚΥΠΡΟΣ,265,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΚΟΥΜΑΚΗΣ,59,ΜΙΧΑΛΗ-ΙΓΝΑΤΙΟΥ,2,ΜΥΘΟΙ,153,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,619,ΝΑΣΑ,486,ΝΕΑ ΤΑΞΗ-ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,1,ΝΕΑ-ΤΑΞΗ,649,ΝΙΚΟΣ-ΚΑΡΑΒΑΖΑΚΗΣ,11,ΝΙΚΟΣ-ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ,79,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,441,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1727,ΟΜΗΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,28,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,618,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ,273,ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1243,ΠΛΑΝΗΤΕΣ,307,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2197,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,155,ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ,3903,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,181,ΣΕΛΗΝΗ,84,ΣΠΥΡΟΣ-ΠΡΙΦΤΗΣ,140,ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,1140,ΤΑΞΙΔΙΑ-ΣΤΟ-ΧΡΟΝΟ,51,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1138,ΤΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΜΑΣ,34,ΤΟΥΡΚΙΑ,537,ΥΓΕΙΑ,2320,ΦΩΤΕΙΝΗ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ,90,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,692,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,58,LIFESTYLE,330,UFO,215,VIDEO,2964,
ltr
item
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!: Κατάρρευση χωρίς πάτο: Καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα – Τι δείχνουν τα γκάλοπ – Στριμωγμένος ο Τσίπρας
Κατάρρευση χωρίς πάτο: Καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα – Τι δείχνουν τα γκάλοπ – Στριμωγμένος ο Τσίπρας
Eκλογική κατάρρευση δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τους Κυβερνητικούς. Παρά την παραχολογία και το σόου Τσίπρα στην Ιθάκη για την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στον Ελλήνα πρωθυπουργό.
https://4.bp.blogspot.com/-A0rLZ1g6cbw/W4GHBL029gI/AAAAAAABsqQ/E7iEcAaNDT0k_iZ90MN88o5qV5CmiLEwACLcBGAs/s640/katarreush-xwris-pato-kathizhsh-tou-sy.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-A0rLZ1g6cbw/W4GHBL029gI/AAAAAAABsqQ/E7iEcAaNDT0k_iZ90MN88o5qV5CmiLEwACLcBGAs/s72-c/katarreush-xwris-pato-kathizhsh-tou-sy.jpg
SAHIEL - Ενημέρωση με άλλο μάτι!
https://www.sahiel.gr/2018/08/katarreush-xwris-pato-kathizhsh-tou-sy.html
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/
https://www.sahiel.gr/2018/08/katarreush-xwris-pato-kathizhsh-tou-sy.html
true
6519061846400829948
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις ΔΙΑΒΑΣΤΕ [...] Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγράφω Ανάρτηση απο ΑΡΧΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ... ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 πριν από ένα λεπτό $$1$$ minutes ago 1 πριν από μία ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Ακολουθούν Follow Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο IS LOCKED STEP 1: Μοιραστείτε το σε ένα κοινωνικό δίκτυο STEP 2: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε Όλο τον Κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων